Alle 5.0 maalia

1.89

Tänään pelataan ensimmäisiä pudotuspelejä jääkiekon MM-kisoissa, kun vuorossa on puolivälieräpäivä. Helsingin Jäähallissa pelattavassa iltaottelussa tänään kohtaavat A-lohkon voittanut Sveitsi ja luokkaretkellä oleva B-lohkossa neljänneksi tullut USA. Ottelun aloituskiekko tippuu jäähän klo 20.20,

Sveitsissä jääkiekkoihmiset haaveilevat jopa mestaruudesta

Käkikellomaan jääkiekkojoukkue oli jo ennen kisoja yksi mustista hevosista ja kun Sveitsi pystyi alkulohkossa voittamaan Kanadan ja matkustivat lohkon läpi ilman tappioita on nälkä alkanut kasvamaan syödessä. Tämän päivän kotijoukkueen roolia kantava joukkue onkin pelillisesti ollut lohkonsa paras joukkue, mutta Venäjän jäätyä pois kisoista käytännössä myös A-lohkon taso jäi vähintäänkin vaatimattomaksi. Varsinkin kun Kanada ei pelannut lohkossa muusta kuin jatkopaikasta ja joukkue peluuttikin miehistöänsä erittäin tasaisesti. Toisin sanoen Sveitsiä arvioitaessa kannattaa muistaa myös lohkon aika heppoinen vaatimustaso.

Sveitsin joukkue on tällä kaudella erittäin luisteluvoimainen kokonaisuus. Joukkueen ykkösvitjaan asetellaan jälleen kaksi pelaajaa suoraan NHL:n tulosyksiköistä, kun joukkueen ykkössentteri Nico Hischier saa laidalleen toisen tähtipelaajan Timo Meierin. Lisäksi kakkosen keskustassa pelaava Denis Malgin ansaitsee erityishuomiota. Koko pistepörssiä johtava NHL:ssä kertaalleen flopannut Lionsin mies pelaa elämänsä parasta kiekkoa ja johtaakin tällä hetkellä koko turnauksen pistepörssiä. Joukkueen puolustus on tasainen kokonaisuus, mutta selkeää ykköspakkia joukkueesta ei ole löytynyt. Toisaalta kasassa on kohtalaisen laadukas tasapaksu kokonaisuus. Ainoa miinus on merkattava joukkueen maalivahtipelin kohdalle. Tänään aloittavaksi maalivahdiksi olisi kohtalaisen helppo veikata Leonardo Genonia, sillä Reto Berra ei ole tässä turnauksessa vielä ainakaan kiekkoa juuri kiinni saanut. Genoni onkin ennalta joukkueen menestyksen kannalta todella suuri kysymysmerkki

USA:n luokkaretki huipentuu jälleen puolivälieriin

Yhtä varmasti kun talvi yllättää autoilijat, niin USA yllättää Suomen kiekkokansan tullessaan MM-kisoihin porukalla ryyppäämään ja naimaan. Sama laulu on jatkunut maailmassa jo muutaman kymmentä vuotta ja tänäkin vuonna se on tullut karmeana shokkina kaikille kiekkoa seuraaville. USA:ssa nämä kisat eivät kiinnosta yhtään ketään. Kyseessä on enemmän luokkaretkityyppinen palkintomatka. Tämä on saatu todistaa myös Tampereella, kun joukkueen kapteeni Seth Jones on napannut koko tämän kauden palkkapussinsa mukaan ja pitänyt piikkiä auki koko viikon Heidi´s bier barissa. Jääkiekkoileva väki onkin saanut somesta lähinnä seurata USA:n pelaajien shottirallia ja välillä on vähän pelailtu myös jääkiekkoa.

Se että joukkue on lähinnä luokkaretkellä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että joukkuetta kannattaa aliarvioida. Kesken turnausta mukaan tullut Ryan Hartman on täyttänyt ykkössentterin paikan ja Alex Galchenyuk on jälleen ihan mukavassa vedossa ykkösen laidalla. Tämän lisäksi joukkueesta löytyy kolme kohtalaisen tasapaksua ja laadukasta hyökkäyskentällistä, selkeä ykköspakki Jones, joka ei ennen peliä varmaan jaksa enää Tampereelle saakka baariin lähteä ja yksi turnauksen parhaista maalivahdeista Jeremy Swayman, joka ottaa kiekkoa räpylään noin 95% torjuntaprosentilla ja päästää omiin alle yhden maalin ottelua kohden. Suoraan sanottuna siis USA:lla on kyllä olemassa materiaali ottelun voittoon, jos vain kiinnostus tänään kaukalossa riittää.

Vetolinjaan kaivetaan ehkä jopa pientä yllätystä

Me odotamme tänään Sveitsin ottavan pelillisen johtajan paikan ja USA:n jäävän hivenen käkikellomaan jalkoihin. Tästä huolimatta joukkue varmaan pystyy omaa maalinedustaansa puolustamaan ja Swayman joukkueen maalilla on tällä hetkellä kun vanha piika, eikä päästä mitään sisään. Näin ollen Sveitsi joutunee maksamaan joka maalista aika ison hinnan ja kun USA:n liike tuskin riittää liian moneen osumaan, niin me nappaamme underia lapulle ja uskomme valitettavasti aika tylsään jääkiekko-otteluun.

» Alle 5.0 maalia
1.89
100 € ilmaisveto
1.89
100 € ilmaisveto
1.80
30 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ