Tekee pisteen ottelussa - Miro Heiskanen

2.25

Jääkiekon MM-kisoissa on jäljellä enää neljä joukkuetta. Suomi pelaa jälleen mitaleista ja kohtaa välieräottelussa alkusarjasta tutun USA:n. Ottelu käynnistyy jo klo: 14:20 ja se on katsottavissa ilmaiseksi MTV3-kanavalla. Studio-osuus otteluun alkaa klo: 14:00 ja pelipaikkana on tietenkin upouusi Nokia Areena.

Suomi - USA 28.05.2022

Suomi sai kuolemanottelussa shokkihoitoa – mutta selvitti tiensä neljään parhaan joukkoon

Leijonakuningas Jukka Jalosen piiskuroima Suomi kohtasi kuolemanottelussa Slovakian. Suomi lähti otteluun ennakkoon suurena suosikkina, ja Leijonien tietä neljän parhaan joukkoon pidettiin läpihuutojuttuna.

Slovakia pääsi pelaamaan Suomea vastaan painettomassa tilassa ja se näkyi Craig Ramsayn luotsaaman Slovakian otteissa. Slovakia tuli otteluun todella energisesti ja avasi ottelun maalihanat, kun nuori 17-vuotias häkkipää Adam Sykora ohjasi näyttävästi Slovakian 0-1 johtoon. Suomi sai lisää shokkihoitoa avauserän lopussa, kun Pavol Regenda räppäsi oman riparinsa toistamiseen ohi Jussi Olkinuoran.

Suomi heräsi Slovakian toisesta maalista ja sai paremmin otetta sekä pitkiä hyökkäyksiä Slovakian kenttäpäätyyn. Suomen energinen neloskenttä toi leijonat maalin päähän Marko Anttilan näyttävällä ohjauksella, mutta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Slovakian 1-2-johtoasemassa.

Suomi oli toipunut Slovakian avauserästä ja Leijonat tulivat uudella taisteluilmeellä toiseen erään. Suomi tasoitti ottelun toisen erän alussa, kun energinen neloskenttä paineisti Slovakian puolustusta sillä seurauksella, että purkukiekko löysi suoraan Anttilan lapaan, joka sivalsi illan toisellaan Suomen tasoihin. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, ja päätöserään siirryttiin tasatilanteessa 2-2.

Päätöserässä Suomi lisäsi kierroksia ja sai pitkiä hyökkäyksiä Slovakian kenttäpäätyyn. Päätöserän neljännellä minuutilla Nokia Areena repesi liitoksistaan, kun Leijonien ykköskenttä sai paineen Slovakian kenttäpäätyyn ja Mikko Lehtosen nousun ja toimituksen päätteeksi Sakari Manninen siirsi Leijonat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Slovakia haki vimmatusti tasoitusta päätöserässä, mutta Olkinuora kesti. Viimeisen naulan arkkuun löi Saku Mäenalainen Slovakian yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia. Suomi mitalipeleihin maalein 4-2.

USA taisteli itsensä neljän parhaan joukkoon

David Quinnin piiskuroima USA on herättänyt turnauksen aikana pahennusta kaukalon ulkopuolella ja moni ajatteli, että USA:n kisat päättyvät viimeistään puolivälierään, johon Jenkit tiensä vaivoin selvittivät. USA kohtasi kuolemanottelussa A-lohkon voittajan Sveitsin. Sveitsi lähti otteluun ennakkosuosikkina ja USA:n piti olla käkikellomaalle loistava vastustaja molempien joukkueiden pelatessa pystysuunnan kiekkoa.

USA oli kuitenkin toista mieltä, ja luokkaretkeä MM-turnauksessa viettänyt joukkue olikin yllättäen valmis otteluun. USA:n avauserän maalit, jotka viimeistelivät ylivoimalla kolmoskentän sentteri Ben Meyers sekä tasaviisikoin kakkoskentän laituri Adam Gaudette olivat liikaa sveitsiläisille, eikä joukkue enää tästä suosta ylös noussut. Avauserää lukuun ottamatta Sveitsi oli jäällä parempi joukkue, mutta USA:n tolppien välissä operoinut Boston Bruinsin veräjänvartija Jeremy Swayman pelasi loisto-ottelun ja torjui USA:n neljän parhaan joukkoon. Päätöserässä USA kaunisteli loppulukemat 0-3:een Meyersin onnistuttua toistamiseen.

Kaikkien yllätykseksi Sveitsi ulos mitalipeleistä ja molemmat pohjoisamerikkalaiset joukkueet neljän parhaan joukossa.

Suomi ja USA kohtaavat toistamiseen – Nouseeko Miro Heiskanen avainrooliin?

Suomi ja USA ovat tuttuja toisilleen alkusarjasta. Suomi voitti USA:n alkusarjassa 4-1-lukemin ja lähtee välieräotteluun ennakkosuosikkina. USA on kuitenkin vahvistunut tuosta ottelusta, kun joukkue sai kauan kaivatun ykkössentterin Ryan Hartmanin joukkueeseen, ja ykkösmolari Swaymanin.

Kuten näissä karkeloissa on ennenkin nähty, on Jenkit ja Kanada laittaneet parasta pöytään vasta, kun tosipelit alkavat.

Suomen kannattaa olla Jenkkejä vastaan varuillaan. Slovakia teki ”tolppaträpilla” Suomen avauspelaamisen todella vaikeaksi, ja nyt vastaan tulee hyvin luisteleva USA, joka tulee vuorenvarmasti antamaan Leijonien puolustukselle edellisestä ottelusta oppineena myös kovan paineen, koska se on ollut Leijonien heikkous tässä turnauksessa.

Tällä aasinsillalla pääsemme eliittipuolustaja Miro Heiskaseen, joka pelasi Slovakia-ottelussa todella huonosti aiheuttaen omalla pelillään Slovakian molemmat maalit. Heiskanen ei ole ilmeisesti vielä istunut Jalosen neljän pakkiparin rotaatioon, mutta jos Suomi haluaa edetä finaaliin, on Jalosen peluutettava Heiskasta USA-ottelusta enemmän, sillä Heiskanen osaa avauspelaamisen ja paineen alta lähdön kuin omat taskunsa.

Heiskanen tulee saamaan USA-ottelussa paljon vastuuta, jos ennusmerkit paikkaansa pitävät. Taitavana luistelijana tunnettu eliittipakki tukee myös hyökkäyksiä todella aktiivisesti ja sitä kautta Suomella on yksi täsmäase myös hyökkäyspelaamiseen.

Heiskanen tulee parantamaan Slovakia-ottelusta se on varma. Samoin NHL:n tähtipuolustaja on kuin kala vedessä Jenkkejä vastaan, ja uskommekin vahvasti siihen, että USA-ottelussa kaikki Heiskasen vahvuudet nousevat esiin. Tästä syystä poikkeamme normaalista linjasta, ja pelaamme Suomi-USA-ottelussa Heiskasen pistettä. Nyt on Heiskasen aika laittaa parasta tiskiin!

» Tekee pisteen ottelussa - Miro Heiskanen
2.25
100 € ilmaisveto
2.25
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ