Luvassa on yksi mielenkiintoisimmista F1-kausista, kun Formula 1 -kausi käynnistyy Koronaviruksesta johtuvasta pandemiasta huolimatta maaliskuun 28. päivä Bahrainista. Luvassa on ennätyksellisen pitkä F1-kausi, mikä päättyy tuttuun tyyliin Abu Dhabin GP:hen. Kaudesta 2021 on lupa odottaa erittäin tasaista. Syynä on sääntöuudistuksien siirtäminen kaudella 2022. Suomalaisille moottoriurheilun ystäville ilon hetkiä tuovat jälleen Kimi ”Iceman” Räikkönen sekä Valtteri Bottas. Molemmilla suomalaisilla on sopimus katkolla tämän kauden jälkeen. Katso kattava infopaketti F1-kaudesta 2021 alhaalta ja laita Formula 1 -viikonloppujen päivämäärät ylös, sillä niitä on luvassa historiallisen paljon.

F1 2021

Formula 1 kausi 2021

F1-kausi 2021 käynnistyy poikkeusoloista huolimatta 12. päivä maaliskuuta talvitesteillä, jotka ajetaan poikkeuksellisesti Espanjan Barcelonan sijaan Bahrainin Sakhirin radalla. Talvitestejä on supistettu viime vuoden kahdeksan päivän sijaan kolmeen ajopäivään. Tämä tuo oman lisämausteensa ennätys pitkälle kaudelle 2021, jossa todella punnitaan auton luotettavuus. Bahrainin Sakhirin radalla ajetaan myös ensimmäinen osakilpailu 28. päivä maaliskuuta 2021. Kisakalenteri sisältää 23 osakilpailua, joka on suunniteltu maailmaa valitsevan pandemian takia erittäin tarkasti, vähentäen ylimääräisiä sekä pitkiä lentomatkoja logistiikka huomioiden. Luvassa on kaikesta huolimatta haasteellinen kausi ja kisakalenteri saattaa luonnollisesti elää pandemian takia, mutta FIA osoitti jo viime kaudella, että osaa reagoida poikkeusoloihin nopealla aikataululla. Kauden viimeinen osakilpailu on tarkoitus ajaa joulukuun 12. päivä Abu Dhabissa.

Parhaat vedonlyöntibonukset F1-kaudelle 2021

Formula 1 -vedonlyönti on kasvattanut suosiotaan suomalaispelaajien keskuudessa. Vedonlyöntisivustot ovat myös heränneet F1 -vedonlyöntiin ja nykypäivänä kisaviikonloppuihin saa paljon vetokohteita aina ensimmäisistä harjoituksista sunnuntaipäivän osakilpailuun. Hyviä vedonlyöntibonuksia on myös markkinoilla tarjolla paljon, ja alla olevasta taulukosta löydät tällä hetkellä parhaat vedonlyöntibonukset F1-kauteen.

SIVUSTOBONUSLISENSSI JA VOITOTKOPPAA BONUS
ILMAISVETO 100 € ASTI
VOITOILLA EI OLE KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!
PELAA ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ!
EI MINIMIKERROINTA!
MGA-LISENSSI
TOIMII EU:N SISÄLLÄ
VEROVAPAAT VOITOT!
NOPEAT KOTIUTUKSET!
ILMAISVETO 100 € ASTI
VOITOILLA EI OLE KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!
PELAA ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ!
MINIMIKERROIN 1.50
MGA-LISENSSI
TOIMII EU:N SISÄLLÄ
VEROVAPAAT VOITOT!
ILMAISVETO 100 € ASTI
VOITOILLA EI OLE KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!
MINIMIKERROIN 1.80
MGA-LISENSSI
TOIMII EU:N SISÄLLÄ
VEROVAPAAT VOITOT!
ILMAISVETO 30€ ASTI
NETTOVOITOT MAKSETAAN ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!
MINIMIKERROIN 1.20
MGA-LISENSSI
TOIMII EU:N SISÄLLÄ
VEROVAPAAT VOITOT!
EUROLLA 10€ ILMAISVETO
NETTOVOITOT MAKSETAAN ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!
MINIMIKERROIN 1.50
MGA-LISENSSI
TOIMII EU:N SISÄLLÄ
VEROVAPAAT VOITOT!
200% ENSITALLETUSBONUS 25€ ASTI
MINIMITALLETUS 10€
KIERRÄTYSVAATIMUS 8X TALLETUS+BONUSRAHA
MINIMIKERROIN 1.50
MGA-LISENSSI
TOIMII EU:N SISÄLLÄ
VEROVAPAAT VOITOT!
100% ENSITALLETUSBONUS AINA 100€ ASTI
MINIMITALLETUS 10€
KIERRÄTYSVAATIMUS 4XBONUSRAHA
MINIMIKERROIN 1.40
MGA-LISENSSI
TOIMII EU:N SISÄLLÄ
VEROVAPAAT VOITOT!

Palaa alkuun

F1 vetovihjeet ja vedonlyönti

Pitkävetovihjeet. Com seuraa F1-kautta tarkalla silmällä. Pyrimme tarjoamaan jokaiseen kisaviikonloppuun veikkausvihjeitä ja vetoideoita. Ennätyspitkä F1-kausi tuo myös oman haasteensa vedonlyöntiin kaikkine muuttujineen, jotka pyrimme ottamaan huomioon arvioidessamme kisaviikonlopun. Löydät uusimmat veikkausvihjeet formuloihin alhaalta.

Palaa alkuun

Formula 1 kisat & kisakalenteri 2021

Formula 1 -kaudella ajetaan ennätykselliset 23. osakilpailua. Viime kaudella koronan riepottelemassa maailmassa FIA joutui muuttamaan kisakalenteria merkittävästi, mutta kausi saatiin läpivietyä kuitenkin loistavasti lävitse. F1-kisakalenterissa on mukana viime vuoden uusia sekä tuttuja osakilpailuja, kuten alkukaudesta ajettava Emilia-Romagnan GP, mikä ajetaan legendaarisella Imolan radalla. Myös Portugalin GP pysyy tämän vuoden kisakalenterissa mukana, joka tullaan muistamaan Räikkösen maagisesta ensimmäisestä kierroksesta. Täysin uutena osakilpailuna kalenteriin liittyy Saudi-Arabian GP. Kanadan GP peruttiin Koronaviruksen takia tältä kaudelta ja Kanadan GP:n tilalle nostettiin Turkin GP.

Formula 1

KILPAILUTPÄIVÄMÄÄRÄVOITTAJAPAALUPAIKKA
Bahrainin GP26-28.03Lewis HamiltonMax Verstappen
Emilia Romagnan GP (Italia, Imola)16-18.04Max VerstappenLewis Hamilton
Portugalin GP30.04-02.05Lewis HamiltonValtteri Bottas
Espanjan GP07-09.05
Monacon GP21-23.05
Azerbaidzhanin GP04-06.06
Turkin GP11-13.6
Ranskan GP25-27.6
Itävallan GP02-04.07
Britannian GP16-18.07
Unkarin GP30.7-01.08
Belgian GP27-29.08
Hollannin GP03-05.09
Italian GP (Monza)10-12.9
Venäjän GP24-26.9
Singaporen GP01-03.10
Japanin GP08-10.10
Yhdysvaltojen GP22-24.10
Meksikon GP29-31.10
Brasilian GP05-07.11
Australian GP19-21.11
Saudi-Arabian GP03-05.12
Abu Dhabin GP10-12.12

Palaa alkuun

Formula 1 -kauden 2021 kuljettajat ja tallit

Formula 1 -kausi 2021 tuo kuljettajarintamalle mukavan tuulahduksen kokemusta ja nuoruutta, kun kokenut kehäkettu ja kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso palaa F1-sarjaan. Alonso teki kahden vuoden sopimuksen entisen Renault -tallin kanssa, joka tunnetaan tällä kaudella paremmin nimellä Alpine. Tulikasteensa F1-sarjassa ottavat tulokaskuljettajat Yuki Tsunoda (AlphaTauri), venäläinen Nikita Mazepin (Haas) sekä legendaarisen Michael Schumacherin poika Mick Schumacher. Sebastian Vettel hyppää Ferrari-aikakauden jälkeen Force Indian pilttuuseen, joka muuttui kaudeksi 2021 Aston Martiniksi. Vettelin sopimus Aston Martinin kanssa on kaksivuotinen.

F1 kuljettajat

Daniel Ricciardo jatkaa uraansa McLarenin tallissa. Tallia kannattaa pitää tulevalla kaudella silmällä, sillä legendaarinen brittitalli saa alleen Mercedeksen voimayksikön. Sergio Perez antaa tulevalla kaudella taustatukea Max Verstappenille, kun meksikolainen sorvasi yhden vuoden sopimuksen viime kauden päätteeksi härkätallin kanssa. Ferrari lähtee nuorella kuljettajakaksikolla tulevaan kauteen, kun McLarenilta Ferrarille loikannut Carlos Sainz siirtyy monacolaisen Charles Leclercin tallikaveriksi.

TALLITKULJETTAJAT
ALFA ROMEOKimi Räikkönen
Antonio Giovinazzi
AlphaTauriPierre Gasly
Yuki Tsunoda
Aston MartinSebastian Vettel
Lance Stroll
FerrariCharles Leclerc
Carlos Sainz
HaasNikita Mazepin
Mick Schumacher
McLarenDaniel Ricciardo
Lando Norris
MercedesLewis Hamilton
Valtteri Bottas
Red BullMax Verstappen
Sergio Perez
WilliamsGeorge Russell
Nicolas Latifi

Palaa alkuun

F1 – kauden 2021 mullistavimmat muutokset

Formula 1 -kausi 2021 tuo mukanaan uusia sääntöuudistuksia, jotka muuttavat kautta merkittävästi. Totaaliset uudistukset autoon tulevat kaudelle 2022, mutta jo tällä kaudella autoihin, renkaisiin, kisaviikonloppuun sekä tallien toimintaan on puututtu. Uudistuksilla halutaan ennen kaikkea tasoittaa kilvanajoa ja tehdä sarjasta tasaisempi. Katso tärkeimmät uudistukset F1-kaudelle 2021 alhaalta.

Kulukatto astuu voimaan

Tulevalla kaudella astuu voimaan kauan suunnitelmissa ollut kulukatto. Moni suurtalli ei tätä purematta niellyt, mutta kulukatossa on myös ”kikkailun varaa”. Kulukatto on kaudella 2021 145 miljoonaa USD dollaria. Kaudella 2022 140 miljoonaa USD dollaria ja kausina 2023–2024 135 miljoonaa USD dollaria. Vertauksena esimerkiksi: Ferrari ja Red Bull operoivat ennen kulukattoa noin 400 miljoonan USD dollarin budjetilla. Kulukattoon ei vaikuta formula 1 -kaudella 2021 esimerkiksi kuljettajien palkat, tallien johtohenkilökunnan palkat eikä markkinointikustannukset.

Aerodynaamisia muutoksia

Yksi isoimmista muutoksista, joka vaikuttaa konkreettisesti autoon ja sen ajettavuuteen on Aerodynaamiset muutokset. FIA päätös muuttaa auton lattiaa ja sitä kautta jarrukanavien siivekkeitä sekä ilmanohjaimia, jotka vaikuttavat konkreettisesti auton downforceen ja sitä kautta auton ajettavuuteen.

Pirellin uudet rengasseokset

Pirelli muuttaa F1-kaudelle 2021 rengasseoksia tehden kulutuspinnasta paksumman. Pirelli reagoi siis suoraan renkaiden kulutuspintaan ja sen kestävyyteen. Syynä tähän on kilpailuissa nähdyt renkaiden hajoamiset, varsinkin radoilla, joissa on korkeat kanttikivet.

Harjoitusaika vähenee

Yksi mielenkiintoisimmista uudistuksista tulevalle kaudelle on ensimmäisten ja toisten harjoituksien vähentäminen puolestatoista tunnista tuntiin. kolmosharjoitukset kestävät jatkossakin tunnin. Näin viikonlopun harjoituksien ajoaika vähenee tunnin verran. Tämä asettaa talleille tiettyjä haasteita harjoitusohjelmien läpiviemiseen.

Palaa alkuun

Suomalaiset Formula 1 kuljettajat kaudella 2021

Suomalaiset Formula 1 kuljettajat

Formula 1 – kausi 2021 on jälleen suomalaisten moottoriurheilijoiden näkökulmasta kutkuttavan mielenkiintoinen, kun Kimi ”Iceman” Räikkönen aloittaa kolmannen kauden Alfa Romeon ratissa ja Valtteri Bottas tavoittelee himoittua maailmanmestaruutta edelleen AMG Mercedeksen tallissa. Molemmilla suomalaisille on sopimus katkolla, mutta Räikkönen saanee jatkosopimuksen Alfa Romeolle halutessaan pelkästään markkina-arvon takia. Bottaksen tilanne onkin sitten mielenkiintoisempi. Aina Lewis Hamilton kyydistä viimeistään kesätauon jälkeen pudonnut nastolalainen tarvitsee huippukauden – ja mielellään mestaruuden – jos mielii jatkaa ensi kaudella hopeanuolen käskyttäjänä.

Palaa alkuun

Formula 1 pistetilanne 2021

Katso alhaalla olevista taulukoista reaaliaikainen pistetilanne. Pistetaulukko päivittyy jokaisen kisaviikonlopun jälkeen. Näin kuljettajat saavat sijoituksen mukaan pisteitä:

 1. 25 pistettä
 2. 18 pistettä
 3. 15 pistettä
 4. 12 pistettä
 5. 10 pistettä
 6. 8 pistettä
 7. 6 pistettä
 8. 4 pistettä
 9. 2 pistettä
 10. 1 pisteen

Jos kuljettaja ajaa kilpailun nopeimman kierroksen ja sijoittuu kärkikymmenikköön, saa sitä yhden lisäpisteen.

Kuljettajien pistetilanne Top 10

KuljettajaTalli MM-pisteet
Lewis HamiltonMercedes94 pistettä
Max VerstappenRed Bull 80 pistettä
Valtteri BottasMercedes47 pistettä
Lando NorrisMcLaren41 pistettä
Charles LeclercFerrari40 pistettä
Sergio PérezRed Bull32 pistettä
Daniel RicciardoMcLaren24 pistettä
Carlos SainzFerrari20 pistettä
Esteban OconRenault10 pistettä
Pierre GaslyAlphaTauri8 pistettä

Tallien pistetilanne

Tallit Pisteet
Mercedes141 Pistettä
Red Bull112 Pistettä
McLaren65 Pistettä
Ferrari60 Pistettä
Alpine15 Pistettä
AlphaTauri10 Pistettä
Aston Martin5 Pistettä
Alfa Romeo0 Pistettä
Williams0 Pistettä
Haas0 Pistettä

Palaa alkuun

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • 200% ENSITALLETUSBONUS

  200€ ASTI

 • TAI 100€

  RISKITÖN VETO

 • Minimitalletus

  10€

 • Kierrätysvaatimus

  4XBonusraha

 • Min.kerroin

  1.40

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min.kerroin

  1.80

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • NAPPAA EUROLLA

  10€ ILMAISVETO

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • TALLETA 25€

  PELAA 75€

 • Minimitalletus

  10€

 • Kierrätysvaatimus

  8XTalletus+Bonusraha

 • Min. kerroin

  1.50

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ