Ottelun maalit alle 3.5 maalia & Mariborin maalit yli 0,5 maalia

2.23

Tänään pelataan Bolt Areenalla yksi suomalaisen seurajalkapalloilun tärkeimmistä otteluista, kun HJK taistelee tosissaan paikasta europelien lohkovaiheessa klo 19.00 alkavassa ottelussa. Lähtökohdat ovat siis ne, että jo tämän otteluparin voitto tietäisi HJK:lle varmaa paikkaa Konfferenssi Liigan lohkovaiheessa ja näin ollen sellaista vähintään 3 miljoonan euron suuruista palkintorahaa. Se miksi tämä olisi arvokasta koko suomalaiselle seurajalkapalloilulle on tietty selvää. Mitä enemmän suomalaiseen jalkapalloiluun saadaan sisään rahaa, niin sitä enemmän sitä siellä kiertää. Jokainen seura kun laittaa palkintorahoistaan aina osan eteen päin siirtokorvausten ja muun vastaavan muodossa. Näin ollen nämä pelit ovat vääriä paikkoja toivoa epäonnea kotimaisille joukkueille.

HJK pääsee tämän päivän kotiotteluunsa unelma-asetelmista, kun joukkue otti hivenen yllättävän 0-2 voiton vierasottelussaan Mariborissa pelillisesti katsottuna erittäin tasaisessa ottelussa, jossa vierasjoukkue taisi jopa merkata itselleen paremmat maalipaikat vaikka Maribor hienoisesti pallollista hallintaa itsellään pitikin. Ottelun ensimmäinen jakso oli HJK:lta aivan liian varovainen ja joukkue keskittyikin lähinnä puolustamiseen ja pallolliset hallintajaksot eivät päättyneet mihinkään järkevään. Toisen puoliajan alkuun HJK teki muutaman vaihdon sai unelmastartin, kun David Brown kävi napauttamassa pallon vastustajan verkkoon 47 minuutin kohdalla. 17 minuuttia myöhemmin Bojan Radulovic kävi lisäämässä joukkueen johdon kahteen maaliin ja toisen jakson kokonaisvaltainen hyvä pelaaminen toi HJK:lle loistoasetelman tämän päivän otteluun.

Kotijoukkueella edelleen loukkaantumishuolia

HJK:n valmentaja Toni Koskela on tällä kaudella ollut varmasti uransa vaikeimmassa paikassa, kun joukkueen loukkaantumishuolet ovat olleet aivan valtavia. Miehen onneksi viime kaudella tuli käväistyä Konferenssi Liigassa ja näin ollen seuralla on selkeästi ollut pientä reserviä kantaa ovesta sisään uusia miehiä aina tarvittaessa. Toisaalta kun joukkueen avausmiehistö muuttuu kaiken aikaa ei se anna aivan parhaita lähtökohtia valmennukselle ja pelitavan kehittämiselle kauden edetessä. Tämä on myös näkynyt vahvasti Veikkausliigassa, jossa peliesityksien taso on vaihdellut aivan valtavasti. Tästä johtuen joukkue taistelee edelleen Veikkausliigan voitosta ja on jopa hivenen KuPS:n perässä, sillä kuopiolaiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.

Tänäänkin HJK:n miehistöstä puuttuvat Paulus Arajuuri, Joona Toivio, Manuel Martic Roope Riski ja Valtteri Moren. Lisäksi Riku Riski kuntouttelee itseään ja hakee pelituntumaa Klubi 04:n riveissä. Oulussa sivussa olleet MuriloNassim Boujellab sekä Fabian Serrarens ovat ilmeisesti tänään kuitenkin valmennuksen käytettävissä. Eli oikeastaan joukkueen pelaajatilanne on hyvin saman suuntainen kun ensimmäisessä kohtaamisessa Mariborissa. Myöskin pelin kuva saattaa olla hyvin saman suuntainen, sillä helsinkiläiset lähtevät varmasti myös tänään todella kurinalaisen puolustuspelaamisen kautta, mutta joukkue varmasti pyrkii tänään hallitsemaan peliä vierasottelua enemmän myös pallollisena. Toisella jaksolla saatetaan nähdä myös “pallollisena puolustamista”, jolloin pallonhallinnan suurimmat tehtävä on vain kuluttaa aikaa pois kellosta, turhauttaa vastustajaa ja voittaa kenttäasetelmaa omalle joukkueelle.

Mariborin pelilliset esitykset ovat olleet aika keskinkertaisia

Vierasjoukkueena esiintyvä Maribor on sellainen hivenen HJK:ta suurempi jalkapalloseura, jonka suuruutta voidaan ottaa kuvaamaan vaikka Transfermrkt:n arvioima omien pelaajien yhteisarvo, joka on 8,63 miljoonaa euroa, HJK:n vastaavan ollessa juuri tällä hetkellä 7 miljoonan euron luokkaa. Toisaalta lainapelaajien myötä HJK:n joukkueen tämän hetkinen arvo sivustolla on 9.2 miljoonaa euroa. Mutta siis kyseessä on yleisesti pienen pykälän helsinkiläisiä suurempi seura ainakin vielä toistaiseksi. Mariborin pelaajisto on pallollisesti taitava, mutta mitään aivan jäätävää suorittamista siltä ei ole nähty. Jos joukkueesta haluaa ottaa jonkin pelaajan seurantaan, niin keskikentän alemmassa roolissa pallollisena viihtyvä Jan Repas on oiva valinta tähän.

Vierasjoukkueen pelaaminen nyt ainakin muutaman ottelun otannalla vaikuttaa hivenen keskeneräiseltä. HJK:ta vastaan murtautumisvaiheen pelaaminen jätti paljonkin toivomisen varaan ja sunnuntaina pelatussa kotiottelussa Ljubljanaa vastaan homma näytti aivan samanlaiselta. Käytännössä pallonhallinnassa ei tunnu olevan mitään päämäärää. Kentältä on myös vaikea löytää murtautumismalleja tai vaikka neljän pelaajan kombinaatioita. Tämä helpottaa huomattavasti vastustajan puolustamista ja vaikeuttaa joukkueen tämän päivän työtä. Maribor pelasi myös sunnuntain ottelunsa aivan samalla miehistöllä kuin viime viikolla HJK:ta vastaan, kun Klubi taas lepuutti viittä runkomiestään AC Oulua vastaan. Näin ollen Mariborin pojilla saattaa tänään olla väsymystä kehossa hivenen kotijoukkuetta enemmän.

Vetolinjaa etsiessä on otettava huomioon ottelun lähtökohdat

Tämän päivän vetolinjaa etsiessä sai lapiolla kaivaa hivenen normaalia syvemmältä, mutta lopputulos on kyllä vallan mukava. Mariborin on tänään hyökättävä ja HJK:n on puolustettava kärsivällisesti. HJK:n puolustuksen puutokset tuovat vieraille hivenen laadullista etulyöntiä sinne 16-alueen kulmille, mutta toisaalta murtautumismallien puute avittaa suuresti kotijoukkuetta. Kotijoukkueen valmis kahden maalin johto pudottaa mielestämme reilusti maaliodottamaa. HJK kuitenkin saattaa ottelussa hyvinkin maalin tehdä ja siinä vaiheessa Mariborin yhden maalin todennäköisyys nousee selvästi. Itse sainkin tämän päivän bet builderissa tehdylle vetokohteellemme raja-arvoksi kertoimen 2.1, joten tämä mahtuu hienosti meidän lapuillemme.

» Ottelun maalit alle 3.5 maalia & Mariborin maalit yli 0,5 maalia
2.23
100 € ilmaisveto
2.23
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ