H2H: Perez vs. Bottas - Perez

2.60

Max Verstappen oli Ranskan aika-ajojen kuningas. Hollantilainen ei antanut palaakaan ennakkoon Mercedekselle sopivalla Paul Ricardin moottoriradalla, vaan jätti mersumiehet nuolemaan hikikarpaloitaan. Toisena kisaan lähtevä Lewis Hamilton jäi Verstappenin ajasta 0,258 sekuntia. Valtteri Bottas lähtee kilpailuun kolmosruudusta. Aika-ajosuoritusta voidaan pitää onnistuneena kahden korpivaellukseen päättyneen kisan jälkeen, vaikka nastolalainen jäi Verstappenin ajasta peräti 0,386 sekuntia. Nelosruudusta lähtee Red Bull -kuljettaja Sergio Perez.

TOP 10 Lähtöjärjestys

 1. Max Verstappen, Red Bull/medium
 2. Lewis Hamilton, Mercedes/medium
 3. Valtteri Bottas, Mercedes/medium
 4. Sergio Perez, Red Bull/medium
 5. Carlos Sainz, Ferrari/medium
 6. Pierre Gasly, AlphaTauri/medium
 7. Charles Leclerc, Ferrari/medium
 8. Lando Norris, McLaren/medium
 9. Fernando Alonso, Alpine/medium
 10. Daniel Ricciardo, McLaren/medium

Kaikki kärkikymmenikön kuljettajat lähtevät osakilpailuun viikonlopun toiseksi pehmeimmällä rengasseoksella (keltainen/medium).

Taktiikka ja sääennuste

Paul Ricardin moottoriradalla on nähty vuosien saatossa sekä tylsiä että mielenkiintoisia kisoja. Nyt on lupa odottaa jälleen kohtalaisen mielenkiintoista kisaa, kun osakilpailun ajaksi rata-alueelle on luvattu sade- ja ukkoskuuroja. Lämpötila nousee jälleen hellelukemiin elohopean näyttäessä 29 astetta. Myös oleellinen efekti sään nopeaankin muutokseen ovat tuuli ja ilmankosteus. Tuuli on voimistunut ja ilmankosteus on lisääntynyt, jotka lisäävät sade- ja ukkoskuurojen mahdollisuutta.

Mikäli sade- tai ukkoskuuro osuu rata-alueelle kilpailun aikana, menee taktiikat aivan uusiksi. Normaali olosuhteissa kilpailu läpi viedään yhdellä pysähdyksellä. Medium-renkaalla lähtevät kuljettajat vaihtavat varikolla viikonlopun kovimpaan seokseen (valkoinen/hard) ja ajavat sillä maaliin asti – jos sää ei muuta taktiikkaa. Kärkikymmenikön ulkopuolella saatetaan nähdä vähän erilaisia taktiikoita, koska rengasvalinta on vapaa.

H2H: Lando Norris vs. Charles Leclerc – Lando Norris @1.90 William Hill

Kilpailun ensimmäinen H2H-kohde on Lando Norris (8.ruutu) vastaan Charles Leclerc (7.ruutu). Koko viikonlopun auton säätöjen kanssa ongelmissa ollut Leclerc ei vakuuttanut pitkissä vedoissa perjantaina. Ferrarin tähtikuljettaja on valittanut koko viikonlopun auton huonosta ajettavuudesta ja se ei voi olla heijastumatta sunnuntain osakilpailuun.

Leclercin isoimmaksi ongelmaksi kilpailussa tulee muodostumaan rengaskuluma. Mclaren jäi vähän piippuun aika-ajoissa, mutta kisasta on lupa odottaa jälleen kerran hyvää. MM-sarjassa nelosena keikkuva Norris ottanee helpon päänahkan vaikeuksissa olevasta monacolaisesta.

H2H: Kimi Räikkönen vs. Antonio Giovinazzi – Kimi Räikkönen @2.20 William Hill

Kimi Räikkönen kärsi aika-ajoissa punaisista lipuista – kiitos keltanokkien. Räikkösen kolmesta aika-ajovedosta kaksi meni täysin vihkoon punaisten lippujen takia. Räikkönen lähtee 17. ruudusta osakilpailuun, kun tallikaveri Antonio Giovinazzi on muutaman pykälän ylempänä 13. ruudussa.

Räikkönen on hävinnyt tallikaverilleen aika-ajoissa viidesti, mutta on kilpailuissa näyttänyt aina todellisen arvonsa. Uskon, että Räikkösen kohdalla kokeillaan vähä erilaista lähestymistapaa kuin tallikaveri Giovinazzilla, ja taktiikan osalta olisi järkevää lähettää tallikaverit eri taktiikoilla kilpailuun. Jos olisin tallipäällikkö, lähtisi Räikkönen kilpailuun hard-seoksella ja Giovinazzi medium- tai soft-seoksella.

Näin talli saisi arvokasta dataa ja pystyisi reagoimaan kilpailun lopussa. Räikkönen on tunnetusti aina ollut kisakuski ja erittäin hyvä säästämään rengasta kilpailun aikana. Kokemus tässä kohteessa kääntyy Räikkösen suuntaan, varsinkin jos kisan aikana sadekuuro pääsee yllättämään.

Perez haastaa Bottaksen

Ranskan osakilpailuista odotetaan Verstappenin ja Hamiltonin kiivasta kaksintaistelua, mutta me siirrämme katseemme toiseen riviin ja tallien kilpimiehiin Pereziin ja Bottakseen. Bottas antaa näyttöjä ensi kautta varten ja nastolalaisen täytyy onnistua Euroopan osakilpailuissa, jos mielii vielä ensi kaudella kääntää hopeanuolen rattia.

Perez lähtee Bottaksen vierestä toisesta rivistä ja on itseluottamusta täynnä Bakusta napatun voiton jälkeen. Bottas oli perjantaina pitkissä vedoissa vakuuttava, mutta miten käy kisassa, kun painetta antaa hullu mexicolainen, joka pakottaa nastolalaisen ajamaan vuorenvarmasti lappu lattiassa rengasta säästämättä. Bottaksen heikkous on ollut koko kauden rengaskuluma ja sen optimilämpötilaan saaminen.

En usko, että pelkkä auton runko on poistanut Bottaksen todellisia ongelmia, ja tästä syystä Bottaksella voi olla edessään kohtalaisen vaikea kilpailu, varsinkin kun kuuma ja epävarma sää tuo lisää muuttujia, joissa Red Bull on ollut kisan aikana Mercedestä paremmin hereillä.

» H2H: Perez vs. Bottas - Perez
2.60
100 € ilmaisveto
2.60
100 € ilmaisveto
2.60
100% ensitalletusbonus 100€ asti

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ