Maaliin selviytyneet kuljettajat: Alle 17.5

2.10

Formula 1 -kauden 11. osakilpailu ajetaan suomalaisfanien pyyhiinvaelluskohteessa Unkarin Hungaroringin radalla, Budapestin välittömässä läheisyydessä. Mercedes vastasi pitkästä aikaa Red Bullin dominointiin valtaamalla eturivin lähtöruudut Lewis Hamiltonin johdolla. Alhaalla kärkikymmenikön lähtöjärjestys ja aloittava rengasseos.

Top 10 lähtöjärjestys

 1. Lewis Hamilton, Mercedes, medium
 2. Valtteri Bottas, Mercedes, medium
 3. Max Verstappen, Red Bull, soft
 4. Sergio Perez, Red Bull, soft
 5. Pierre Gasly, Alphatauri, soft
 6. Lando Norris, McLaren, soft
 7. Charles Leclerc, Ferrari, soft
 8. Esteban Ocon, Alpine, soft
 9. Fernando Alonso, Alpine, soft
 10. Sebastian Vettel, Aston Martin, soft

Kimi Räikkönen onnistui pitkästä aikaa aika-ajoissa ja Jäämies lähtee kilpailuun ruudusta 13.

Sääennuste ja kisataktiikat

Budapestissa on ollut koko viikonlopun aivan loistava sää ja se ei muutu osakilpailuun, vaan luvassa on hellettä ja auringon paistetta, elohopean noustessa 32 asteen korville. Radan lämpötilasta on kohistu koko kisaviikonlopun ajan ja se on ollut ennätyksellisen korkea. Radan lämpötila hipoo melkein 60 astetta. Radan korkea lämpötila tuo omat lisähaasteensa itse kilpailuun, sillä rengaskuluman odotetaan olevan todella suurta.

Mercedes on ainoa talli kärkikymmeniköstä, joka lähtee kilpailuun viikonlopun keskikovalla rengasseoksella (medium/keltainen), ja näin myös hopeanuolten uskotaan noudattavan yhden pysähdyksen taktiikkaa kilpailuissa. Mercedeksen pahin vihollinen, Red Bull, lähtee toisesta rivistä Max Verstappenin johdolla pehmeimmällä seoksella ja härkätallin uskotaan tekevän kaksi pysähdystä. Yleisesti ottaen kaikki pehmeällä renkaalla lähtevät kuljettajat joutuvat turvautumaan rengaskuluman takia kahteen pysähdykseen ja keskikovalla tai kovalla lähtevät kuljettajat yrittävät läpi viedä kilpailun yhdellä stopilla vaihtaen kovaan tai keskikovaan seokseen varikkopysähdyksellä – riippuen lähtöpaikasta.

Erittäin raskas kilpailu niin henkisesti kuin fyysisesti

Unkarin GP:llä on pitkät perinteet F1-historiassa, vaikka moni kuljettaja olisikin valmis heittämään kilpailun ulos kisakalenterista. Hungaroringin radalla on ajettu kilpaa vuodesta 1986 asti ja rataa on muutettu kaksi kertaa ohittamisen helpottamiseksi – silti se on edelleenkin vaikeaa nykyautoilla. Kilpailu ei itsessään ohittamisen vaikeuden takia tuo mitään järin suurta AHAA-elämystä, mutta kilpailun aikana ajetaan 70 ratakierrosta, eikä 14 mutkan ansiosta kuljettajilla ole radalla aikaa hengähtää hetkeäkään, mikä tekee kilpaluista erittäin raskaan. Unkarissa on tunnetusti aina myös todella lämmin, joka lisää kuljettajien riskiä sortua ajovirheisiin. Luvassa on siis fyysisesti ja henkisesti erittäin raskas kilpailu.

Vetokohteemme Unkarin GP:hen poimitaan nimenomaan näiden elementtien ansiosta kuljettajien määrästä, jotka näkevät ruutulipun ennen kolmen viikon alkavaa kesälomaa, mikä voi painaa myös kuljettajien alitajunnassa, vaikka moni ei sitä myönnäkään. On sanomattakin selvää, että korkea lämpötila lisää myös riskiä moottorin ylikuumenemiselle ja sitä kautta teknisille keskeytyksille. Varsinkin Unkarissa, missä ohittaminen on todella haastavaa ja suurin osa kilpailuista menee toisen perässä körötellessä likaisessa ilmassa.

» Maaliin selviytyneet kuljettajat: Alle 17.5
2.10
Talleta 10€ Pelaa 60€
2.10
Talleta 25 €, saat 75 € pelikassan!
2.10
100% ensitalletusbonus 100€ asti
2.10
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ