Tuleva jääkiekkokausi alkaa tekemään pikkuhiljaa tuloaan, kun viime vuosina nostetta saanut CHL-kausi käynnistyy tänään. Meidän pitkävetovihjeessämme kiinnitämme katseemme Sveitsiin, missä kohtaavat sveitsiläinen huippuseura Fribourg ja Tampereen Ilves. Ottelu käynnistyy Suomen aikaa klo: 21:00 ja pelipaikkana on BCF Areena. Kyseessä on CHL:n E-lohkon ottelu, jossa muut joukkueet ovat itävaltalainen Salzburg ja norjalainen Stavanger Oilers.

Fribourg-Gottéron – Laatujoukkue Sveitsistä

Fribourg-Gottéron on yksi Sveitsin pääsarjan kestomenestyjistä, vaikka joukkueelta puuttuu se kruununjalokivi, eli oman pääsarjan mestaruus. Fribourg on edennyt viisi kertaa finaaleihin asti, ja viime vuonna joukkue oli runkosarjassa toinen, mutta joutui taipumaan semifinaaleissa Zürich Lionsille. Joukkuetta valmentaa kanadalainen Christian Dubé.

Fribourg operoi nyt viidettä kertaa CHL:ssä ja joukkue on parhaimmalla kaudellaan edennyt aina semifinaaleihin asti.

Fribourgin joukkue koostuu pitkälti oman maan pelaajista sarjan ulkomaalaiskiintiön takia. Joukkueesta löytyy muutama tuttu nimi kiekkoniiloille, sillä maalissa operoi NHL:ssäkin uran tehnyt Reto Berra, puolustuksesta löytyy joukkueen ruumin istuma ja Sveitsin maajoukkueen luottopakki Raphael Diaz, hyökkäyksestä NHL-statuksen omaa taskuraketti David Desharnais ja suomalaisväriä tuo taalaliigasta täksi kaudeksi Fribourgiin siirtynyt Janne Kuokkanen.

Fribourg pelasi elokuussa viisi harjoitusottelua voittaen niistä kolme ja hävisi kaksi.

Ilves saa tulikasteensa CHL-sarjassa

Tampereen Ilves pelaa ensimmäistä kertaa seurahistorian aikana CHL-sarjaa. Joukkue lähtee innostunein mielin uusien haasteiden pariin päävalmentaja Jouko Myrrän johdolla. Ilves sijoittui viime kaudella kotimaisessa Liigassa hienosti pronssille ja oli yksi suurin syy Tampereen kiekkobuumille, jonka uskotaan jatkuvan myös tulevalla kaudella niin CHL:ssä kuin Liigassa.

Ilveksen tämän kauden tavoitteet ovat selkeät: CHL:ssä menestyminen ja Liigassa mestaruus. Tupsukorvat lähtevät tulevaan sesonkiin tutulla rungolla, mutta joukkue onnistui naaramaan kesän siirtomarkkinoilta muutaman todellisen pelimiehen, joiden uskotaan olevan se puuttuva palanen kohti menestystä.

Puolustukseen hommattiin paluumuuttaja ja eliittipakki Jyrki Jokipakka, joka pelasi viime kaudella vielä KHL-sarjaa ja vyöltä löytyy myös 150 NHL-ottelua. Kesken viime kauden Narreista Ilvekseen siirtynyt taitoniekka Henrik Haapala jatkaa myös tulevan kauden Tupsukorvissa. Haapala tuo Ilvekseen juonikuutta hyökkäys- ja ylivoimapeliin.

Ilves tahkosi niin ikää elokuussa harjoitusotteluita. Neljä ottelua viikossa kestäneen sesongin anti tuotti tupsukorville kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Joukkueen rosteri eli todella paljon harjoitusotteluiden aikana, ja osa runkopelaajista ei pelannut kuin yhden ottelun. Tämä herätti tietenkin lehdistön mielenkiinnon joukkueen loukkaantumisista ennen kauden alkua, mutta Ilveksen pitäisi olla täydessä tikissä tänään Sveitsissä. Ilves on leireillyt Sveitsissä ennen kauden alkua ja treenannut hyvin sekä viettänyt aikaa joukkueena.

Ilves haastajana Fribourgin vieraaksi

Näin kauden alla vedonlyönti on todella haastavaa ennen kuin joukkueiden todellinen iskukyky alkaa selkiytymään. Ilves lähtee ensimmäiseen CHL-otteluun altavastaajana. BCF Areena ei missään nimessä ole vierasjoukkueelle se paras paikka pelata, ja Fribourg tunnetaan erittäin vahvana kotijoukkueena. Joukkue hävisi viime kaudella Sveitsin pääsarjassa kotonaan 25 ottelusta vain kuusi kotonaan.

Toinen merkittävä asia on pelaamattomuus, joka ei niin ikään sada Ilveksen laariin. Tupsukorvien edellisestä ottelusta on kulunut aikaa pari viikkoa, kun kotijoukkue pelasi edellisen ottelun viisi päivää sitten. Ilveksen leiritys on varmasti ollut hyvä asia, ja joukkue on saanut luotua hyvän ryhmähengen, mutta tänään se ei riitä. Kotijoukkueen yli kahden kerroin kelpaa lapulle.

» Fribourg
2.12
100 € ilmaisveto
2.12
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ