Luvassa on yksi mielenkiintoisimmista F1-kausista, kun Formula 1 -kausi käynnistyy Koronaviruksesta johtuvasta pandemiasta huolimatta maaliskuun 28. päivä Bahrainista. Luvassa on ennätyksellisen pitkä F1-kausi, mikä päättyy tuttuun tyyliin Abu Dhabin GP:hen. Kaudesta 2021 on lupa odottaa erittäin tasaista. Syynä on sääntöuudistuksien siirtäminen kaudella 2022. Suomalaisille moottoriurheilun ystäville ilon hetkiä tuovat jälleen Kimi ”Iceman” Räikkönen sekä Valtteri Bottas. Molemmilla suomalaisilla on sopimus katkolla tämän kauden jälkeen. Katso kattava infopaketti F1-kaudesta 2021 alhaalta ja laita Formula 1 -viikonloppujen päivämäärät ylös, sillä niitä on luvassa historiallisen paljon.

F1 2021

Formula 1 kausi 2021

F1-kausi 2021 käynnistyy poikkeusoloista huolimatta 12. päivä maaliskuuta talvitesteillä, jotka ajetaan poikkeuksellisesti Espanjan Barcelonan sijaan Bahrainin Sakhirin radalla. Talvitestejä on supistettu viime vuoden kahdeksan päivän sijaan kolmeen ajopäivään. Tämä tuo oman lisämausteensa ennätys pitkälle kaudelle 2021, jossa todella punnitaan auton luotettavuus. Bahrainin Sakhirin radalla ajetaan myös ensimmäinen osakilpailu 28. päivä maaliskuuta 2021. Kisakalenteri sisältää 23 osakilpailua, joka on suunniteltu maailmaa valitsevan pandemian takia erittäin tarkasti, vähentäen ylimääräisiä sekä pitkiä lentomatkoja logistiikka huomioiden. Luvassa on kaikesta huolimatta haasteellinen kausi ja kisakalenteri saattaa luonnollisesti elää pandemian takia, mutta FIA osoitti jo viime kaudella, että osaa reagoida poikkeusoloihin nopealla aikataululla. Kauden viimeinen osakilpailu on tarkoitus ajaa joulukuun 12. päivä Abu Dhabissa.

Parhaat vedonlyöntibonukset F1-kaudelle 2021

Formula 1 -vedonlyönti on kasvattanut suosiotaan suomalaispelaajien keskuudessa. Vedonlyöntisivustot ovat myös heränneet F1 -vedonlyöntiin ja nykypäivänä kisaviikonloppuihin saa paljon vetokohteita aina ensimmäisistä harjoituksista sunnuntaipäivän osakilpailuun. Hyviä vedonlyöntibonuksia on myös markkinoilla tarjolla paljon, ja alla olevasta taulukosta löydät tällä hetkellä parhaat vedonlyöntibonukset F1-kauteen.

SIVUSTOBONUSKOPPAA BONUS
ILMAISVETO 100 € ASTI
VOITOILLA EI OLE KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!
PELAA ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ!
EI MINIMIKERROINTA!
ILMAISVETO 100 € ASTI
VOITOILLA EI OLE KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!
PELAA ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ!
MINIMIKERROIN 1.50
ILMAISVETO 100 € ASTI
VOITOILLA EI OLE KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!
MINIMIKERROIN 1.80
ILMAISVETO 30€ ASTI
NETTOVOITOT MAKSETAAN ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!
MINIMIKERROIN 1.20
EUROLLA 10€ ILMAISVETO
NETTOVOITOT MAKSETAAN ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUKSIA!
MINIMIKERROIN 1.50
200% ENSITALLETUSBONUS 25€ ASTI
MINIMITALLETUS 10€
KIERRÄTYSVAATIMUS 8X TALLETUS+BONUSRAHA
MINIMIKERROIN 1.50
100% ENSITALLETUSBONUS AINA 100€ ASTI
MINIMITALLETUS 10€
KIERRÄTYSVAATIMUS 4XBONUSRAHA
MINIMIKERROIN 1.40

Palaa alkuun

F1 vetovihjeet ja vedonlyönti

Pitkävetovihjeet. Com seuraa F1-kautta tarkalla silmällä. Pyrimme tarjoamaan jokaiseen kisaviikonloppuun veikkausvihjeitä ja vetoideoita. Ennätyspitkä F1-kausi tuo myös oman haasteensa vedonlyöntiin kaikkine muuttujineen, jotka pyrimme ottamaan huomioon arvioidessamme kisaviikonlopun. Löydät uusimmat veikkausvihjeet formuloihin alhaalta.

Uusimmat tarjoukset Formuloihin

Palaa alkuun

Formula 1 kisat & kisakalenteri 2021

Formula 1 -kaudella ajetaan ennätykselliset 23. osakilpailua. Viime kaudella koronan riepottelemassa maailmassa FIA joutui muuttamaan kisakalenteria merkittävästi, mutta kausi saatiin läpivietyä kuitenkin loistavasti lävitse. F1-kisakalenterissa on mukana viime vuoden uusia sekä tuttuja osakilpailuja, kuten alkukaudesta ajettava Emilia-Romagnan GP, mikä ajetaan legendaarisella Imolan radalla. Myös Portugalin GP pysyy tämän vuoden kisakalenterissa mukana, joka tullaan muistamaan Räikkösen maagisesta ensimmäisestä kierroksesta. Täysin uutena osakilpailuna kalenteriin liittyy Saudi-Arabian GP. Kanadan GP peruttiin Koronaviruksen takia tältä kaudelta ja Kanadan GP:n tilalle nostettiin Turkin GP.

Formula 1

KILPAILUTPÄIVÄMÄÄRÄVOITTAJAPAALUPAIKKA
Bahrainin GP26-28.03Lewis HamiltonMax Verstappen
Emilia Romagnan GP 16-18.04Max VerstappenLewis Hamilton
Portugalin GP30.04-02.05Lewis HamiltonValtteri Bottas
Espanjan GP07-09.05Lewis HamiltonLewis Hamilton
Monacon GP21-23.05Max VerstappenCharles Leclerc
Azerbaidzhanin GP04-06.06Sergio PerezCharles Leclerc
Ranskan GP18-20.6Max VerstappenMax Verstappen
Steiermarkin GP25-27.6Max VerstappenMax Verstappen
Itävallan GP02-04.07
Britannian GP16-18.07
Unkarin GP30.7-01.08
Belgian GP27-29.08
Hollannin GP03-05.09
Italian GP (Monza)10-12.9
Venäjän GP24-26.9
Turkin GP01-03.10
Japanin GP08-10.10
Yhdysvaltojen GP22-24.10
Meksikon GP29-31.10
Brasilian GP05-07.11
Australian GP19-21.11
Saudi-Arabian GP03-05.12
Abu Dhabin GP10-12.12

Palaa alkuun

Formula 1 -kauden 2021 kuljettajat ja tallit

Formula 1 -kausi 2021 tuo kuljettajarintamalle mukavan tuulahduksen kokemusta ja nuoruutta, kun kokenut kehäkettu ja kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso palaa F1-sarjaan. Alonso teki kahden vuoden sopimuksen entisen Renault -tallin kanssa, joka tunnetaan tällä kaudella paremmin nimellä Alpine. Tulikasteensa F1-sarjassa ottavat tulokaskuljettajat Yuki Tsunoda (AlphaTauri), venäläinen Nikita Mazepin (Haas) sekä legendaarisen Michael Schumacherin poika Mick Schumacher. Sebastian Vettel hyppää Ferrari-aikakauden jälkeen Force Indian pilttuuseen, joka muuttui kaudeksi 2021 Aston Martiniksi. Vettelin sopimus Aston Martinin kanssa on kaksivuotinen.

F1 kuljettajat

Daniel Ricciardo jatkaa uraansa McLarenin tallissa. Tallia kannattaa pitää tulevalla kaudella silmällä, sillä legendaarinen brittitalli saa alleen Mercedeksen voimayksikön. Sergio Perez antaa tulevalla kaudella taustatukea Max Verstappenille, kun meksikolainen sorvasi yhden vuoden sopimuksen viime kauden päätteeksi härkätallin kanssa. Ferrari lähtee nuorella kuljettajakaksikolla tulevaan kauteen, kun McLarenilta Ferrarille loikannut Carlos Sainz siirtyy monacolaisen Charles Leclercin tallikaveriksi.

TALLITKULJETTAJAT
ALFA ROMEOKimi Räikkönen
Antonio Giovinazzi
AlphaTauriPierre Gasly
Yuki Tsunoda
Aston MartinSebastian Vettel
Lance Stroll
FerrariCharles Leclerc
Carlos Sainz
HaasNikita Mazepin
Mick Schumacher
McLarenDaniel Ricciardo
Lando Norris
MercedesLewis Hamilton
Valtteri Bottas
Red BullMax Verstappen
Sergio Perez
WilliamsGeorge Russell
Nicolas Latifi

Palaa alkuun

F1 – kauden 2021 mullistavimmat muutokset

Formula 1 -kausi 2021 tuo mukanaan uusia sääntöuudistuksia, jotka muuttavat kautta merkittävästi. Totaaliset uudistukset autoon tulevat kaudelle 2022, mutta jo tällä kaudella autoihin, renkaisiin, kisaviikonloppuun sekä tallien toimintaan on puututtu. Uudistuksilla halutaan ennen kaikkea tasoittaa kilvanajoa ja tehdä sarjasta tasaisempi. Katso tärkeimmät uudistukset F1-kaudelle 2021 alhaalta.

Kulukatto astuu voimaan

Tulevalla kaudella astuu voimaan kauan suunnitelmissa ollut kulukatto. Moni suurtalli ei tätä purematta niellyt, mutta kulukatossa on myös ”kikkailun varaa”. Kulukatto on kaudella 2021 145 miljoonaa USD dollaria. Kaudella 2022 140 miljoonaa USD dollaria ja kausina 2023–2024 135 miljoonaa USD dollaria. Vertauksena esimerkiksi: Ferrari ja Red Bull operoivat ennen kulukattoa noin 400 miljoonan USD dollarin budjetilla. Kulukattoon ei vaikuta formula 1 -kaudella 2021 esimerkiksi kuljettajien palkat, tallien johtohenkilökunnan palkat eikä markkinointikustannukset.

Aerodynaamisia muutoksia

Yksi isoimmista muutoksista, joka vaikuttaa konkreettisesti autoon ja sen ajettavuuteen on Aerodynaamiset muutokset. FIA päätös muuttaa auton lattiaa ja sitä kautta jarrukanavien siivekkeitä sekä ilmanohjaimia, jotka vaikuttavat konkreettisesti auton downforceen ja sitä kautta auton ajettavuuteen.

Pirellin uudet rengasseokset

Pirelli muuttaa F1-kaudelle 2021 rengasseoksia tehden kulutuspinnasta paksumman. Pirelli reagoi siis suoraan renkaiden kulutuspintaan ja sen kestävyyteen. Syynä tähän on kilpailuissa nähdyt renkaiden hajoamiset, varsinkin radoilla, joissa on korkeat kanttikivet.

Harjoitusaika vähenee

Yksi mielenkiintoisimmista uudistuksista tulevalle kaudelle on ensimmäisten ja toisten harjoituksien vähentäminen puolestatoista tunnista tuntiin. kolmosharjoitukset kestävät jatkossakin tunnin. Näin viikonlopun harjoituksien ajoaika vähenee tunnin verran. Tämä asettaa talleille tiettyjä haasteita harjoitusohjelmien läpiviemiseen.

Palaa alkuun

Suomalaiset Formula 1 kuljettajat kaudella 2021

Suomalaiset Formula 1 kuljettajat

Formula 1 – kausi 2021 on jälleen suomalaisten moottoriurheilijoiden näkökulmasta kutkuttavan mielenkiintoinen, kun Kimi ”Iceman” Räikkönen aloittaa kolmannen kauden Alfa Romeon ratissa ja Valtteri Bottas tavoittelee himoittua maailmanmestaruutta edelleen AMG Mercedeksen tallissa. Molemmilla suomalaisille on sopimus katkolla, mutta Räikkönen saanee jatkosopimuksen Alfa Romeolle halutessaan pelkästään markkina-arvon takia. Bottaksen tilanne onkin sitten mielenkiintoisempi. Aina Lewis Hamilton kyydistä viimeistään kesätauon jälkeen pudonnut nastolalainen tarvitsee huippukauden – ja mielellään mestaruuden – jos mielii jatkaa ensi kaudella hopeanuolen käskyttäjänä.

Palaa alkuun

Formula 1 pistetilanne 2021

Katso alhaalla olevista taulukoista reaaliaikainen pistetilanne. Pistetaulukko päivittyy jokaisen kisaviikonlopun jälkeen. Näin kuljettajat saavat sijoituksen mukaan pisteitä:

 1. 25 pistettä
 2. 18 pistettä
 3. 15 pistettä
 4. 12 pistettä
 5. 10 pistettä
 6. 8 pistettä
 7. 6 pistettä
 8. 4 pistettä
 9. 2 pistettä
 10. 1 pisteen

Jos kuljettaja ajaa kilpailun nopeimman kierroksen ja sijoittuu kärkikymmenikköön, saa sitä yhden lisäpisteen.

Kuljettajien pistetilanne Top 10

KuljettajaTalli MM-pisteet
Lewis HamiltonMercedes94 pistettä
Max VerstappenRed Bull 80 pistettä
Valtteri BottasMercedes47 pistettä
Lando NorrisMcLaren41 pistettä
Charles LeclercFerrari40 pistettä
Sergio PérezRed Bull32 pistettä
Daniel RicciardoMcLaren24 pistettä
Carlos SainzFerrari20 pistettä
Esteban OconRenault10 pistettä
Pierre GaslyAlphaTauri8 pistettä

Tallien pistetilanne

Tallit Pisteet
Mercedes141 Pistettä
Red Bull112 Pistettä
McLaren65 Pistettä
Ferrari60 Pistettä
Alpine15 Pistettä
AlphaTauri10 Pistettä
Aston Martin5 Pistettä
Alfa Romeo0 Pistettä
Williams0 Pistettä
Haas0 Pistettä

Palaa alkuun

F1 Bahrainin GP 26. – 28.03.2021

Formula 1 -kauden 2021 ensimmäinen osakilpailu ajetaan poikkeuksellisesti Lähi-idän Vegasissa, Bahrainissa. Bahrain International Circuit on moottorirata Sakhirin aavikolla, jonka on suunnittelut suunnittelijaguru Hermann Tilke. Tilken luonnos näki päivänvalon F1 -sarjassa vuonna 2004 ja on siitä asti ollut osa F1 -kalenteria. Bahrainissa nähdään tallien todellisia voimasuhteita ensimmäistä kertaa, sillä Bahrainin GP:n voittoon vaaditaan moottoritehoja.

Formula 1 Bahrain GP

Bahrainin kisaviikonloppu tarjoaa todella mielenkiintoiset olosuhteet niin katsojille kuin kuljettajille. Aika-ajot ja osakilpailu läpiviedään paikallista aikaa klo: 20.00 ja ne ajetaan keinovalaistuksessa. Suomalaiskuski ei ole koskaan voittanut Bahrainin GP:tä Kaudella 2020 Bahrainin GP ajettiin kaksi kertaa. Ensimmäinen osakilpailu ajettiin normaalissa rataprofiilissa, mutta toisen osakilpailuun profiilia muutettiin.

F1 Bahrainin GP 2021

Sijainti: Bahrain, Sakhir
Valmistusvuosi: 2004
Suunnittelija: Hermann Tilke
Rataprofiili: Moottorirata
Radan pituus: 5,412 km
Mutkia: 15
Kilpailun pituus: 57 kierrosta, 308,238 km
Eniten voittoja: Lewis Hamilton(5)
Eniten voittoja talli: Ferrari/Mercedes (6)
Viime vuoden voittaja: Lewis Hamilton & Sergio Perez
Kilpailun nopein kierros: Valtteri Bottas & George Russell

Tulokset kaudella 2021

Aika-ajot:

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Lewis Hamilton, Mercedes
 3. Valtteri Bottas, Mercedes 
 4. Charles Leclerc, Ferrari
 5. Pierre Gasly, Alpha Tauri
 6. Daniel Ricciardo, McLaren
 7. Lando Norris, McLaren
 8. Carlos Sainz, Ferrari
 9. Fernando Alonso, Alpine
 10. Lance Stroll, Aston Martin

Osakilpailu:

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. Max Verstappen, Red Bull
 3. Valtteri Bottas, Mercedes 
 4. Lando Norris, McLaren
 5. Sergio Perez, Red Bull
 6. Charles Leclerc, Ferrari
 7. Daniel Ricciardo, McLaren
 8. Carlos Sainz, Ferrari
 9. Yuki Tsunoda, Alpha Tauri
 10. Lance Stroll, Aston Martin

Takaisin kisavalikkoon | Päävalikkoon 

F1 Emilia Romagnan GP (Imola, Italia) 16. – 18.04.2021

Kauden toinen Formula 1 -osakilpailu ajetaan legendaarisella Imolan moottoriradalla, joka teki paluun kisakalenteriin viime vuonna maailmaa valitsevan Koronapandemian takia. Imola pysyi myös kisakalenterissa kaudella 2021, ja näin Italiassa ajetaan F1-kaudella 2021 kaksi osakilpailua. Katso viime vuoden parhaat palat tästä.

Emilia-Romagnan GP nimellä tunnettu osakilpailu ajetaan Autodromo Enzo e Dino Ferrarin moottoriradalla Imolassa Italiassa. Radalla on pitkät perinteet F1-sarjassa ja siellä on ennen 2020-vuotta ajettu viimeksi vuonna 2006. Radan nimen historia ulottuu Ferrarin edesmenneeseen perustajaan Enzo Ferrariin. Rata on jäänyt Formula 1 -historiaan yhtenä surullisimmista paikoista, kun vuonna 1994 radalla menehtyi legendaarinen kuljettaja Ayerton Senna.

F1 Emilia Romagnan GP

Sijainti: Italia, Imola
Rataprofiili: moottorirata
Radan pituus: 4,909 km
Mutkia: 19
Kilpailun pituus: 63 kierrosta, 309,049 km
Viime vuoden voittaja: Lewis Hamilton
Paalupaikka: Valtteri Bottas
Kilpailun nopein kierros: Lewis Hamilton

Tulokset 2021

Aika-ajot:

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. Sergio Perez, Red Bull
 3. Max Verstappen, Red Bull
 4. Charles Leclerc, Ferrari
 5. Pierre Gasly, Alpha Tauri
 6. Daniel Ricciardo, McLaren
 7. Lando Norris, McLaren
 8. Valtteri Bottas, Mercedes 
 9. Esteban Ocon, Alpine
 10. Lance Stroll, Aston Martin

Osakilpailu:

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Lewis Hamilton, Mercedes
 3. Lando Norris, McLaren
 4. Charles Leclerc, Ferrari
 5. Carlos Sainz, Ferrari
 6. Daniel Ricciardo, McLaren
 7. Pierre Casly, Alpha Tauri
 8. Lance Stroll, Aston Martin
 9. Esteban Ocon, Alpine
 10. Fernando Alonso, Alpine

Takaisin kisavalikkoon | Päävalikkoon 

Portugalin GP 30.04 – 02.05.2021

Yksi koronaviruksen aiheuttamista valopilkuista koettiin Formula 1 -sarjassa kaudella 2020, kun F1-sarja sai täysin uuden osakilpailun, missä ei ollut ajettu kertaakaan kilpaa F1-autolla. Portugali isännöimästä osakilpailuista tuli totta, kun F1-kalenteria jouduttiin muuttelemaan Koronan takia radikaalisti kaudella 2020, ja näin Portugalin GP sai mahdollisuutensa sarjassa.

Portugalin GP ajetaan Autodromo Internacional do Algarve -moottoriradalla, joka sijaitsee Portimaossa, Portugalissa. Radalla on ajettu vain GP2-osakilpailu sekä talvistestit kaudella 2009 ennen kuin virallinen F1-kilpailu rantautui Portugaliin kaudella 2020. Porugalin GP jatkaa myös kisakalenterissa kaudella 2021. Kimi Räikköseltä nähtiin ensimmäisessä osakilpailussa melkoinen ohitussavotta. Voit katsoa Räikkösen taidonnäytteen tästä. Portugalin GP on kauden 2021 kolmas osakilpailu.

F1 Portugalin GP

Sijainti: Portimao, Portugali
Rataprofiili: moottorirata
Radan pituus: 4,653 km
Mutkia: 15
Kilpailun pituus: 66 kierrosta, 306,826 km
Viime vuoden voittaja: Lewis Hamilton
Paalupaikka: Lewis Hamilton
Kilpailun nopein kierros: Lewis Hamilton

Tulokset 2021

Aika-ajot:

 1. Valtteri Bottas, Mercedes 
 2. Lewis Hamilton, Mercedes
 3. Max Verstappen, Red Bull
 4. Sergio Perez, Red Bull
 5. Carlos Sainz, Ferrari
 6. Esteban Ocon, Alpine
 7. Lando Norris, McLaren
 8. Charles Leclerc, Ferrari
 9. Pierre Gasly, AlphaTauri
 10. Sebastian Vettel, Aston Martin

Osakilpailu:

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. Max Verstappen, Red Bull
 3. Valtteri Bottas, Mercedes
 4. Sergio Perez, Red Bull
 5. Lando Norris, McLaren
 6. Charles Leclerc, Ferrari
 7. Esteban Ocon, Alpine
 8. Fernando Alonso, Alpine
 9. Daniel Ricciardo, McLaren
 10. Pierre Gasly, Alpha Tauri

Takaisin kisavalikkoon | Päävalikkoon 

F1 Espanjan GP 07. – 09.05.2021

Espanjan Grand Prix on Espanjassa järjestettävä Formula 1 -sarjan osakilpailu. Espanjan osakilpailu ajetaan kaudella 2021 5.–7. päivä toukokuuta. Talvitesteistä tuttu Circuit de Barcelona-Catalunya toimii F1-sarjan tärkeänä tukikohtana, mutta ennen kaikkea kisaviikonloppuna, milloin tuodaan ensimmäiset konkreettiset päivityspaketit F1 -autohin.

Espanjan GP on ollut kisakalenterissa vuodesta 1991 alkaen. Radalta löytyy 16 mutkaa ja pituutta noin 4,6 kilometriä. Suomalaiskuskeista Mika Häkkinen on voittanut Espanjassa kolme kertaa vuosina 1998, 1999 ja 2000. Räikkönen on voittanut kyseisen GP:n kahdesti niin McLarenilla (2005) kuin Ferrarilla (2008). Viime vuonna voittoon ajoi Lewis Hamilton. Rata on saanut paljon kritiikkiä siitä, että siellä on ollut nykyautoilla vaikea ohittaa – mikä pitää paikkaansa.

Espanjan GP

Sijainti: Barcelona, Espanja
Valmistusvuosi: 1991
Radan pituus: 4,655 km
Mutkia: 16
Kilpailun pituus: 66 kierrosta, 307,104 km
Eniten voittoja: Michael Schumacher, Lewis Hamilton (6)
Eniten voittoja valmistaja: Ferrari (12)
Viime vuoden paalupaikka: Lewis Hamilton
Viime vuoden voittaja: Lewis Hamilton
Kilpailun nopein kierros: Lewis Hamilton

Tulokset formula 1 2021

Aika-ajot:

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. Max Verstappen, Red Bull
 3. Valtteri Bottas, Mercedes
 4. Charles Leclerc, Ferrari
 5. Esteban Ocon, Alpine
 6. Carlos Sainz, Ferrari
 7. Daniel Ricciardo, McLaren
 8. Sergio Perez, Red Bull
 9. Lando Norris, McLaren
 10. Fernando Alonso, Alpine

Osakilpailu:

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. Max Verstappen, Red Bull
 3. Valtteri Bottas, Mercedes
 4. Charles Leclerc, Ferrari
 5. Sergio Perez, Red Bull
 6. Daniel Ricciardo, McLaren
 7. Carlos Sainz, Ferrari
 8. Lando Norris, McLaren
 9. Esteban Ocon, Alpine
 10. Pierre Gasly, Alpha Tauri

Takaisin kisavalikkoon | Päävalikkoon

F1 Monacon GP 21. – 24.5.2021

F1 -kalenterin kruununjalokivi, Monacon GP, ajetaan 21.–24. päivä toukokuuta. Monacon F1 -kisaviikonloppu on kalenterin kruununjalokivi, jonka jokainen kuljettaja haluaa voittaa vähintään kerran urallaan. Circuit de Monaco on puhdas katurata, joka kiertää La Condamine ja Monte Carlon kaupunginosissa Monacon ruhtinaskunnassa. Rata on erittäin kapea, varsinkin nykyaikaisille F1 -autoille ja ohittaminen Monacossa on melkein mahdotonta.

Formula 1 Monacon GP

Monacon voittoa kuitenkin arvostetaan enemmän kuin muita F1 -osakilpailuvoittoja, koska rataa pidetään edelleen sarjan haastavimpana, mikä erottaa todelliset rattimiehet toisistaan ainakin yhtenä viikonloppuna. Edesmennyt Ayrton Senna on ollut vuosien saatossa menestynein F1 -kuljettaja Monacon vaativilla kaduilla brasilialaisen voitettua osakilpailun kuudesti. Suomalaiskuljettajista Keke Rosberg (1983), Mika Häkkinen (1998) ja Kimi Räikkönen (2005) ovat olleet kertaalleen Monacon kuninkaita – olisiko nyt Valtteri Bottaksen vuoro? Monacossa ajetaan poikkeuksellisesti ensimmäiset ja toiset harjoitukset torstaina. Osakilpailua ei ajettu vuonna 2020 Koronaviruksen takia.

Monacon GP

Sijainti: La Condamine, Monte Carlo, Monaco
Valmistusvuosi: 1929
Radan pituus: 3,337 km
Mutkia: 19
Kilpailun pituus: 78 kierrosta, 260,286 km
Eniten voittoja: Ayrton Senna (6)
Eniten voittoja valmistaja: McLaren (15)
Vuoden 2019 paalupaikka: Lewis Hamilton
Vuoden 2019 voittaja: Lewis Hamilton
Kilpailun nopein kierros 2019: Pierre Gasly

Tulokset 2021

Aika-ajot:

 1. Charles Leclerc, Ferrari
 2. Max Verstappen, Red Bull
 3. Valtteri Bottas, Mercedes 
 4. Carlos Sainz, Ferrari 
 5.  Lando Norris, McLaren 
 6.  Pierre Gasly, Alpha Tauri 
 7. Lewis Hamilton, Mercedes
 8. Sebastian Vettel, Aston Martin
 9. Sergio Perez, Red Bull
 10. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

Osakilpailu:

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Carlos Sainz, Ferrari
 3. Lando Norris, McLaren
 4. Sergio Perez, Red Bull
 5. Sebastian Vettel, Aston Martin
 6. Pierre Gasly, Alpha Tauri
 7. Lewis Hamilton, Mercedes
 8. Lance Stroll, Aston Martin
 9. Esteban Ocon, Alpine
 10. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon 

F1 Azerbaidzhanin GP 04. – 06.06.2021

Kauden kuudes osakilpailu ajetaan 4.–6. päivä kesäkuuta Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa. Azerbaidzhanin GP oli viime kaudella kalenterin neljäs osakilpailu, mutta uusien ratojen liittyessä kisakalenteriin, muuttui myös Azerbaidzhanin GP:n järjestämisaika.

Formula 1 Baku

Viralliselta nimeltään, Baku City Circuit on täysverinen katurata ja yksi sarjan haastavimmista radoista, jossa ei olla vuosien saatossa draamalta vältytty. Bakun katuradalla ajetaan seitsemättä kertaa ja sen suunnittelusta on vastannut arkkitehtiguru Hermann Tilke. Ensimmäinen osakilpailu ajettiin vuonna 2016, mikä kantoi nimeä Euroopan GP, mutta jo seuraavana vuonna osakilpailu nimettiin maan mukaan.

Noin kuusi kilometriä pitkä rata ajetaan vastapäivään ja sieltä löytyy 20 mutkaa. Bakun katuradalla on koko F1 -sarjan kapein kohta. Radan 8–9-mutkayhdistelmä on koitunut kuljettajien kohtaloksi.

Azerbaidzhanin GP

Sijainti: Azerbaidzhan, Baku
Valmistusvuosi: 2016
Suunnittelija: Hermann Tilke
Radan pituus: 6,003 km
Mutkia: 20
Kilpailun pituus: 51 kierrosta, 306,049 km
Eniten voittoja: Nico Rosberg (2016), Daniel Ricciardo (2017) Lewis Hamilton (2018), Valtteri Bottas (2019), Sergio Perez (2021)
Eniten voittoja valmistaja: Mercedes (3), Red Bull (1)
Viime vuoden paalupaikka: Valtteri Bottas
Viime vuoden voittaja: Valtteri Bottas
Kilpailun nopein kierros: Charles Leclerc

F1 Tulokset 2021

Aika-ajot:

 1. Charles Leclerc, Ferrari
 2. Lewis Hamilton, Mercedes
 3. Max Verstappen, Red Bull
 4. Pierre Gasly, Alpha Tauri
 5. Carlos Sainz, Ferrari
 6. Lando Norris, McLaren
 7. Sergio Perez, Red Bull
 8. Yuki Tsunoda, Alpha Tauri
 9. Fernando Alonso, Alpine
 10. Valtteri Bottas, Mercedes 

Osakilpailu:

 1. Sergio Perez, Red Bull
 2. Sebastian Vettel, Aston Martin
 3. Pierre Gasly, Alpha Tauri
 4. Charles Leclerc, Ferrari
 5. Lando Norris, McLaren
 6. Fernando Alonso, Alpine
 7. Yuki Tsunoda, Alpha Tauri
 8. Carlos Sainz, Ferrari
 9. Daniel Ricciardo, McLaren
 10. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon 

F1 Ranskan GP 18 – 20.06.2021

F1 -kisakalenterin seitsemäs osakilpailu ajetaan Ranskassa Circuit Paul Ricardin moottoridalla kesäkuun 18.–20. päivä, mikä on moderni moottorirata ja noudattaa 2020-luvun rataprofiilia, eli kyseessä on erittäin helppo rata kuljettajan näkökulmasta sekä erittäin turvallinen. Circuit Paul Ricard sijaitsee Ranskan Le Castelletissa.

Ranskan GP

Ranskan GP oli vuosina 1950–2008 asti kisakalenterissa, kunnes osakilpailu teki jälleen paluun vuonna 2018 pitkän tauon jälkeen Paul Ricardin moottoriradalle. Muita Ranskan GP:n näyttämöitä vuosien saatossa ovat olleet Reims-Gueux, Rouen-Les-Essarts, Dijon-Prenois, Circuit de Charade, Bugatti Circuit ja Circuit de Nevers Magny-Cours, jossa Kimi Räikkönen on juhlinut ainoana suomalaiskuskina Ranskan GP:n voittoa.

Ranskan GP:n itseoikeutettu valtias on vuosien saatossa ollut Michael Schumacher kahdeksalla voitollaan. Formula 1 -kauden 2021 Ranskan kisaviikonloppuna ajetaan 61:s Ranskan GP!

F1 Ranskan GP

Sijainti: Ranska, Le Castellet
Valmistusvuosi: 1971
Radan pituus: 5.842 km
Mutkia: 15
Kilpailun pituus: 53 kierrosta, 309.69 km
Viime vuoden paalupaikka: Lewis Hamilton
Viime vuoden voittaja: Lewis Hamilton
Kilpailun nopein kierros 2019: Sebastian Vettel
Katso edellisen osakilpailun kisakooste 

Tulokset 2021

Aika-ajot:

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Lewis Hamilton, Mercedes
 3. Valtteri Bottas, Mercedes 
 4. Sergio Perez, Red Bull
 5. Carlos Sainz, Ferrari
 6. Pierre Gasly, Alpha Tauri
 7. Charles Leclerc, Ferrari
 8. Lando Norris, McLaren
 9. Fernando Alonso, Alpine
 10. Daniel Ricciardo, McLaren

Osakilpailu:

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Lewis Hamilton, Mercedes
 3. Sergio Perez, Red Bull
 4. Valtteri Bottas, Mercedes
 5. Lando Norris, McLaren
 6. Daniel Ricciardo, McLaren
 7. Pierre Gasly, Alpha Tauri
 8. Fernando Alonso, Alpine
 9. Sebastian Vettel, Aston Martin
 10. Lance Stroll, Aston Martin

Takaisin kisavalikkoon | Päävalikkoon 

Steiermarkin GP 25 – 27.06.2021 & Itävallan GP 02 – 04-07-2021

F1 -kisakalenterin yksi mielenkiintoisimmista osakilpailuista on viime vuosina ajettu Itävallan Spielbergissä, Red Bull Ringin moottoriradalla. Rata teki paluun kisakalenteriin vuonna 2014.

Itävallan GP:n juuret ulottuvat vuosiin 1964, 1970–1987, 1997–2003, kun näyttämönä toimivat niin Zeltweg, Österreichring kuin viimeisimpänä A1-Ring. A1-Ringillä ajettiin vuosina 1997–2003, kunnes rata uusittiin suunnittelijaguru Hermann Tilken toimesta ja avattiin uudelleen vuonna 2011. Uudelleensyntymisen “takia” rata nimettiin Red Bull Ringiksi ja paluu F1 -kisakalenteriin tapahtui vuonna 2014.

Formula 1 Itävallan GP

Suomalaiskuskeista Mika Häkkinen on voittanut Itävallan GP:n vuosina 1998 ja 2000. Valtteri Bottas piiskasi Red Bull Ringin moottoriradalla hopeanuolensa ensimmäisenä ruutulipulle vuonna 2017 sekä 2020. Radalla ajetaan jälleen kaksi osakilpailua Formula 1 -kaudella 2021, kuten ajettiin viime kaudellakin. Ensimmäinen kilpailu kantaa nimeä Steiermarkin GP ja toinen viikonloppu on perinteisesti Itävallan GP.

Itävallan GP

Sijainti: Itävalta, Spielberg
Radan pituus: 4,318 km
Mutkia: 10
Kilpailun pituus: 71 kierrosta, 306,452 km
Viime vuoden paalupaikka: Lewis Hamilton (Steiermark), Valtteri Bottas (Itävalta GP)
Viime vuoden voittaja: Lewis Hamilton (Steiermark), Valtteri Bottas (Itävalta GP)
Rataennätys: 1.06,957 Kimi Räikkönen (2018)
Eniten voittoja: Alain Prost (3)
Eniten voittoja valmistaja: McLaren (6)
Nopein kierros: Lando Norris

Tulokset Steiermark 2021

Aika-ajot:

 1. Max Verstappen Red Bull
 2. Valtteri Bottas Mercedes
 3. Lewis Hamilton Mercedes
 4. Lando Norris McLaren
 5. Sergio Perez Red Bull
 6. Pierre Gasly AlphaTauri
 7. Charles Leclerc Ferrari
 8. Yuki Tsunoda AlphaTauri
 9. Fernando Alonso Alpine
 10. Lance Stroll Aston Martin

Osakilpailu:

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Lewis Hamilton, Mercedes
 3. Valtteri Bottas, Mercedes
 4. Sergio Perez, Red Bull
 5. Lando Norris, McLaren
 6. Carlos Sainz, Ferrari
 7. Charles Leclerc, Ferrari
 8. Lance Stroll, Aston Martin
 9. Fernando Alonso, Alpine
 10. Yuki Tsunoda, Alpha Tauri

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon 

F1 Britannian GP 16 – 18.07.2021

Formula 1 -kisakalenterin mielenkiintoisimmista kilpailuista ajetaan 16.–18. päivä heinäkuuta, kun edessä on Iso-Britannian kisaviikonloppu legendaarisella Silverstone Circuit -moottoriradalla. Silverstonen moottorirata on yksi F1 -sarjan legendaarisimmista radoista, minkä historia ulottuu aina toiseen maailmansotaan asti. Moottorirata on rakennettu toisessa maailmansodassa käytetyn RAF Silverstone -sotilaslentokentän paikalle. Silverstonessa ajettiin ensimmäinen F1 -osakilpailu vuonna 1950.

Britannian GP

Suomalaiskuskeista korkeimmalle korokkeelle ovat nousseet Mika Häkkinen vuonna 2001 ja Kimi Räikkönen vuonna 2007. Silverstonessa eniten voittoja on ottanut Lewis Hamilton, joka on voittanut osakilpailun kuusi kertaa. Hamilton nousi yksin voittotilaston kärkeen F1-kaudella 2019.

Britannian GP

Sijainti: Iso-Britannia, Yhdistynyt kuningaskunta
Radan pituus: 5,891 km
Mutkia: 18
Kilpailun pituus: 52 kierrosta, 306,198 km
Viime vuoden paalupaikka: Valtteri Bottas
Viime vuoden voittaja: Max Verstappen
Rataennätys: 1.27,369 Lewis Hamilton (Mercedes)
Eniten voittoja: Lewis Hamilton (6)
Eniten voittoja valmistaja: Ferrari (17)

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon

F1 Unkarin GP 31.7. – 2.8.2021

Unkarin pääkaupungin Budapestin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Hungaroringin moottorirata liittyi Formula 1 -kalenteriin vuonna 1986, kun radalla ajettiin ensimmäinen F1 -osakilpailu. Rata on ollut vuodesta 1986 asti kisakalenterissa ja F1 -kaudella 2020 ajettiin historian 35. osakilpailu Hungaroringillä.

unkarin GP

Rata on saanut vuosien saatossa kuljettajilta paljon kritiikkiä rataprofiilin ansoista, ja sitä on kutsuttu ”Mikki hiiri” – radaksi, mikä muistuttaa enemmän karting -kuin F1-rataa. Kaikesta huolimatta Hungaroringin moottoripyhättö on kuiskeille fyysisesti erittäin raskas. Radalla on 14 mutkaa, joiden ansiosta kuskeilla ei ole pääsuoraa lukuun ottamatta hetkeäkään aikaa hengähtää kilpailun aikana. Yleensä Unkarissa valitsee vielä poikkeuksellisen lämmin sää, mikä lisää kuljettajien fyysistä ja henkistä rasitusta.

Unkarin kisaviikonloppuna paikan päällä nähdään poikkeuksellisen paljon suomalaisia moottoriurheilun ystäviä. Unkariin on helppo ja nopea lentää Suomesta, rata sijaitsee aivan Budapestin keskustan lähellä ja muutakin oheistoimintaa kaupungista moottoriurheilun lisäksi löytyy.

Suomalaiset Formula 1 -kuljettajat ovat vuosien saatossa aina viihtyneet Unkarissa. Mika Häkkinen on voittanut Unkarin GP:n kahdesti, vuosina 1999 ja 2000. Kimi Räikkönen voitti vuonna 2005, ja Maailman nopein Heikki ”Heikki Kovalainen” vuonna 2008, mikä jäi lopulta Kovalaisen ainoaksi voitoksi F1 -sarjassa.

Unkarin GP

Sijainti: Mogyoród, Unkari
Radan pituus: 4,381 km
Mutkia: 14
Kilpailun pituus: 70 kierrosta, 306,630 km
Viime vuoden paalupaikka: Lewis Hamilton
Viime vuoden voittaja: Lewis Hamilton
Rataennätys: 1.16,627 Max Verstappen
Eniten voittoja: Lewis Hamilton (8)
Eniten voittoja valmistaja: McLaren (10)

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon 

Belgian GP 27 – 29.08.2021

Belgian GP ajetaan legendaarisella Circuit de Spa-Francorchampsin moottoriradalla. Rata on F1-kalenterin pisin ja mittaa radalla on noin seitsemän kilometriä. Spa on monen kuljettajan suosikkirata ja erittäin vaativa ajettava. Spa on vielä niitä harvoja vanhan liiton ratoja, missä kuljettajan todelliset ajotaidot punnitaan. Radalla on 19 haastavaa mutkaa ja radan kakkossektoria pidetään kuljettajien keskuudessa haasteellisena, jossa mitataan kuskien todelliset ajotaidot sekä kantti.

Formula 1 Belgian GP

Span radalla sijaitsee Formula 1-sarjan legendaarisin ja kuuluisin mutkayhdistelmä, Eau Rouge (kuvassa), joka nykyautoilla ajetaan kaasu pohjassa, mutta ennen se vaati munaa! Suomalaiskuljettajista Belgian GP:n voittoa ovat juhlineet Mika Häkkinen vuonna 2000 ja Kimi “King of Spa” Räikkönen vuosina 2004, 2005, 2007 ja 2009.

Ardennien vuoriston välittömässä läheisyydessä sijaitseva Circuit de Spa-Francorchamps on tarjonnut vuosien saatossa ikimuistoisia kilpailuja. Suurien korkeuserojen ja radan pituuden ansiosta radan toisella puolella voi sataa ja toisella paistaa aurinko.

Belgian GP

Sijainti: Stavelot, Malmedy, Belgia
Radan pituus: 7,004 km
Mutkia: 19
Kilpailun pituus: 44 kierrosta, 308,052 km
Viime vuoden paalupaikka: Lewis Hamilton
Viime vuoden voittaja: Lewis Hamilton
Eniten voittoja: Michael Schumacher (6)
Eniten voittoja valmistaja: Ferrari (18)

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon 

F1 Hollannin GP 03 – 05.09.2021

Hollannin GP piti ajaa jo kaudella Formula 1 -kaudella 2020, mutta koronavirus sotki kalenteria ja osakilpailu päätettiin peruttaa. Kaudella 2021 näyttää siltä, että kilpailu päästään pitkän odotuksen jälkeen ajamaan. Hollannissa on tällä hetkellä F1-buumi – kiitos kultapoika Max Verstappenin loistavat otteet radalla. Osakilpailusta on lupa odottaa menestystä ja se on loistava lisä Euroopan formulasirkukseen.

F1 hollanti gp

Hollannin GP tekee paluun Circuit Park Zandvoort -moottoriradalle. Radalla on ajettu viimeksi Formula 1 -autolla vuonna 1985. Rataa on remontoitu uuteen uskoon F1 -kautta ajatellen, ja ensivaikutelman perusteella luvassa on todella mielenkiintoinen rataprofiili. Radan mielenkiintoisin osa-alue on kallistetut mutkat (kuva). Radan suunnittelusta on vastannut Jarno Zaffelli.

Hollannin GP

Sijainti: Zandvoort, Hollanti, Alankomaat
Valmistusvuosi: 2020 uudistettu
Suunnittelija: Jarno Zaffelli
Radan pituus: 4,252 km
Mutkia: 14
Kilpailun pituus: 72 kierrosta, 306,144 km
Viimeisin voittaja: Niki Lauda

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon

Formula 1 Italian GP 10 – 12.09.2021

Formula 1 -kauden 2021 viimeinen Euroopassa ajettava osakilpailu kisataan 10.–12. päivä syyskuuta Italian legendaarisella Monzan moottoriradalla, joka on kalenterin nopein rata. Autodromo Nazionale Monza on täysverinen moottorirata ja kierros ajetaan suurimmaksi osaksi kaasu pohjassa muutamaa šikaania lukuun ottamatta. Radalta löytyy vain 11 mutkaa, mutta sitäkin enemmän pitkiä ja nopeita suoria.

Monzan tunnetuin mutka on Parabolica, missä rattimiehet erotetaan toisistaan. Parabolica on siinäkin mielessä tärkeä mutka, että hyvän kierroksen saa vielä vedettyä vihkoon huonolla ulostulolla pääsuoralle.

Suomalaiskuskeista kukaan ei ole vielä voittanut Italian GP:tä, mutta se on ollut erittäin lähellä niin Mika Häkkisellä vuonna 1999 kuin 2018 Kimi Räikkösellä. Jäämies ajoi kaudella 2018 Monzassa kaikkien aikojen nopeimman F1-ratakierroksen, millä irtosi odotetusti paalupaikka, mutta kilpailussa Jäämies joutui lopulta taipumaan Lewis Hamiltonille, Räikkösen ajaessa maaliin toisena. Katso Räikkösen maaginen kierros suoraan tästä>> 

Viime vuonna Monza ajettiin Koronasta huolimatta, ja osakilpailu oli yksi kauden mielenkiintoisimmista, jonka voitti Pierre Gasly.

Italian GP

Sijainti: Monza, Italia
Radan pituus: 5,793 km
Mutkia: 11
Kilpailun pituus: 53 kierrosta, 306,720 km
Viime vuoden paalupaikka: Lewis Hamilton
Viime vuoden voittaja: Pierre Gasly
Eniten voittoja: Michael Schumacher, Lewis Hamilton (5)
Eniten voittoja valmistaja: Ferrari (19)

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon 

Venäjän GP 24 – 26.09.2021

Venäjän osakilpailu ajetaan Sotshi Autodrom -moottoriradalla ja se sijaitsee Mustanmeren välittömässä läheisyydessä Venäjän suosituimmassa matkailukohteessa, Sotshissa. Sotshi muistetaan parhaiten vuoden 2014 talviolympialaisista ja sen massiivisista järjestelyistä, onhan kyseessä harvoja paikkoja Venäjällä, missä on ympärivuotinen kesä.

Historian ensimmäinen Venäjän GP näki päivänvalon 2014 lokakuussa ja osakilpailu on siitä asti ollut osana F1-kalenteria. Rata kiertää edesmenneen olympiakylän katuja ja sen läheisyydessä olevia julkisia väyliä. Kaupunkiratana mainetta niittänyt Sotshi Autodrom, on saanut kokea myös suunnittelijaguru Hermann Tilken käden jäljen, jonka luomus rata kokonaisuudessaan on.

Radalla on pituutta 5,848 kilometriä ja se on F1 –kalenterin neljänneksi pisin rata Span, Bakun ja Silverstonen jälkeen. Mutkia radalta löytyy 18 kappaletta. Eniten voittoja Venäjällä on napannut Lewis Hamilton, joka on voittanut osakilpailun neljä kertaa. Valtteri Bottas otti uransa ensimmäisen F1-voiton Venäjällä vuonna 2017. Venäjä on ollut Mercedeksen valtakuntaa siitä asti, kun osakilpailu liittyi kalenteriin, eikä kukaan muu talli ole onnistunut voittamaan Mustanmeren rannalla hopeanuolta. F1-kaudella 2020 voiton vei toistamiseen Valtteri Bottas.

Venäjän GP

Sijainti: Sotshi, Venäjä
Radan pituus: 5,848 km
Mutkia: 18
Kilpailun pituus: 53 kierrosta, 309,745 km
Viime vuoden paalupaikka: Lewis Hamilton
Viime vuoden voittaja: Valtteri Bottas
Eniten voittoja: Lewis Hamilton (4)
Eniten voittoja valmistaja: Mercedes (7)
Rataennätys: Lewis Hamilton, 1.35,761

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon

F1 Turkin GP 01 – 03.10.2021

Turkin GP on yksi niistä osakilpailuista, joka sai uuden mahdollisuuden maailmaa valitsevan pandemian takia. Formula 1 -kalenteriin lisättiin kaudella 2020 Turkin osakilpailu, kun FIA reagoi nopeasti muuttuviin olosuhteisiin. Turkin GP oli tarkoitus ajaa Kanadan osakilpailun tilalla kaudella 2021, mutta koronan takia se ensimmäiseksi peruttiin kokonaan, mutta kilpailu palasi sitten uudestaan kisakalenteriin ja se ottaa Singaporen GP:n paikan lokakuussa. Turkin osakilpailu ajetaan F1-kaudella 2021 01.–03. päivä lokakuuta.

Turkin GP ajetaan Istanbul Parkin moottoriradalla, jossa ajettiin ensimmäisen kerran Formula 1 -autolla vuonna 2005. Ensimmäisen osakilpailun Turkissa voitti paalupaikalta lähtenyt Kimi Räikkönen. Turkki putosi kisakalenterista vuoden 2011 jälkeen.  Viime kaudella sateisen osakilpailun voitti Lewis Hamilton.

Turkin GP

Sijainti: Turkki, Istanbul, Tuzla
Radan pituus: 5,338 km
Mutkia: 14
Kilpailun pituus: 58 kierrosta, 309,393 km
Viime vuoden paalupaikka: Lance Stroll
Viime vuoden voittaja: Lewis Hamilton
Eniten voittoja: Felippe Massa (3)
Eniten voittoja valmistaja: Ferrari (3)
Rataennätys: Juan Pablo Montoya 1.24.770

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon 

Formula 1 Japanin GP 8 – 10.10.2021

Japanin GP ajetaan legendaarisella Suzuka Circuit -moottoriradalla, joka on ollut F1-kalenterissa vuodesta 1987 alkaen, pois lukien vuodet 2007 ja 2008, milloin Japanin GP:n kisaisäntänä toimi Toyotan omistama Fuji Speedway -moottorirata. Suzukan moottoriradan on suunnittelut edesmennyt suunnittelija John Hugenholtz ja sen omistaa Honda.

Formula 1 Japani

Suzuka Circuit on monen kuljettajan lempiratoja. Rataprofiili on poikkeuksellinen verrattuna Hermann Tilken moderneihin moottoriratoihin ja Suzukan rata onkin vielä harvoja kisakalenterin ”old school” -ratoja. F1-sarjan neljänneksi nopein rata tarjoaa kuljettajille yhden kauden haastavimmista ajoelämyksistä.

Kimi ”Jäämies” Räikkönen on voittanut Suzukassa vuonna 2005. Voittoa pidetään edelleenkin yhtenä F1-sarjan suurimpana urotekona. Räikkönen lähti kilpailuun joukon perältä voittaen kilpailun! Formula 1 – kaudella 2020 kilpailua ei ajettu Koronavirkuksen takia, mutta kaudella 2021 se on tarkoitus ajaa. Valtteri Bottas voitti edellisen Japanin GP, joka ajettiin vuonna 2019.

F1 Japanin GP

Sijainti: Suzuka, Mie, Japani
Radan pituus: 5,807 km
Mutkia: 18
Kilpailun pituus: 53 kierrosta, 307,471 km
Viime vuoden paalupaikka: Sebastian Vettel
Viime vuoden voittaja: Valtteri Bottas
Eniten voittoja: Michael Schumacher (6)
Eniten voittoja valmistaja: McLaren (9)
Kilpailun nopein kierros: Lewis Hamilton

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon  

F1 USA:n GP 22. – 24.10.2021

Formula 1 -kauden 2021 18. osakilpailu ajetaan Yhdysvalloissa, Texasin Austinissa. Austinin rata näki päivänvalonsa ensimmäistä kertaa F1 –kalenterissa vuonna 2012. Radan on suunnitellut suunnitelijaguru Hermann Tilke.

Circuit of the Americas-nimeä kantava rata ajetaan vastapäivään. Mutkia löytyy 20 kappaletta, joita on levennetty vuosien saatossa helpottamaan ohituksia. Pituutta Austinin radalla on noin 5,5 kilometriä ja korkeuseroa 41 metriä. Kilpailussa ajetaan 56 kierrosta.

Texasista on muodostunut menestyksekäs kilpailu suomalaiskuskeille, kun Kimi Räikkönen otti kauan jahtaamansa voiton Ferrarilla vuonna 2018 ja Valtteri Bottas ajoi kaudella 2019 kaudella ruutulipulle ensimmäisenä. Mika Häkkinen on myös voittanut Yhdysvalloissa vuonna 2001, mutta silloin ajettiin Indianapolisissa. Viime kaudella osakilpailua ei ajettu koronaviruksen takia.

USA GP

Sijainti: Austin, Texas, Yhdysvallat
Radan pituus: 5, 513 km
Mutkia: 20
Kilpailun pituus: 56 kierrosta, 308,405 km
Viime vuoden paalupaikka: Valtteri Bottas
Viime vuoden voittaja: Valtteri Bottas
Eniten voittoja: Lewis Hamilton (5)
Eniten voittoja valmistaja: Ferrari (10)
Kilpailun nopein kierros: Charles Leclerc

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon

Meksikon GP 29 – 31.10.2021

Meksikon Gp ajetaan maan pääkaupungissa Mexico cityssä. Osakilpailu teki paluun uudelleen F1 –kisakalenteriin vuonna 2015. Kilpailu ajetaan Autódromo Hermanos Rodríguez –moottoriradalla, joka on kokenut uudelleensyntymisen hienoine stadionosuuksineen ja kunnostuksineen. Radan uudistuneen version suunnittelun taustalla on häärännyt suunnittelijaguru Hermann Tilke.

Autódromo Hermanos Rodríguez –moottorirata on yksi kalenterin nopeimpia ratoja. Pitkät suorat ja nopeat mutkayhdistelmät takaavat, että suurin osa ratakierroksesta ajetaan kaasu pohjassa, lukuun ottamatta hitaita stadionosuuksia. Rata sisältää 17 mutkaa ratakierroksen pituuden ollessa noin 4,3 kilometriä.

Kierroksia ajetaan 71 kappaletta. Isoin ongelma talleille on radan korkea sijainti suhteessa merenpintaan. Rata sijaitsee noin 2200 metriä merenpinnan yläpuolella, mikä tuo talleille todella suuria vaikeuksia viikonloppuun ohuen ilman ansiosta.

Autolta vaaditaan Autódromo Hermanos Rodríguez –moottoriradalla sekä suoranopeutta että ohuen ilman ansiosta hyvää aerodynaamista pitoa. Tämä kombinaatio tuokin insinööreille lisää työnsarkaa. Kilpailu ajettiin edellisen kerran kaudella 2019.

F1 Meksikon GP

Sijainti: Mexico City, Meksiko
Radan pituus: 4,304 km
Mutkia: 17
Kilpailun pituus: 71 kierrosta, 305,354 km
Viime vuoden paalupaikka: Charles Leclerc
Viime vuoden voittaja: Lewis Hamilton
Eniten voittoja: Lewis Hamilton, Max Verstappen (2)
Eniten voittoja valmistaja: Mercedes (3)
Kilpailun nopein kierros: Charles Leclerc

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Takaisin kisavalikkoon | Päävalikkoon 

Formula 1 Brasilian GP 05 – 07.11.2021

F1 -kauden 2021 neljänneksi viimeinen osakilpailu ajetaan Brasilian legendaarisella Interlagosin radalla Sao Paulossa. Interlagosin moottorirata ajetaan poikkeuksellisesti vastapäivään. Rata sisältää 15 mutkaa, joista suurin osa on ”nopeita mutkia”. Ratakierros on pituudeltaan 4.3 kilometriä ja kilpailussa ajetaan 71 kierrosta. Rata tunnetaan myös nimellä Autódromo José Carlos Pace.

Interlagosin rata on niitä harvoja vanhanliiton alkuperäisiä ratoja, joita ei ole muokattu oleellisesti. Rataprofiili on erittäin pomppuinen, vaikka asfalttia on uusittu moneen eri otteeseen. Tämän syyn takia rata on erittäin fyysinen ajettava.

Brasilian Interlagosin radalla on aika-ajolla erittäin suuri merkitys kilpailun kannalta. Hyviä ohituspaikkoja on vain muutama, mutta ennen kaikkea nykyautoilla on äärimmäisen vaikea ajaa edessä olevan auton takana likaisen ilman ansiosta.

Mika Häkkinen on voittanut Brasiliassa mestaruusvuosina 1998 ja 1999. Kimi Räikkönen voitti 2007 ja varmisti samalla maailmanmestaruuden Ferrarilla. Räikkönen on edelleen viimeisin kuljettajien maailmanmestari Ferrarilla. Formula 1 -kaudella 2020 ei ajettu Brasilian GP:tä Koronaviruksen takia.

Brasilian GP

Sijainti: Sao Paulo, Brasilia
Radan pituus: 4,309 km
Mutkia: 15
Kilpailun pituus: 71 kierrosta, 305,909 km
Viime vuoden paalupaikka: Max Verstappen
Viime vuoden voittaja: Max Verstappen
Eniten voittoja: Alain Prost (6)
Eniten voittoja valmistaja: McLaren (12)
Kilpailun nopein kierros: Valtteri Bottas

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Takaisin kisavalikkoon | Päävalikkoon 

Australian GP 19 – 21.11.2021

Australian GP on yleensä ollut Formula 1 -kalenterin ensimmäinen osakilpailu, mutta F1-kaudella 2021 osakilpailu ajetaan kauden lopussa. Syynä tähän on tietenkin koronavirus ja maailmaa valitsevat rajoitukset.

Melbourne Grand Prix Circuit sijaitsee Albert Parkin puistoalueella ja rata kiertää tunnettua Albert Lake -tekojärveä. Kyseessä on katurata, joka ajetaan yleisillä teillä ja kaduilla, mikä on käytössä vain kisaviikonloppuisin. Tämän ansiosta kuljettajilla onkin vaikeuksia koko viikonlopun löytää hyvä balanssi ja pito autoon. Rata on kohtalaisen nopea ajettava katurataprofiilista huolimatta

Australian GP on muodostunut viime vuosina melkoiseksi possujunaksi, eikä rata tue nykyisiä Formula 1 -autoja. Valtteri Bottas avasi 2018-kauden Australian GP:n suvereenilla voitolla – Bottas 2.0! Suomalaisista Australian osakilpailun voittoon ovat yltäneet myös Kimi Räikkönen (2007, 2013,), Mika Häkkinen (1998) sekä Keke Rosberg vuonna 1985.

F1 Australian GP

Rata: Melbourne Grand Prix Circuit
Sijainti: Melbourne, Australia
Rataprofiili: Katurata
Pituus: 5,303 km
Kipailun pituus: 58 kierrosta, 307,574 km
Mutkia: 16
Eniten voittoja: Michael Schumacher (4)
Eniten voittoja talli: McLaren (11)
Viime vuoden voittaja: Valtteri Bottas
Nopein kierros: Valtteri Bottas

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Palaa kisavalikkoon | Päävalikkoon 

F1 Saudi Arabian GP 03 – 05.12.2021

 

Takaisin kisavalikkoon | Päävalikkoon 

Formula 1 Abu Dhabin GP 10. – 12.12.2021

F1 -kausi 2020 päättyy Abu Dhabin Yas Marinan moottoriradalle 12. päivä joulukuuta 2021. Osakilpailu on järjestetty Yas Marinan radalla kaudesta 2009. Vuoden 2009 osakilpailu oli ensimmäinen Abu Dhabissa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ajettu Formula 1 -kilpailu. 2010 alkaen Abu Dhabissa on ajettu marraskuussa.

Yas Marina Circuit on moottorirata Yas Islandin tekosaarella Abu Dhabissa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, ja sen on suunnitellut kaikille tuttu Hermann Tilke. Rata on yhdistelmä perinteistä kilparataa ja katurataa. Radalla on 21 mutkaa, ja se on 5,554 kilometriä pitkä. Rata sijaitsee osittain satama-alueella, kuten Monacossa.

F1 -sirkuksen saapuessa Abu Dhabiin, on yleensä sekä valmistajien että kuljettajien mestaruus ratkennut, ja kilpailu on pelkkä muodollisuus. Rata on toiminut myös F1 -kauden jälkeen testipaikkana.

F1 Abu Dhabin GP

Sijainti: Abu Dhabi, Yhdistyneet arabiemiirikunnat
Radan pituus: 5,554 km
Mutkia: 21
Kilpailun pituus: 55 kierrosta, 305,355 km
Viime vuoden paalupaikka: Max Verstappen
Viime vuoden voittaja: Max Verstappen
Eniten voittoja: Lewis Hamilton (5)
Eniten voittoja valmistaja: Mercedes (6)
Kilpailun nopein kierros: Danie Ricciardo

Tulokset 2021

Aika-ajot:

Osakilpailu:

Takaisin kisavalikkoon | Päävalikkoon

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ