H2H: Ricciardo vs. Sainz - Ricciardo

1.90

Max Verstappen otti toisen paalupaikan peräkkäin viikon sisään suvereenilla ajolla. Hollantilainen ei antanut palaakaan Mercedes-kuljettajille aika-ajojen kolmannessa osiossa, ja paalupaikka irtosi lopulta näytöstyyliin 0,2 sekunnin erolla ennen toisena tulleeseen Valtteri Bottakseen. Kärkikolmikon täydensi paalupaikkakuningas Lewis Hamilton. Lähtöjärjestys elää kuitenkin ennen starttia – kiitos Bottaksen sekoilun perjantaina ja nastolalainen lähtee kilpailuun ruudusta viisi. Näin Hamilton nousee eturiviin ja Sergio Perez Bottaksen edelle.

TOP 10 Lähtöjärjestys ja rengasseos

 1. Max Verstappen Red Bull/Medium
 2. Lewis Hamilton Mercedes/Medium
 3. Lando Norris McLaren/Soft
 4. Sergio Perez Red Bull/Soft
 5. Valtteri Bottas Mercedes/Medium
 6. Pierre Gasly AlphaTauri/Soft
 7. Charles Leclerc Ferrari/Soft
 8. Fernando Alonso Alpine/Soft
 9. Lance Stroll Aston Martin/Soft
 10. George Russell Williams/Soft

Taktiikka ja Sääennuste

Verstappen, Hamilton sekä Bottas lähtevät kilpailuun viikonlopun keskikovalla rengasseoksella. Kärkikymmenikön muut kuljettajat ovat liikkeellä pehmeimmällä seoksella. Kärkikymmenikön ulkopuolelta lähtevät kuljettajat saavat valita rengasseoksensa. Yleisin taktiikka kilpailuun on läpi viedä se yhdellä pysähdyksellä, jossa varikkopysähdyksellä vaihdetaan viikonlopun kovimpaan seokseen ja ajetaan sillä ruutulipulle asti. Verstappenin, Hamiltonin ja Bottaksen etu on kilpailun alussa, jossa trio tulee ajamaan pitemmän vedon muihin kärkikymmenikön kuljettajiin nähden. Tämän luonnollisesti antaa paremmat mahdollisuudet reagoida kilpailussa muuttuviin olosuhteisiin.

Red Bull Ringin moottorirata sijaitsee todella kauniissa maisemissa vuorien ympäröimänä, missä sääolosuhteet saattavat muuttua todella nopeasti. Koko viikonlopun ajan radalle on povattu sadetta viimeistään kisapäivänä, ja nyt se näyttää enemmän kuin mahdolliselta. Radan sijainnin sekä korkean ilmanalan takia sääennuste saattaa vaihdella radikaalistikin, mutta ukkoskuurojen ja sateen mahdollisuus kilpailun aikana on olemassa. Ilman lämpötila putoaa myös pari astetta ja tuuli voimistuu, eli radan lämpötila laskee.

Molemmat tiimin autot sijoittuvat (suoritus) GP:ssä  – Ei Haas @2.00 Unibet

Haas-kuljettajat Mick Schumacher ja venäläisohjus Nikita Mazepin lähtevät osakilpailuun joukon perältä. Red Bull Ring kuuluu vielä niihin harvinaisiin vanhanliiton ratoihin, missä on myös hiekkaa/soraa rata-alueen ulkopuolella. Haas on ollut koko kauden erittäin vaikea ajettava. Auton perässä ei ole pitoa, renkaat on todella vaikea saada toimimaan huonon aerodynamiikan ja Downforcen takia. Virheistä joutuu maksamaan kovaa hintaa ja olisi suorastaan ihme, että molemmat kuljettajat selviäisivät ruutulipulle asti, varsinkin jos sääolosuhteet kisan aikana muuttuvat.

Ricciardo vastaan Sainz

Toisessa kohteessamme otamme kiinni kahteen aika-ajojen alisuorittajaan McLarenin Daniel Ricciardoon ja Ferrarin Carlos Sainziin. Sainz oli kaksikosta etevämpi ja lähtee 12. ruudusta, kun aussikuski lähtee espanjalaisen takaa ruudusta 13.

Ferrarin moottori on edelleen kärkitalleja pahasti jäljessä ja se näkyy ennen kaikkea moottoritehoja vaativilla radoilla. Toinen ongelma Maranellon orin punaisessa paholaisessa on rengaskuluma. Vaikka Sainz on ajoittain väläytellyt taitojaan, on espanjalainen ajoittain vielä pahoissa ongelmissa autonsa balanssin kanssa.

Ricciardo ei myöskään saanut kierroksia osumaan aika-ajoissa ja on myös ajoittain ongelmissa autonsa kanssa, mutta on aina löytänyt tarvittavat eväät kisassa. Puhuttaessa puhtaasti vauhdista ja auton suorituskyvystä, on McLaren kokonaisvaltaisesti huomattavasti parempi auto ja Ricciardo kokeneempi kuljettaja.

Ferrarille ja Sainzille on lupa odottaa jälleen todella vaikeaa kisaa, varsinkin kun katsoo auton suorituskykyä radalla, jossa on käytössä kolme DRS-aluetta, eli ohi pääsee vuorenvarmasti. Ricciardo ajaa kilpailussa pisteistä ja taitavana ohittajana mainetta niittänyt aussi ottanee helpon päänahkan espanjalaisesta.

Osakilpalu alkaa klo: 16:00 Suomen aikaa.

» H2H: Ricciardo vs. Sainz - Ricciardo
1.90
100% ensitalletusbonus 100€ asti
1.90
100 € ilmaisveto
1.90
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ