1. harjoituksien nopein Max Verstappen

2.10

Tulevana viikonloppuna tehdään Formula 1 – historiaa, kun legendaarisella Silverstonen radalla ajetaan F1-historian ensimmäinen sprinttikilpailu. Luvassa on melkoiset karnevaalit, jotka kannattaa ilman muuta katsoa, jos aurinkotuoli ja kylmä ohrapirtelö eivät vie voittoa. Luvassa on siis harjoitukset, aika-ajot, sprinttikisa ja tietenkin osakilpailu. 

Britannian F1-viikonloppu – legendaarinen Silverstone

Kauden kymmenes osakilpailu ajetaan Britanniassa legendaarisella Silverstonen moottoriradalla, jonka juuret ulottuvat aina toiseen maailmansotaan asti. Legendaarinen rata on rakennettu RAF Silverstone -sotilaslentokentän paikalle ja kilpailu ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1950. Rata on todella haastava ja yksi harvoja vanhanliiton moottoriratoja. Noin 5,8 kilometriä pitkä radalla on 18 mutkaa ja autolta vaaditaan niin hyvää aerodynaamista kuin mekaanista pitoa.

Viikonlopun aikataulu muuttuu ja harjoitusaika vähenee

Britannian kisaviikonloppu kokee muutoksia aikatauluun sprinttikisan takia. Perjantaina ajetaan poikkeuksellisesti vain yhdet harjoitukset ja sen jälkeen ajetaan aika-ajot. Aika-ajojen tulokset määräävät lauantain sprinttikisan lähtöjärjestyksen. Lauantaina ajetaan vielä ennen sprinttikisaa yhdet tunnin kestävät harjoitukset. Sprinttikisan tulokset määräävät sunnuntain osakilpailun lähtöjärjestyksen.

Perjantai 16.7
16.30–17.30: 1. vapaat harjoitukset
20.00–21.00: Aika-ajot

Lauantai 17.7
14.00–15.00: 2. vapaat harjoitukset
17.30: Sprinttikisa

Sunnuntai 18.7
17.00: Osakilpailu

Pirellin rengasseokset Britanniaan

Rengasvalmistaja Pirelli tuo Britanniaan rengashierarkian kovimmat seokset. Silverstone on tunnetusti erittäin raskas rata renkaille, ja pari viikkoa sitten Itävallassa testatut rengasseokset ovat nyt käytössä ensimmäistä kertaa konkreettisesti F1-viikonloppuna. Pirellin idea kehittää kauden aikana rengasta syntyi Bakussa käydyn osakilpailun jälkeen, jossa osalla kuljettajilla takarengas sanoin itsensä irti. Viikonlopun rengasseokset: C1 (valkoinen/hard), C2 (keltainen/medium) ja C3 (punainen/soft).

Pirelli on kantanut myös Silverstoneen läjän renkaita. Tämä selittyy sillä, että aika-ajoissa kaikilla on käytössä viisi pari pehmeintä seosta, joilla ajetaan aika-ajot. Lauantain sprinttikisassa sekä sunnuntain osakilpailussa rengasvalinta on vapaa.

Ensimmäiset vapaat harjoitukset

Viikonlopun aikataulumuutokset aiheuttavat pieniä ongelmia vedonlyöntiin ja tästä syystä emme suinkaan mene mopolla moottoritielle, vaan ensimmäisen vetokohteemme poimimme perjantain vapaista harjoituksista.

On sanomattakin selvää, kuinka tärkeät perjantain ensimmäiset vapaat harjoitukset ovat koko viikonlopun kannalta, sillä aika-ajojen jälkeen autoon ei saa tehdä enää mitään muutoksia. Aika-ajot ajetaan perjantai-iltana, mutta edessä on vielä toiset harjoitukset, sprinttikisa ja osakilpailu, mitkä laittavat tallien teknisen työryhmän todella äärirajoille. Hyvät säädöt on siis löydettävä todella nopeasti, jotka tukevat niin kisa- kuin aika-ajomoodia.

Aika-ajojen hyvä tulos tukee myös sprinttikisaa ja sitä kautta sunnuntain osakilpailua, eli nyt tarvitsee miettiä kokonaisuutta todella tarkasti. Koska harjoituksia on poikkeuksellisesti vain kaksi, on oletuksena, että perjantain ensimmäisistä harjoituksista tulee todella vilkkaat, kun jokainen talli haluaa maksimoida rata-aikansa.

Mercedes yrittää ottaa härkää sarvista

Mercedes tuo Silverstoneen uuden päivityspaketin aerodynaamiselle puolelle, jolla saksalaistalli yrittää kuroa Red Bullin etumatkaa kiinni. Rata on aina sopinut Mercedekselle ja Lewis Hamiltonille, joka voittanut Silverstonessa seitsemän kertaa ja britti oli myös viime kaudella radan kuningas.

Tosiasia on kuitenkin se, että päivityspaketin on heti toimittava konkreettisesti. Tämä voi olla Mercedekselle iso ongelma Silverstonessa, jossa harjoitusaikaa on supistettu ja tallilla on käytännössä tunti aikaa löytää autoon sopiva setappi uusine osineen. Mercedes on ollut muutekin yliherkän autonsa kanssa isoissa ongelmissa, ja siitä suurin kärsiä on ollut Valtteri Bottas.

Red Bull on tehnyt aivan loistavaa kehitystyötä ja siitä kuuluu suurin kiitos suunnittelijaguru Adrian Neweylle, jonka työ näkyy nyt Red Bullin ja Max Verstappenin dominointina. On vaikea uskoa, että Mercedes saa heti perjantaipäivän alussa autonsa niin hyvin toimimaan, että se pystyy heti kellottamaan kärkiaikoja tai haastamaan tämän hetken kovimman kuljettajan Verstappenin. Red Bull ei voi myöskään itse levätä laakereilla, vaan auto on saatava heti balanssiin, mikä tuskin tuottaa sen suurempia ongelmia, koska härkätallilla on tällä hetkellä kokonaisvaltaisesti paras auto – radalle kuin radalle.

Uskomme, että Red Bull tulee ottamaan kisaviikonlopun haltuunsa heti ensimmäisistä harjoituksista lähtien, ja kovalla itseluottamuksella höystetty lentävä hollantilainen haluaa pudottaa Mercedeksen ja Hamiltonin valtaistuimelta saman tien – ilman sen suurempia kummaruksia tai kunnianosoituksia. 1. harjoitukset alkavat klo: 16:30.

» 1. harjoituksien nopein Max Verstappen
2.10
Talleta 25 €, saat 75 € pelikassan!
2.10
100% ensitalletusbonus 100€ asti
2.10
Eurolla 10€ ilmaisveto
2.10
Talleta 10€ Pelaa 60€

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ