Italia

2.05

Tänään jalkapalloilevan maailman katseet siirtyvät kohti Sveitsiä ja Baselia, jossa MM-karsintojen illan huippuottelussa kohtaavat isäntäjoukkue Sveitsi ja vieraaksi saapuva Italia. Ottelun lähtöasetelmat ovat vähintäänkin kutkuttavat, sillä vastakkain ovat kaksi tappiotonta joukkuetta, joista Sveitsi on voittanut molemmat kaksi otteluaan ja Italialla on alla kolme voittoa ja yksi tasapeli. Kun lohkosta jatkoon menee ainoastaan yksi joukkue, on nämä vastakkaiset ottelut nousemassa arvoon arvaamattomaan. Ottelun pelipaikkana tänään toimii St. Jakob-Park ja aloitusvihellys kuullaan klo 21.45.

Sveitsi starttaa otteluun loukkaantumisten vaivaamana

Kotijoukkue Sveitsi muistetaan tietysti parhaiten EM-kilpailuista, joissa joukkue esitti muutaman jymy-yllätyksen passittaen ensin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Ranskan laulukuoroon ja sen jälkeen kiusaamalla tosissaan Espanjaa häviten ottelun vasta rangaistuspotkujen jälkeen lukemin 1-2. Nämä kaksi ottelua ovatkin nyt omiaan nostamaan Sveitsin asemaa tämän ottelun ennakoissa, mutta valitettavasti joukkuetta vaivaa tänään erittäin paha loukkaantumissuma. Joukkueen kapteeni Granit Xhaka kärsii koronasta, Eray ComertBreel EmboloMario GavranovicKevin Mbabu, Xherdan Shaqiri ja Loris Benito ovat poissa loukkaantumisten takia on valmentaja Murat Yakinin tehtävä tämän päivän ottelussa kaikkea muuta kuin helppo.

3-4-2-1 pelitavalla normaalisti pelaava Sveitsi saattaa tänään joutua valumaan lähes 5-4-1 muodostelmaan, kun wing backin roolissa pelaavat linkit saattavat helposti juuttua täysin laitapakkien asemaan ja näin ollen myös ylemmät keskikentät joutuvat hivenen täyttämään laitalinkkien jättämää tilaa ja sitten ollaankin jo sujuvasti 5-4-1 asetelmassa. Syykin tähän on selvä, sillä Sveitsin pallollisen pelaamisen kannalta juurikin Xhaka ja Shaqiri ovat erittäin tärkeitä pelaajia. Kaiken lisäksi Embolon poissaolo vie yhden elementin pois hyökkäyspelaamisesta ja näin ollen joukkueen ylemmän keskikentän roolissa tullaan näkemään ilmeisesti Zuberin tai Freulerin tasoisia pelaajia. Toisaalta ylemmän keskikentän paikalla saattaa olla myös molemmat heistä.

Italia lähtee otteluun melkein parhaalla mahdollisella joukkueella

Jos Sveitsillä on suuria ongelmia loukkaantumisten kanssa, niin Italia lähtee otteluun melkein parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, kun ainoastaan EM-kisoissa pahasti loukkaantunut Spinazzola ja edellisessä ottelussa itsensä kolhinut Verratti ovat sivussa tämän illan ottelusta. Roberto Mancini onkin ilmoittanut, että Di Lorenzo ja Giorgio Chiellini ovat tänään avauksessa. Verrattin paikalle voidaan veikata hyvillä mielin avaukseen Manuel Locatellia, joten EM-kisojen voittajien miehistö on tänäänkin vähintään laadukas.

Italia näytti jo EM-kisoissa, että kyseessä on yksi koko maailman parhaista joukkueista juurikin tällä hetkellä. Azzurrit saattavatkin olla tällä hetkellä koko maailman paras maajoukkue, sillä joukkue on täynnä laadukkaita yksilöitä ja kaiken lisäksi se on myös erittäin hyvin valmennettu kokonaisuus. 4-3-3 pelitavalla pelaavat italialaiset ovat muutenkin erittäin viihdyttävä joukkue, sillä ylhäältä prässäävä joukkue tarjoaa meille aivan kaikkea mitä voimme hyökkäyssuuntaan pelatessa toivoa. On taitavia keskikenttäpelaajia, mielenkiintoisia kärkihyökkääjiä, laitapakkien nousuja ja todella monipuoliset ja laadukkaat erikoistilanteet. Käytännössä on siis kaikkea mitä katsoja voi toivoa.

Tämän päivän ottelu tulee mielestäni ratkeamaan poissaoloihin ja niiden määrään. Käytännössä Sveitsin joukkueen taso tippuu aika dramaattisesti, kun poissaolevien tähtipelaajien tilalle aletaan kaivamaan miehiä rotaatiosta sijoilta 12-16. Sveitsi pystyy parhaimmillaan kasaamaan kentälle todella laadukkaan avausmiehistön, mutta sen takana on niin paljon tyhjää. Kun kotijoukkue saa vastaansa yhden tämän hetken kovimmista maajoukkueista on hyvin ilmeistä, että joukkueella ei olisi ollut varaa tätä tasoitusta vastustajalleen antaa. Tästä syystä meidän pelivalintamme on selkeä.

» Italia
2.05
Talleta 10€ Pelaa 60€
2.05
Eurolla 10€ ilmaisveto
2.05
100% ensitalletusbonus 100€ asti
2.05
Talleta 25 €, saat 75 € pelikassan!
2.00
100 € ilmaisveto
2.00
100% ensitalletusbonus 100€ asti

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ