Suomen maalit varsinainen peliaika: Yli 3,5

2.06

Suomen joukkue kohtaa torstai-illan puolivälieräottelussa Slovakian. Ottelu käynnistyy klo: 20:20 ja se on katsottavissa ilmaiseksi MTV3-kanavalla. Lähetys käynnistyy studio-osuudella klo: 20:00. Illan estradina toimii MM-kisojen päänäyttämö Nokia Areena.

Jääkiekon MM-kisat: Suomi - Slovakia 26.05.2022

Suomi voitti B-lohkon

Leijonakuningas Jukka Jalosen luotsaama Suomi voitti B-lohkon. Suomen otteet alkusarjassa olivat suorastaan loistavia, eikä Leijonat hävinnyt yhtään ottelua varsinaisella peliajalla. Ainoa särö loistavaan alkusarjaan tuli rakasta arkkivihollista Ruotsia vastaan, kun Suomi taipui tasaisessa ottelussa ruotsalaisille lopulta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Suomi lähtee loistavista asetelmista kuolemanotteluun. Leijonille ei olla vielä tehty tässä turnauksessa yhtäkään ylivoimamaalia, ja Suomen loistava alivoimapelaaminen on ollut yksi turnauksen menestyksen kulmakivistä. Alivoiman toimiessa, on Suomen ylivoimakin tuottanut tulosta ja Leijonilla on turnauksen neljänneksi paras ylivoima.

Suomi on päästänyt turnauksessa vähiten maaleja, ja teki samalla historiaa alkusarjan päästettyjen maalien osalta, kun seitsemään otteluun punalamppu on omissa palanut vain viidesti! Tiiviin viisikkopuolustamisen takana on operoinut neljä nollapeliä tässä turnauksessa torjunut Jussi Olkinuora (99.03/0,20), joka on Leijonien viimeinen tuki ja turva.

Suomi lähtee puolivälieräotteluun ilman tähtipuolustaja Sami Vatasta, joka ei vielä ole toipunut pelikuntoon, mutta toivottavasti jyväskyläläinen nähdään vielä Suomen takalinjoilla. Vatasen paikan kokoonpanossa ottaa edellisen ottelun tapaan Ville Pokka.

Slovakia taisteli itsensä jatkoon A-lohkosta

Kanadalaisvalmentaja Craig Ramsayn piiskuroima Slovakia muistetaan ennen kaikkea viime talven olympialaisista, missä Slovakia voitti sensaatiomaisesti pronssia. Yhtä hurmoksessa ei kevään MM-kisat alkaneet Slovakian osalta, kun Ranskan (4-2) voiton jälkeen, Slovakialla MM-jäätä pyyhkivät niin Saksa (1-2), Kanada (1-5) kuin Sveitsikin (5-3). Alkoi pahasti näyttää jo siltä, että joukkue ei etene pudotuspeleihin ja MM-kisat päättyvät alkusarjaan.

A-lohkossa pelattiin sopivasti ristiin ja Slovakia voitti viimeiset kolme ottelua, joista viimeinen Tanska -ottelu varmisti joukkueen pääsyn kahdeksan parhaan joukkoon. Tanskaa käy osittain jopa sääliksi, sillä joukkue pelasi turnauksen parhaan ottelunsa edellisenä päivänä kukistaen Kanadan (2-3), mutta tappio Slovakialle tiesi tanskalaisten putoamista pudotuspeleistä.

Suomen kannattaa olla hereillä Slovakian ykköskentän kanssa, jossa keskellä operoi Liigastakin tuttu Michal Kristof, joka pelasi kolme kautta Kärpissä. Laidassa viilettää seniori ja NHL-konkari Tomas Tatar. Ketjun viimeinen lenkki on olympialaisten MVP-pelaaja ja TPS:stä tuttu Juraj Slafkovsky, joka on Slovakian paras pistemies.

Slovakian alivoimapelaaminen on ollut turnauksessa luokatonta, mutta ylivoima sen sijaan on toiminut ajoittain hyvin. Maalissa operoiva ykköskassari Adam Huska (89.39/2.81) ei vedä vertoja kollegoilleen, ja kassari saa pistää kuolemanottelussa parastaan, jos haluaa antaa joukkueelleen edes mahdollisuuden taistella voitosta.

Suomi lähtee suurena ennakkosuosikkina otteluun – Slovakia tarvitsee ihmeen

Suomi ja Slovakia kohtasivat olympialaisissa kaksi kertaa ja Suomi voitto molemmat ottelut. Alkusarjassa Slovakia sai kyytiä maalein 6-2 ja välierässä 2-0. Suomi lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina ja on pelillisesti jokaisella osa-alueella Slovakiaa parempi.

Ainoa asia, kun pelataan yksittäisen ottelun merkityksestä ja kaikki kulminoituu yhteen otteluun, on että Suomen valmistautuminen menee täysin penkin alle, ja joukkue sitä kautta antaa mahdollisuuden Slovakialle. Tähän on tosin vaikea Jalosen alaisuudessa uskoa.

Kertoimien puolesta Suomi on ammuttu pelikelvottomiksi ja vetokohdetta on haettava muita reittejä. Slovakia ei ole niin puolustusvalmis joukkue, ja välillä hyökkäyksen lomassa viisikko repeää ja puolustuspelaaminen kärsii. Joukkueelta löytyy hyökkäysarsenaalia, mutta se tapahtuu puolustuksen kustannuksella, ja pakit nousevatkin surutta tukemaan hyökkäyksiä.

Uskommekin vahvasti siihen, että Suomi lisää entisestään kierroksia, saa ylivoima-aikaa pitkien hyökkäyksien ansiosta ja pelaa turnauksen parhaan ottelunsa Slovakiaa vastaan hyökkäyssuuntaan, mikä on ottanut turnauksen aikana kehitysaskelia parempaan suuntaan. Suomi on saanut turnauksen aikana ratkaisuvoimaa ykköskentän takaa, ja se eittämättä näkyy nyt tulostaululla, kun pelataan pääsystä mitalipeleihin.

» Suomen maalit varsinainen peliaika: Yli 3,5
2.06
100 € ilmaisveto
2.06
100 € ilmaisveto
2.05
30 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ