Tänään jääkiekon MM-kisojen iltaotteluina nähdään Kanadan ja Norjan välinen jääkeikkokarnevaali ja vedonlyöjän näkökulmasta mielestämme selkeästi kiinnostavampi Valko-Venäjän ja Iso-Britannian välinen kamppailu. Pelipaikkana toimii Riikan Olympic Sport Center ja kiekko läväytetään maahan klo 20.15 Suomen ajassa mitattuna, jossa pelataan kaikkia A-lohkon kamppailut. Ottelu pelataan muiden kisojen otteluiden tapaan ilman yleisöä, joka on myös pelikohteemme kannalta huomioon otettava seikka.

Kotijoukkue lähtee otteluun suurena suosikkina.

Ottelun voittajaa mietittäessä ei suosikista ole mitään epäselvyyttä. Yhdeksällä KHL-miehellä ja yhdellä NHL-vahvistuksella marinoitu Valko-Venäjä on miehistöltään nopeampi, taitavampi ja muutenkin jokaisella osa-alueella vahvempi nippu. Valko-Venäjän kisat alkoivat heikolla esityksellä Slovakiaa vastaan, mutta joukkue näytti vaarallisuutensa toisella kierroksella yllättämällä heikosti pelanneen Ruotsin kisojen toisessa ottelussaan lukemin 1-0. Tämän lisäksi pistepussi on karttunut jatkoajalla tulleen Tsekki-tappion myötä. Tänään vastassa onkin monta pykälää heikompi vastus ja kaikki muu paitsi osittain jopa ylivoimainen voitto olisi varmasti suuri pettymys Valko-Venäläisille.

Yllättääkö kisojen suurin heittopussi toistamiseen?

Ottelun alla suurin ihmettelyn aihe kuuluukin olla se, että miten Peter Russelin valmentama vierasjoukkue on pystynyt pelaamaan näinkin hyvät kisat tähän mennessä. Joukkue on kasattu oikeastaan täysin paikallisen sarjan pelaajista, joista kukaan ei varmasti ole kuullut juuri mitään ennen tämän vuoden MM-kisoja. Joukosta löytyy oikeastaan vain yksi Britannian ulkopuolella kneppaileva pelaaja, kun Saksassa työkseen kiekkoa jahtaava Mark Richardson luutii joukkueen puolustuksessa suunnilleen joka toisessa vaihdossa. Iso-Britannian kisat alkoivatkin odotetunlaisella pyllymyräkällä, kun veli venäläiset pasauttivat joukkuetta takaraivoon lukemin 7-1 ja kaikki näytti menevän saarelaisten kohdalla täysin ennakkoarvailuiden mukaisesti. Tämän ottelun jälkeen kuitenkin joukkue on puolustanut omaa maaliaan, kuin leijona poikasiaan ja tuloksena onkin ollut kaksi loistavaa kamppailua, joista ensimmäisessä Slovakia pystyi vääntämään yhden maalin voiton, mutta toisesta ottelusta britit kaivoivat yhden pisteen, kun Tanska onnistui kairaamaan voiton Britanniasta vasta jatkoajan jälkeen.

Pääseekö Iso-Britannian kone lentämään perille saakka?

Peter Russelin johtama valmennusryhmä on näissä kisoissa osoittanut, että he eivät lähde yhteenkään otteluun ilman uskottavaa pelisuunnitelmaa ja sitä ei varmasti ole luvassa tänäänkään. Joukkueen pelaajat elävät unelmaansa ja se näkyy jokaisessa vaihdossa. Vieraat ovat siis tänäänkin varmasti tankannut oman suihkumoottorinsa täyteen suurta taistelutahtoa huokuvaa kerosiinia, mutta totuus taitaa kuitenkin olla se, että Valko-Venäjän nykymenossa on sen verran kokemusta lentokoneiden kaappaamisesta, että voitosta taistelemiseen ei vieraiden taso taida tänään riittää.

Valko-Venäjän kannalta ottelussa pelataan isoista panoksista, koska suuret maat ovat ottaneet tavakseen lahjoitella pisteitä pitkin lohkoa ja näin ollen jo Tre Kronorin yllättänyt nippu pelaa edelleen jopa paikasta lohkon kahden parhaan joukkueen seassa. Kuitenkin tappio Briteille tietäisi tämän haaveen muuttumisesta suoraan jatkopaikasta taistelemiseksi, joten eiköhän kotijoukkue tänään lähde voittajana kentältä, niin kuin sopia odottaa.

Pelinrakentaja ei odota maalijuhlia

Kaikki asiat huomioiden täytyy kuitenkin todeta, että tänään ovat vastakkain melkoisesta peliruuhkasta kärsivät joukkueet, joista toinen pelaa omasta uskottavuudestaan ja toiselle kelpaa ainoastaan voitto. Se voittaako Valko-Venäjä tänään kahdella vai viidellä maalilla ei kiinnosta ketään, koska katsomossa olevalle yleisölle ei tarvitse sirkushuveja esitellä. Tämän lisäksi Valko-Venäjän tilannetta katsoessa voidaankin todeta, että ylihuomenna pelattava ottelu Tanskaa vastaan on hyvinkin määrittelevässä asemassa, kun mietitään Valko-Venäjän menestymismahdollisuuksia näissä kinkereissä. Kaiken lisäksi tuntuu siltä, että Iso-Britannian puolustus on tällä hetkellä hyvä ja maalinsuullakin kiekko tuntuu tarttuvan, joten pelikohteen valinta ei tällä kertaa tuota vaikeuksia.

 

 

» Maalejan määrä: Alle 6.0 maalia
1.78
100% ensitalletusbonus 300€ asti
1.78
Talleta 100€, pelaa 200€
1.72
100 € ilmaisveto
1.72
100% ensitalletusbonus 100€ asti
1.72
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ