Kanada

2.60

Jääkiekon MM-kisat 2022 huipentuu sunnuntai-iltana pelattavaan finaaliin, jossa vastakkain ovat Suomi ja Kanada. Ottelu käynnistyy klo: 20:20 ja pelipaikkana on MM-kisojen päänäyttämö Nokia Areena. Finaaliottelu on myös katsottavissa ilmaiseksi MTV3-kanavalla ja lähetys matsiin alkaa Maikkarilla klo: 19:30.

Jääkiekon MM-kisat 2022

Suomi kaatoi välieräottelussa toistamiseen Yhdysvallat

Suomi kohtasi toistamiseen MM-kisoissa Yhdysvallat, kun puolivälierävaiheen jälkeen selvisi, että USA pääsee haastamaan uudelleen Leijonat. Suomi lähti otteluun odotetusti ennakkosuosikkina, mutta peliä turnauksen edetessä parantanut USA oli lopulta yllättävänkin sitkeä vastus Suomelle.

Suomi voitti USA:n lopulta maalein 4-3 ja aiheutti kotiyleisölle melkoisen trillerin ottelun lopussa, kun jenkit nousivat vielä maalin päähän pelattuaan ilman maalivahtia viimeiset kolme minuuttia. Suomi lopulta kesti USA:n rynnistyksen ja eteni kolmatta kertaa peräkkäin finaaliin.

Leijonien voiton takuumiehinä häärivät ykköskassari Jussi Olkinuora, paluun takaisin kokoonpanoon tehnyt Sami Vatanen (1+1), koko turnauksen hyvällä tasolla pelannut ykköskentän kapellimestari Sakari Manninen (1+0) sekä NHL:stä kesken kisojen Suomea vahvistamaan saapunut eliittipakki Miro Heiskanen (1+2), joka palkittiin ottelun parhaana pelaajana Suomen joukkueesta.

Heiskanen oli eittämättä pelipäällä, ja sitä myös vihjeessämme odotimme, sillä huonon Slovakia-ottelun jälkeen Suomi tarvitsi Heiskasta nimenomaan paineen alta lähdöissä ja hyökkäyksien tukena, eikä supertähti pettänyt.

Leijonakuningas Jukka Jalonen tuskin muuttaa mitään tässä vaiheessa turnausta. Ainoa asia, joka saattaa muuttua on, että Mikael Seppälä palaa takaisin kokoonpanoon ja Ville Pokka siirtyy poppariosastolle. Maalissa jatkaa Olkinuora.

Kanada teki selvää Tshekistä

Kokeneen valmentajavelhon Claude Julienin luotsaama Kanada teki selvää Kari Jalosen piiskuroimasta Tshekistä toisessa välieräottelussa kaatamalla Tshekin tylysti maalein 6-1. Ottelun alku oli Kanadalle vaikea ja joukkue sortui istumaan jäähyboksissa. Osa jäähyistä oli pikkaisen kyseenalaisia, ja olisi saattanut jäädä jossain viheltämättäkin.

Tshekki rimpuili ensimmäisen erän mukana, osittain juuri Kanadan jäähyjen ansiosta, mutta toisessa erässä Kanada paketoi ottelun tehden reilu kolmeen minuuttiin kolme maalia, jotka lopettivat Tshekin pyristelyn totaalisesti.

Viimeisessä erässä Tshekki oli suorastaan lamaantunut, eikä joukkueen paljon parjattu ykköskenttä aloittanut edes loppukiriä, vaan trio surffaili päätöserän pois ja käänsi katseensa pronssipeliin. Tästä hyvänä esimerkkinä voidaan pitää tähtihyökkääjä David Pastrnakin rangaistuslaukausta, joka jäi 43 kaappia NHL:ssä tehneen taitoniekan osalta todella vaatimattomaksi.

Kanada kaunisteli päätöserässä vielä lukemia kahdella maalilla ja eteni nyt viidettä kertaa kuuden vuoden sisään MM-finaaleihin. Näistä finaaliotteluista Kanada on voittanut maailmanmestaruuden kolmesti.

Suomi saa vastaansa todella vahvan Kanadan

Jääkiekon MM-kisat saa ansaitsemansa lopun, kun turnauksen kaksi parasta joukkuetta pelillisesti kohtaavat finaalissa. Vielä eilen Suomi oli kertoimien valossa pieni suosikki, mutta yön ja tämän päivän aikana vaakakuppi on kallistunut Kanadalle – kertoimet elää edelleen.

Luvassa on myös kahden huippuvalmentajan kohtaaminen, kun Leijonakuningas Jalonen haastaa kokeneen Julienin, jolla on vyöllään niin Stanley Cup kuin olympiakultakin.

Suomi saa vastaansa todella laadukkaan Kanadan, joka on parantanut otteitaan turnauksen aikana. Ruotsi-voitto oli joukkueelle semmoinen energiabuusti, että vaahteralehtien mestaruusjunaa on tällä hetkellä todella vaikea pysäyttää.

Suomi saa vastaansa nyt myös taktisesti vahvan joukkueen, kun vaahteralehdet pystyvät pelaamaan tolppaträppiä ja siitä kehittyneempää variaatioita sekä myös keskialueen träppiä. Vaarallisen Kanadasta tekee ennen kaikkea se, että joukkue on erittäin taitava reagoimaan ottelun sisäisiin tapahtumiin todella nopeasti Julienin johdolla ja muokkaamaan omaa peliään sen mukaan.

Suomen puolustus tulee myös saamaan todella paljon painetta, ja nyt tarvitaan jälleen kerran Heiskasen ja Vatasen avuja, kun Suomen on päästävä paineen alta nopeasti pois.

Ei mitään Suomen joukkueelta ja sen menestykseltä pois, mutta Suomen isoimmat ongelmat ovat juuri olleet paineen alta lähdöissä, ja sitä kautta puolustuspelaamisessa. Slovakia ja USA pystyi haavoittamaan Suomea, ja nyt vastaan asettuu Kanada, joka on tässä pelissä kansainvälistä eliittiä.

Suomen vahvuudet tulee olemaan sen vahva viisikkopelaaminen, tosin Kanada osaa myös tämän jalontaidon. Kamppailupelaamisen vaade kasvaa nyt entisestään ja samalla Suomen kannattaa varautua Kanadan suoraviivaisuuteen, sillä tänään Olkinuoran maalilla on tungosta.

Suomelta vaaditaan nyt myös kamppailupelaamisen lisäksi luisteluvoimaa. Kanadan neljän kentän leveä rotaatio on erittäin luisteluvoimainen, ja pahaa pelkäämme, että Suomi jää tässä asetelmassa toiseksi.

Suomella on kaikki paineet tässä ottelussa. Kanada pääsee paineettomassa tilassa pelaamaan mestaruudesta, joka sopii joukkueelle paremmin kuin hyvin. Emme usko, että Suomi saa joukkueen avauspelaamisen Kanadan kaltaista joukkuetta vastaan sille tasolle, mitä se vaatii voittamiseen. Kanadan suoraviivaisuus, luisteluvoima, kamppailupelaaminen ja taktiset lainalaisuudet ovat Leijonille liian suuri haaste kotiyleisön paineen alla pelaamisen lisäksi, että se ei tänään riitä – Torijuhlat on peruttu!

Suomi - Kanada 29.05.2022

Näit teet Kanadan voitolla käteistä 78€ ja saat 30€ ilmaisvedon

 • Avaa tili NetBetille tästä tai alla olevasta napista
 • Rekisteröidy ja Talleta 30€
 • Pelaa 30€ Kanadan voitolle 2.60 kertoimella
 • Kanadan voittaessa ottelun, Saat 78€ lapaan ja 30€ ilmaisvedon
 • 30€ ilmaisvedossa ei ole kierrätysvaatimuksia ja nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!
» Kanada
2.60
30 € ilmaisveto
2.50
100 € ilmaisveto
2.50
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ