Paalupaikka: Max Verstappen

1.71

Suomessa vietetään keskikesän juhlaa juhannusta, mutta Formula 1 -sirkus jatkaa matkaansa Euroopassa. Luvassa on peräkkäiset viikonloput Itävallan Red Bull Ringin radalla, ja ensimmäinen kisaviikonloppu tottelee nimeä Steiermarkin GP. Jälkimmäinen kisaviikonloppu ajetaan Itävallan GP -nimellä.

Steiermarkin rataprofiili

Itävallassa on nähty vuosien saatossa todella mielenkiintoisia osakilpailuja, ja viime vuonna koronapandemian takia Red Bull Ringillä ajettiin myös kaksi osakilpailua. F1-sarjan nopeimmalla radalla on kymmenen mutkaa ja sen kierroksesta ajetaan yli 70 % kaasu pohjassa. Rataprofiililta Red Bull Ring näyttää yksinkertaiselta ja helpolta ajettavalta, mutta on kaikkea muuta. Ensimmäinen mutka ajetaan loivaan ylämäkeen, jossa myös vaanivat korkeat kanttikivet. Ysi -ja 10-mutka ajetaan loivaan alamäkeen, jotka ovat tarkkailussa FIA:n valvovien silmien alla, mikä tarkoittaa sitä, vähintään kaksi rengasta pitää olla ratarajojen sisäpuolella. 90 asteen mutkat takaavat myös omat haasteensa ajolinjoissa ja jarrutuspaikoissa. Pituutta radalla on noin 4,3 kilometriä.

Pirellin rengasseokset Steiermarkiin

Rengasvalmistaja Pirelli tuo tismalleen saman seokset myös Itävallan ensimmäiseen osakilpailuun, jotka olivat käytössä myös viime viikonloppuna Ranskassa. Luvassa on hierarkian toiseksi pehmeimmät renkaat: C2 (valkoinen/hard) C3 (keltainen/medium) ja C4 (punainen/soft).

Sääennuste aika-ajoihin

Moottorirata sijaitsee kauniissa maisemissa vuorien ympäröimänä Itävallan Spielbergissä, Steiermarkin osavaltiossa. Korkea ilmanala ja sijainti saattavat muuttaa sääolosuhteita nopeastikin, mutta aika-ajot pitäisi läpi viedä puolipilvisessä säässä auringon näyttäytyessä ajoittain radalla. Elohopea nousee 24 asteen tuntumaan.

Max Verstappen dominoi perjantaina

MM-sarjan ykkönen, Max Verstappen, dominoi perjantaipäivän vapaita harjoituksia kellottaen niin ensimmäisten kuin toisten harjoituksien nopeimman ajan. Perjantaipäivän suurimmaksi puheenaiheeksi nousi Valtteri Bottaksen ”spinnaus” varikkosuoralla. Nastolalaisen perä lähti irti, kun Mercedes treenasi varikkopysähdystä, ja suomalainen oli vähällä osua McLarenin mekaanikkoihin. Hölmöilyn seurauksena Bottas sai kolmen ruudun lähtöruuturangaistuksen. Pierre Gasly jätti toiset harjoitukset kokonaan välistä autossa ilmenneiden teknisten vikojen vuoksi. Tämä oli iso pettymys AlphaTaurille, sillä Gasly oli loistavassa kyydissä päivän ensimmäisissä harjoituksissa.

Veto-idea aika-ajoihin

Verstappen lähtee Red Bullin kotiradalla ennakkosuosikkina aika-ajoihin. Syy tähän on selvä: Red Bull on Mercedestä nopeampi suorilla, joka on avainasemassa Red Bull Ringin radalla mekaanisen pidon kanssa. Red Bullin auto on yksinkertaisesti tällä hetkellä paras, jos katsotaan auton toimintasädettä kokonaisvaltaisilla moottoriradoilla, kuten viime viikonloppuna Ranskassa. Ainoa asia, jossa Red Bull voi pilata hollantilaisen paalupaikan on huono ajoitus radalle, eli ruuhkaan joutuminen, mikä on yleinen virhe Itävallan lyhyellä radalla.

Huom: 3. harjoitukset ajetaan klo: 13:00 – saattaa muuttaa kertoimia!
Aika-ajot käynnistyvät klo: 16:00.

» Paalupaikka: Max Verstappen
1.71
Talleta 100€, pelaa 200€
1.71
100% ensitalletusbonus 300€ asti
1.66
100% ensitalletusbonus 100€ asti
1.66
Talleta 10€ Pelaa 60€

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ