USA Moneyline

2.85

Suomi kohtaa maanantai-iltana alkulohkon kolmannessa ottelussa USA:n. Ottelu käynnistyy klo: 20:20 ja pelipaikkana on Tampereen uusi kiekkopyhättö Nokia Areena. Suomi – USA – ottelu on katsottavissa myös ilmaiseksi MTV3-kanavalla ja lähetys kisastudion merkeissä alkaa klo: 20:00.

Suomi - USA 16.05.2022

Suomi jatkoi voittokulkuaan Latvian kustannuksella

Jukka Jalosen piiskuroima Suomi avasi turnauksen B2B-otteluilla Norjaa sekä Latviaa vastaan. MM-kisojen avausottelu Norjaa vastaan oli Leijonilta rutiinisuoritus, kun avauserän jännityksen jälkeen Suomi sai koneistonsa toimimaan, ja Norja oli lopulta välipala Leijonien voittaessa ottelun lopulta 5-0-lukemin.

Lauantai-iltana Suomi kohtasi täpötäydessä Nokia Areenassa aina vaikean Latvian, joka laittoikin Suomelle oikein kunnolla hanttiin. Harijs Vitolinsin luotsaama Latvia tuli otteluun todella räväkästi ja laittoi Suomen puolustuksen todella ahtaalla. Latvia oli avauserässä aktiivisempi osapuoli ja se lopulta palkittiin, kun vastahyökkäyksestä NHL-tähti Rudolfs Balcers siirsi Latvian 0-1-johtoon avauserän puolivälissä.

Suomen tasoitusmaalia saatiin odottaa aina ottelun puoleenväliin asti, kun Leijonien ylivoimapeli tuotti vihdoin tulosta. Kantrikaupungista Tampereelle saapunut Mikael Granlund ja puolustaja Mikko Lehtonen alustivat, kun Sakari Manninen lapioi kiekon käytännössä tyhjään maaliin. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty.

Päätöserä oli tasaista vääntöä puolin ja toisin, molempien joukkueiden maalivahtien esitettyä muutama huipputorjunta. Latvian päätöserän ainoa jäähy lopulta kostautui. Martins Dzierkals katseli jäähyaitioista, kun Granlund räjäytti Leijonien toisella ylivoimaosumalla Suomen 2-1-johtoon pelikellon näyttäessä aikaa 57.08. Ylivoimamaalin alustivat Lehtonen ja Manninen. Ottelussa ei enempää maaleja nähty ja Suomi jatkaa puhtaalla pelillä. Voit katsoa ottelun koosteen tästä> tai alla olevasta videosta.

USA joutui Itävallan kanssa eilen ahtaalle

David Quinnin piiskuroima USA on Suomen tavoin pelannut turnauksessa kaksi ottelua. Avausottelussa Jenkit kaatoivat Latvian hyvällä pelillä maalein 4-1, mutta yksi välipäivä ja iltapäiväottelu Itävaltaa vastaan olivat USAn joukkueelle ylitsepääsemätön yhtälö, mikä meinasi koitua Jenkkien kohtaloksi.

USA oli ilmeisesti viettänyt välipäivän ratkiriemukkaasti tutustuen Tampereen kaupungin hienouksiin ja kisakaupunkiin pitemmän kaavan kautta, niin aneeminen USA oli Itävaltaa vastaan. Toki Itävallan tasoinen joukkue tuskin sytyttää USA:ta parhaimpaan peliesitykseen, ja kun valmistautuminen oli mennyt jo edellisestä illasta lähtien vihkoon, meinasi Jenkeille käydä ohraisesti.

Itävalta tuli otteluun todella hyvällä itseluottamuksella ja siirtyikin avauserän viimeisellä neljänneksellä 1-0-johtoon, kun Benjamin Nissner ohitti USA:n maalinsuulla operoineen Strauss Mannin ensimmäistä kertaa tässä ottelussa. Toisessa erässä Jenkit pääsivät peliin paremmin mukaan ja USA loi loistavia maalipaikkoja Itävallan maalinsuulla torjuneen David Kickertin riesaksi, mutta kiekko ei vaan löytänyt tietään maaliin.

Jenkkien painostuksesta huolimatta, Itävalta rankaisi toistamiseen loistavan kuvion päätteeksi ja Paul Huber vei lilliputtimaan jo 2-0-johtoon pelikellon näyttäessä 34.26. Itävallan toinen maali toimi herätyksenä Jenkeille, ja USA kavensi vielä toisen erän lopussa Kieffer Bellowsin tuoden joukkueensa maalin päähän.

Päätöserässä Jenkit painoi päälle kuin yleinen syyttäjä ja sai lopulta tasoituksen ennen erän puoltaväliä. Adam Gaudette jäätävä rannelaukaus yllätti Kickertin ja USA oli noussut huonon alun jälkeen tasoihin. Päätöserässä ei enempää maaleja nähty ja edessä oli jatkoerä. Itävalta pääsi aloittamaan jatkoerän ylivoimalla, kun sentteri Sam Lafferty istui päätöserän lopussa ansaitsemaansa estämisjäähyään vielä minuutin verran jatkoerässä, mutta Itävalta ei saanut ratkaistua ottelua.

Ottelun ratkaisu kuitenkin nähtiin jatkoerässä, kun tulevaisuuden tähtipakki ja veljeskatraan nuorin Luke Hughes sinetöi läpiajon päätteeksi voiton Jenkeille lopulta maalein 2-3ja.

USA tulee leimaamaan viimeiset kolme kisapassia alkuviikosta, kun Minnesota Wildin trio hyökkääjät Ryan Hartman ja Matt Boldy sekä puolustaja Jon Merrill liittyvät USAn miehistöön.

Suomi – USA – vaatimustaso kasvaa

Suomen Leijonalauma pääsee nyt ensimmäistä kertaa mittaamaan tasonsa tässä turnauksessa. Suomi saa turnaukseen kovan luokan vahvistuksen, kun tähtipuolustaja Miro Heiskanen liittyy leijonaryhmään. Heiskaselle olisi tänäänkin käyttöä, sillä Suomi joutuu ensimmäistä kertaa todelliseen testiin.

Suomi on leivottu jälleen kerran suureksi ennakkosuosikiksi, ja kertoimet ovat sen mukaiset. Suomi saa vastaansa herätetyn USA-miehistön, joka tuskin tulee tähän otteluun puolivaloilla – kaikki haluaa voittaa Suomen.

USAn joukkue koostuu suurimmaksi osaksi NHL-pelaajista, joista kirkkain tähti on eliittipuolustaja ja kapteeni Seth Jones. USA on erittäin liikkuva joukkue, joka pelaa nopeasti pystyyn ja karvaa aggressiivisesti. Suomen puolustusta testataan nyt kunnolla. Pääseekö Suomi paineen alta pois? – miten toimii puolustajien kiekollinen peli ja avauspelaaminen?

Suomen hyökkäyspelaaminen on ollut tässä turnauksessa todella vaikeaa, ja A-luokan maalipaikat ovat olleet kortilla. Hyökkäyspeli etsii vielä muottiaan, ja sen on parannutta, jos Leijonat mielivät taistella mitalista. Suomella on edelleen tekimistä niin hyökkäys- kuin puolustuspelin suhteen, kuten Latvia-peli sen meille osoitti. Nyt vaatimustason ja kamppailupelaamisen vaade kasvaa, ja se voi olla Suomelle tässä vaiheessa turnausta iso haaste. Suomen pelinopeus ja jalka ovat myös olleet suhteessa muihin kärkimaihin todella vaatimatonta.

USA ei missään nimessä ole tässä ottelussa näin suuri altavastaaja, mitä kertoimet antavat ymmärtää. USAlla on kaikki eväät voittaa tänään Leijonat, ja paras peli-idea löytyykin vierasjoukkueen puolelta – Raha ei kotimaata tunne!

» USA Moneyline
2.85
30 € ilmaisveto
2.75
100 € ilmaisveto
2.75
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ