Paalupaikka: Max Verstappen

2.10

Formula 1 – kausi jatkuu reilu kuukauden kesätauon jälkeen, kun edessä on 12. osakilpailu Belgiassa. Belgian GP ajetaan legendaarisella Circuit de Spa-Francorchamps’n moottoriradalla – eli Spassa. Spa on monen kuljettajan suosikkirata ja radalta löytyy myös F1-sarjan legendaarisin mutkayhdistelmä, Eau Rouge. Noin seitsemän kilometriä pitkä rata antaa kuljettajille todellisen ajoelämyksen pitkine suorineen ja nopeine mutkineen. Spassa kysytään myös kuljettajan luonnetta ja rohkeutta viedä autoa aivan äärirajoille, mitkä asiat tekevät radasta juuri niin suositun F1-kuskien keskuudessa. Aika-ajot käynnistyvät klo: 16:00.

Pirellin rengasseokset Belgiaan

Rengasvalmistaja Pirelli tuo Belgian kisaviikonloppuun hierarkian keskikovimmat rengasseokset. Kisaviikonlopun rengasseokset ovat: C2 (valkoinen/hard), C3 (keltainan/medium) sekä C4 (punainen/soft). Pirellin valintoja voidaan pitää hieman jopa yllättävinä, kun tiedetään, kuinka raskas rata on renkaille.

Sääolosuhteen aika-ajoissa

Rata sijaitsee suoraan sanottuna ”keskellä ei mitään” vuorien ja metsien ympäröimänä Liègen maakunnassa Belgiassa. Span suurien korkeuserojen ja sijainnin takia, radalla voi toisessa kohtaa sataa vettä ja radan toisella puoliskolla paistaa aurinko. Sääolosuhteet tuovat lähes aina kisaviikonloppuun oman muuttuvan elementtinsä, joka vaikeuttaa vedonlyöntiä, eikä poikkeusta ole luvassa nytkään. Aika-ajot läpi viedään koleassa säässä elohopean noustessa vain 16 asteen tuntumaan ja vesisateen mahdollisuus aika-ajon aikana on 70 %.

Kuka vie paalupaikan Spassa?

Vedonlyöntiyhtiöt ovat yhtä mieltä jälleen kerran siitä, että paalutaistelu käydään MM-sarjaa johtavan Lewis Hamiltonin ja hollantilaisen Max Verstappenin välillä. Perjantaipäivän nopein kuljettaja oli Verstappen, joka meinasi pilata koko härkätallin viikonlopun ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa, kun hollantilainen rysäytti autonsa kakkosharjoituksien päätteeksi seinään. Auto selvisi iskusta ilman suurempia vaurioita, sillä Red Bull käytti muutenkin harjoituksien aikana vanhaa pohjalevyä sekä käytettyä ja kulunutta moottoria.

Red Bull joutuu käyttämään Spassa kauden kolmatta moottoria, mikä on tietenkin sääli, kun se tapahtuu tässä vaiheessa kautta, sillä lähtöruuturangaistuksia on luvassa kauden aikana. Huomion arvoista kuitenkin perjantain harjoituksissa oli Red Bullin suoravauhti. Spassa tarvitaan niin ensimmäisellä kuin kolmannella sektorilla moottoritehoja, ja datan perusteella Red Bull pimitti vauhtiaan. Tästä syystä Mercedes oli yllättävänkin lähellä Red Bullia – Red Bullilla on varastossa suoravauhtia vielä.

Spa on puhdas moottorirata, jossa tarvitaan suoranopeutta ja hyvää mekaanista pitoa, mutta ennen kaikkea puhdasta nopeutta. Kakkossektori on poikkeus, mutta kun tiedetään, kuinka hyvin Red Bullin auto toimii kokonaisvaltaisesti myös syheröisellä osuudella, on Verstappenilla loistava tilaisuus napata paalu Spassa. Sateenkin sattuessa rata-alueelle, on hollantilainen yksi varikon parhaista sadekelinkuljettajista. Tällä hetkellä Mercedes ei pärjää puhtaassa vauhdissa Red Bullille ja sen on näyttänyt tämän kauden kilpailut, joissa on vaadittu moottorilta tehoja.

Huom: 3. harjoitukset alkavat klo: 13:00 (saattaa muuttaa kertoimia).

» Paalupaikka: Max Verstappen
2.10
Talleta 25 €, saat 75 € pelikassan!
2.10
100% ensitalletusbonus 100€ asti
2.10
Talleta 10€ Pelaa 60€
2.10
Eurolla 10€ ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ