Jääkiekon MM-kisat lähestyvät puolimatkan krouvia, kun edessä on kisojen seitsemäs pelipäivä. Tarjolla on neljä mielenkiintoista ottelua ja katseet kiinnitämme tietenkin B-lohkoon ja Leijonien otteluun. Suomi kohtaa turnauksen neljännessä ottelussa Italian klo: 20:15 ja pelipaikkana toimii Areena Riga.

Jukka Jalonen sekoitti odotetusti pakkaa

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen aloitti odotetusti ketjuruletin heikon Kazakstan – ottelun jälkeen – mikä oli ihan odotettavaa, kun katsoi Leijonien hyökkäyspelaamista, A-luokan maalintekopaikkojen puuttumista sekä hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista kokonaisuutena.

Suomi tuli Norja -otteluun uusituin hyökkäysviisikoin, ja ennen kaikkea kaksi peliä yössä ollut ykköskenttä sai uuden johtajan, kun Floridan ykköskierroksen varaus ja HIFK:n kapellimestari Anton Lundell otti paikkansa ykköskentän keskeltä ja Arttu Ruotsalainen siirtyi laitaan. Kentän kolmaslenkki oli katsomosta pelaavaan kokoonpanoon noussut Niko Ojamäki.

Jalonen jatkoi hyökkäysarsenaalin sekoittamista nostamalla 21 maalia HPK:ssa latoneen Valtteri Puustisen pelaavaan kokoonpanoon, laittamalla maaliruiskun Mikael Ruohomaan johtamaan kentälliseen, jonka kolmaslenkki on työjuhta Jere Sallinen. Neloskenttä ja Petri Kontiolan johtama kentällinen pysyivät odotetusti ennallaan.

Puolustaja Petteri Lindbohm teki tilaa MM-kisojen ensikertalaiselle Kim Nousiaiselle, joka kiitti vastuusta naulaamalla Suomen kolmannen maalin Norja -ottelussa. Nousiainen toi tarvittavaa energiaa ja tukipelaamista hyökkäyksiin, josta maali oli oiva esimerkki.

Italia odotetun heikko

Saapasmaasta povattiin jo ennakkoon B-lohkon pistepajatsoa ja sitä joukkue on ollutkin. Italian suonenveto tapahtui turnauksen avausottelussa Saksaa vastaan, missä joukkue onnistui tekemään yllättäen neljä maalia saksalaismaalivahti Felix Brückmannin selän taakse – omissa soi sitten yhdeksän kertaa. Italia on hävinnyt odotetusti kaikki kolme otteluaan ja joukkue pelaakin turnauksen pelit alta pois, tehden muitten joukkueiden turnauksesta mahdollisimman tukalan. Italia pelaa ilman minkäänlaista panosta, eli valmistautumisella tulee olemaan todella suuri merkitys, vaikka vastassa on jääkiekon lilliputtimaa. Joukkue ei ole muutenkaan säväyttänyt otteillaan ja pelit ovat menneet saksa -peliä lukuun ottamatta oman maalin varjeluksi sekä pesukoneessa pyörimiseksi.

Peli-ideaa otteluun

Suomi on odotetusti suuri ennakkosuosikki ottelussa ja joukkueen kertoimet ovat tietenkin pelikelvottomat. Tasoitusvedoista +5.5 maalia Italialle on kohtalaisen houkutteleva tarjous, varsinkin jos Suomi saa heti pari helpottavaa maalia ja jäädyttää ottelun säästäen energiaa B2B-otteluihin Latviaa ja Saksaa vastaan, jotka ovat lohkon kannalta elintärkeitä pelejä. Kerroin kyseiselle kohteelle on 1.87 korvilla ja sen tarjoaa vedonlyöntisivusto Unibet>>

Suomella on ollut maalinteon kanssa isoja ongelmia, varsinkin kahdessa ensimmäisessä pelissä ja tästä syystä on lupa odottaa maalintekoharjoituksia italialaisten kustannuksella. Suomi pystyy liikkeellään tekemään italialaisten pelin todella vaikeaksi ja saapasmaan pelaajat tulevat istumaan jäähyboksissa edellyttäen, että Suomen pelikuri säilyy – ja miksi ei säilyisi.

Norja -ottelussa saatiin väläyksiä Kontiolan johtaman ylivoimaviisikon taidoista, joka päättyi Jere Innalan ylivoimamaaliin. Viime kaudella HPK:n tehokaksikko löysi toisensa todella hyvin ja duolla on vielä varaa kiristää ruuvia ennen kunnon pelejä, ja tähän iskemme vetokohteessamme. Innala oli alati vaarallinen ja maaliahne Norjaa vastaan. Ensimmäinen maali avasi varmasti Innalan lukkoja ja helpottaa pelaamista jatkossa. Ketjun kolmaspyörä on Iiro Pakarinen, joka tekee tilaa Konnalle ja Innalalle.

Italia tuskin pystyy antamaan sellaista painetta, että kentän peli-ilo saadaan totaalisesti raiteiltaan ja tänään konna saanee todella paljon tilaa, missä taiturin pelisilmä pääsee isossa kaukalossa oikeuksiinsa. Tasaviisikoin kentällä on vielä parannettavaa ja siihen uskomme tänään. Ylivoimalla kuvio on selvä: Innalalle pelataan viikselle vetopaikka – josta maaliruisku maalaa viimeistään.

» Tekee maalin (sis. JA): Jere Innala
2.50
Talleta 10€ Pelaa 60€
2.50
Eurolla 10€ ilmaisveto
2.50
Talleta 25 €, saat 75 € pelikassan!
2.50
100% ensitalletusbonus 100€ asti
2.05
100 € ilmaisveto
2.05
100 € ilmaisveto
2.05
100% ensitalletusbonus 100€ asti

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ