Alle 4 maalia varsinainen peliaika

1.86

Jääkiekon osalta olympialaiset huipentuvat Pekingissä varhain sunnuntaiaamuna pelattavaan finaaliotteluun, jossa kohtaavat Suomen Leijonat ja itänaapurimme Venäjä. Ottelu käynnistyy Suomen aikaa klo: 06:10 ja TV5 näyttää ottelun suorana.

Suomen Leijonat puhtaalla pelillä finaaliin

Jukka Jalosen Leijonalauma on turnauksen ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt otteluakaan ennen olympiafinaalia. Alkulohkossa Leijonat kaatoivat niin Slovakian (6–2), Latvian (1–3) kuin loistavan nousun jälkeen rakkaan arkkivihollisen Ruotsikin (4-3ja). Puolivälierässä Leijonat saivat vastaansa käkikellomaa Sveitsin (5–1), joka ei myöskään tuottanut Suomelle suuria haasteita selvitä mitalipeleihin.

Suomen ehkä heikoin esitys pelillisesti nähtiin välieräottelussa, jossa kisojen yllätysmaa Slovakia laittoi Leijonalauman yllättävänkin ahtaalle. Leijonat, kuitenkin Slovakian hyvistä rynnistyksistä huolimatta onnistui kampeamaan itsensä olympiafinaaliin hyvän ja tiiviin viisikkopelin sekä maalivahti Harri Säterin loistavien otteiden ansiota. Toki eritysmaininnan ansaitsee myös Hannes Björnisen johtama neloskenttä, jossa laidoilla haalarihommia tahkoavat Marko ”mörkö” Anttila sekä Kärppien Saku Mäenalainen.

Tarvittavat maalit ottelussa iskivät pistepörssin jaetulla ykkössijalla operoiva Leijonien ykkössentteri Sakari Manninen (4+3) ja Sveitsin liigassa kovaa jälkeä tekevä Jalosen luottohyökkääjä Harri Pesonen (3+1).

Venäjän tie ei ole ollut yhtä helppo

Venäjä lähti suurena ennakkosuosikkina kisoihin päävalmentaja Alexei Zhamnovin johdolla, mutta joukkue on ollut yllättävänkin skeptinen nimivahvasta joukkueesta huolimatta. Avausottelussa Venäjä oli jo vaikeuksissa Sveitsiä vastaan voittaen ottelun jalkapallonumeroin 1–0. Tanska oli myös yllättävän iso haaste Venäjälle ja hyvästä painostuksesta huolimatta joukkue onnistui voittamaan tanskalaiset vain 0–2.

Turnauksen ainoa ja toistaiseksi viimeinen tappio tuli alkulohkon viimeisessä ottelussa Tshekkiä (5-6ja) vastaan, jota voidaan pitää joukkueen kannalta herätysotteluna, niin yössä venäläiset olivat kaksi ensimmäistä erää.

Venäjä kohtasi puolivälierässä uudestaan Tanskan ja voitti ottelun lopulta 3–1. Ottelu oli Venäjän paras, jos katsotaan ihan pelillisiä asioista. Välieräottelu Ruotsia vastaan oli jälleen kerran selviytymistaistelu ja ilman loistopeliä pelannutta Ivan Fedotovia joukkue olisi, mitä luultavimmin pronssipelissä. Rangaistuslaukauksille venynyt ottelu kääntyi lopulta Venäjälle, kun pitkän tahkoamisen jälkeen Omskin hyökkääjä Arseni Gritsyukin päästi joukkueen piinasta – ja näin Venäjä eteni finaaliin lukemin 2-1rl.

Suomella loistava tilaisuus ottaa historian ensimmäinen olympiakulta

Jalosen meriitit tietää kaikki, mutta huomion arvoista on se, että kuinka hyvin Leijonakuningas on sulauttanut pelikirjansa pieneen kaukaloon. Venäjä lähti turnaukseen lähes vuorenvarmana voittaja, mutta turnauksen edetessä on nähty monen supertähden puutteet pienessä kaukalossa, kun tilaa yksinkertaisesti on vähemmän suhteessa Euroopan kaukaloihin. Näistä mainittakoon NHL:stä takaisin Venäjälle palanneet kapellimestari Vadim Shipachyov, Mikhail Grigorenko sekä Nikita Gusev, joka ei edes käynyt kentällä välieräottelun jatkoajalla – ainakaan sitä ei erottanut. Nämä supertähdet ovat mukavuusalueen ulkopuolella ja se sopii Leijonille paremmin kuin hyvin.

Venäjän ylivoimapelaaminen on myös ollut turnauksen aikana todella huonoa, vaikka joukkueen taitotason pitäisi pystyä pyörittämään kokonaista sirkusta, on joukkueen YV-pelaaminen ollut suoraan sanottuna luokatonta. Tosin alivoimapelaaminen saa puhtaat paperit sekä joukkueen haalariosaston työmyyrät, joita on tässä joukkueessa yllättävän paljon venäläiseen ajattelutapaan nähden, mikä näkyy niin ikään Suomen tavoin tiiviinä viisikkopuolustamisena.

Vähämaalinen ottelu tiedossa

Vastakkain ovat kaksi tiiviin viisikkopelaamisen lainalaisuuksiin vannovaa joukkuetta. Molemmissa päissä on myös kaksi turnauksen eliittitason maalivahtia, joiden ohittamiseen tarvitsee maksaa erittäin kovahinta yhdestä maalista. Luvassa on siis todella tarkkaa pelaamista ja ottelu tulee ratkeamaan yksittäiseen virheeseen pelin sisällä. Maalijuhlia ottelusta on turha odottaa.

» Alle 4 maalia varsinainen peliaika
1.86
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ