Jääkiekon MM-kisoissa pyörähtää keskiviikkona kuudes pelipäivä käyntiin ja luvassa on neljä ottelua. A-lohkossa pelataan päivän yksi mielenkiintoisimmista otteluista, jossa kohtaavat Venäjä ja Tanska. Kiekko tippuu jäähän klo: 16:15 ja pelipaikkana toimii Olympic Sports Centre.

Venäjä suurena suosikkina otteluun

Venäjä lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina. Seitsemällä pisteellä A-lohkon toista sijaa hallussaan pitävä kestosuosikki on pelannut turnauksessa kolme ottelua. Joukkue aloitti turnauksen odotetusti voittamalla avausottelussa ennakkoon vahvaksi joukkueeksi mainetta niittäneen Tshekin maalein 4–3. Turnauksen toinen ottelu Iso-Britanniaa vastaan oli venäläisille odotetusti suupala ja joukkue voitti ottelun maalein 1–7.

Kolmannessa ottelussa Venäjä kohtasi MM-kisat vahvasti aloittaneen Slovakian, mikä olikin venäläisjoukkueelle ylitsepääsemätön este. Joukkue otti Slovakki-ryhmältä maalein 3–1 tukkaan ja turnauksen ensimmäinen tappio oli tosiasia.

Venäjän NHL-trio liittyy joukkueeseen

Venäjän päävalmentaja Valeri Bragin sai mieluisia uutisia Slovakia -tappiosta huolimatta, kun NHL:ssä Washington Capitals ja ST. Louis Blues lähtivät kesälomalle, mikä tarkoittaa sitä, että Braginille vapautui todellisia pelimiehiä MM-kisoihin. Venäjä on tunnetusti saanut lähes aina NHL:n ykköspyssyt MM-joukkueen käyttöön, jos vain terveystilanteet sen sallivat – ja näin kävi nytkin. MM-kisojen harmiksi, aina maataan edustanut maalipyssy Alexander Ovechkin ei loukkaantumisen takia matkusta Latviaan, mutta Venäjän joukkue täydentyy maalivahti Ilya Samsonovilla (Washington Capitals), puolustaja Dmitri Orlovilla (Washington Capitals) sekä hyökkääjä Vladimir Tarasenkolla (ST.Louis Blues). Triolla on edessään kuuden päivän karanteeni ja testituloksen on oltava negatiivinen päivää ennen askiin hyppäämistä.

Tanska haastaa suuren Venäjän

Tanska järjesti kisojen toisena päivänä melkoisen pommin, kun joukkue laittoi nippuun Ruotsin maalein 4–3. Toisessa ottelussa joukkue hävisi Sveitsille 0–1, mutta ottelun lopputulos mairittelee Tanskaa, sillä joukkue oli aivan sillassa ja ilman maalivahti Sebastian Dahmin huippuotteita peli olisi ollut Sveitsille runsasmaalisempi. Tanska ei saanut ottelussa hyökkäyspelaamista toimimaan alkuunkaan ja joukkue oli todellisissa vaikeuksissa Sveitsin prässin ja karvauspelaamisen kanssa.

Yhden välipäivän jälkeen joukkue kohtasi pistepajatsona turnauksessa toimineen Iso-Britannian. Raskas Sveitsi -peli näkyi joukkueen otteissa pienenä hermostuneisuutena, varsinkin toinen ja kolmas erä oli Tanskalta todella huono. Ottelu venyi lopulta jatkoajalle, jonka Tanska käänsi itselleen puolustaja Markus Lauridsenin ylivoimamaalilla 2–3. Tanska on huonosta Iso-Britannia -ottelusta huolimatta A-lohkon neljäntenä viidellä pisteellä.

Venäjän kertoimet ammuttu alas

Venäjän ennakkosuosikin asema näkyy ottelun kertoimissa ja ne on ammuttu pelikelvottomiksi. Venäjällä on turnauksen otteluohjelman kannalta merkittävä etu Tanskaa vastaan. Tanskan otteluohjelma on ollut joukkueelle kohtalaisen armoton, sillä joukkue aloitti turnauksen back to back -otteluilla Ruotsia ja Sveitsiä vastaan ja yhden välipäivän jälkeen edessä on jälleen B2B -ottelut Iso-Britanniaa ja Venäjää vastaan. Venäjä -ottelu on siis Tanskalle neljäs ottelu viiden päivän sisällä! Venäjä on sen sijaan saanut pelata joka toinen päivä.

Venäjä tule otteluun tuoreemmalla jalalla ja tähän myös iskemme pelikohteessamme. Tanska oli todella huono jo Iso-Britannia-ottelussa toisessa erässä, eikä Venäjän hyvin luisteleva joukkue ainakaan helpota Tanskan puolustajien tilannetta puolustuspäässä. Oletus on, että Bragin tiedostaa otteluruuhkaan ja joukkue prässää Tanskaa korkealta antaen kovaa painetta puolustajille ja sitä kautta Venäjä ottaa ottelun ohjat heti käsiinsä. Toisessa erässä vaihtomatka pitenee, ja mikäli Venäjä pystyy kontrolloimaan ottelua, on Tanskalle luvassa todella haastavat olosuhteet toisessa erässä pitkine happovaihtoineen. Venäjä naulannee ottelun toisessa erässä pakettiin ja siksi vetokohteemme on seuraava.

 

» Venäjän maalit toisessa erässä: Yli 1,5
2.02
100% ensitalletusbonus 100€ asti
2.02
100 € ilmaisveto
2.02
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ