Tänään Veikkausliigan ainoassa ottelussa vastakkain pelaavat kauden todella ailahtelevasti aloittanut IFK Mariehamn ja alkukauden hyvää jalkapalloa esittänyt FC Lahti. Pelipaikkana toimii Wiklöf Holding Arena ja sian nahka on keskipisteessä klo 18.30

Kotijoukkueella takanaan kahdenlaisia otteluita

Kotijoukkueen kausi on ollut erittäin vaihteleva. Käytännössä joukkue ei ole pelillisesti saanut aikaseksi, kuin hyviä ja huonoja otteluita. Sellaista perustason suorittamista ei saarelaisilta ole siis vielä nähty ja sellaisen suorituksen löytäminen tänään olisi loppukautta ajatellen kyllä todella tärkeää. Hyvät ja huonot ottelut kotijoukkueen osalta voidaankin poikkeuksellisesti katsoa melkein lopputuloksista. Kausi alkoi loistavalla ottelulla Honkaa vastaan ja jatkui vakuuttavalla voitolla AC Oulusta. Tässä ottelussa koko ottelun tilastoja katsomalla voidaan esimerkiksi väittää, että Oulu oli ottelussa pelillisesti parempi. Totuus kuitenkin oli se, että 20 minuutin pelin jälkeen taululla seisoi lukemat 3-0 ja ottelu oli ohitse.

Kaksi viimeisintä ottelua olivatkin sitten melkein kahden ensimmäisen vastakohta. Kuopion Palloseuraa vastaan joukkue pysyi näennäisesti hyvin kyydissä, mutta ottelu ratkesi jo alkuvaiheessa, kun KuPS siirtyi jo ensimmäisen jakson aikana 2-0 johtoon ja keskittyi ottelun toisen jakson lähinnä johtoasemansa pitämiseen. Tämä tulee olemaan varmasti Simo Valakarin valmentamalle joukkueelle varmasti tutuksi tuleva pelitapa pelata johtoasemassa.

Edellisen Veikkausliigan ottelunsa Marienhamn pelasikin sitten Hakaa vastaan ja kotikentällä tullut punainen ekan jakson lopussa olikin viimeinen kuolinisku saarelaisille ja Haka takoi tylyt 0-3 vieraslukemat tauluun ja lähtivät täyden pistepotin kanssa laivalla takaisin kohti Valkeakoskea. Tänään tosiaan viime ottelussa punaisen napannut Sumusalo on pelikiellossa, mutta tämä ei suurta lovea tee joukkueen puolustukseen. Ilmeisesti Henrique ilmestyy takaisin kentälle ja oikeksi pakiksi. Vasemmalla nähtänee joko Nissinen tai viime ottelussa topparin paikalla pelannut Okoye. Joukkueen hyökkäykseen saatetaaan saada tänään mukaan taas Vahid Hambo, joka on aina mielenkiintoinen hahmo kentällä

FC Lahti jyrää kokemuksella kohti menestystä

FC Lahti on tällä kaudella sarjan kokenein joukkue. Joukkueen miehistöstä löytyikin kauden alussa iso kasa kokemusta ja hivenen jopa kysymysmerkkejäkin, nyt kuitenkin jo osa kysymysmerkeistä on saatu karistettua pois joukkueen kannoilta. Joukkueen puolustus on täynnä kokemusta, kun kahdeksalla eri kaudella maajoukkueessa esiintynyt Kari Arkivuo saa sinne seurakseen Timi Lahden ja Jean-Chritophe Coubronnen tasoisia pelaajia. Joku voisi ajatella, että näiden aika olisi jo hiljokseen ohi, mutta alkukauden pelit näyttävät kyllä osviittaa siitä, että yksikään pelaaja ei ole tullut Kuhnureiden ryhmään jäähdyttelemään.

FC Lahden alkukauden sarjaohjelma näyttikin todella hankalalta, kun neljä ensimmäistä vastustajaa olivat Inter, KuPS, HJK ja Honka. Eli käytännössä Kuhnurit ovat kohdanneet ensimmäisessä neljässä ottelussa ainoastaan sarjan viiden parhaan joukkoon ennustettuja vastustajia. Jos ennen kautta joku olisi minulle väittänyt, että näiden otteluiden jälkeen lahtelaisilla on kuusi pistettä, niin en olisi sitä rauhan aikana uskonut. Nyt kuitenkin asia on uskottava, koska sen voi omin silmin sarjataulukosta katsoa.

Myös joukkueen keskikenttä on ollut yllättävän vahva. Tästä osoituksena on esimerkiksi edellinen Honka ottelu, jossa Lahti otti tuloksellisen voiton lisäksi myös pelillisen voiton. Onkin huomioitavaa, että Lahti on jäänyt pelillisesti ainoastaan HJK:n jalkoihin. Muuten joukkue on pystynyt joko olemaan pelillisesti parempi, tai vähintään vastustajan tasolla. Joukkueen haaste on varmaan sen nuori hyökkäys, jossa maaleja odotetaan Assenhoun lisäksi varmasti myös Virosta Suomeen saapuneelta nigerialaispelaaja Geoffreyltä.

Lahti saattaa hyvin olla kauden yllättäjä.

Alkukauden otteita katsoessa ei voi välttää ajatusta, että Lahden kokenut pelaajisto pystyisi terveenä pysyessään pelaamaan jopa mitalleista tämän kauden Veikkausliigassa. Joukkueen menestyminen alkukaudesta ei ole perustunut sattumaan ja tuuriin, vaan Ilir Zenelin johtama miehistö on myös pelillisesti ansainnut menestyksensä. Nyt vastassa on selkeästi alkukautta heikompi haaste. Toisaalta se vaatii myös erilaista pelaamista Kuhnureilta, koska tänään paikkoja vastahyökkäyksiin ei varmasti liikaa aukea. Edessä onkin ensimmäinen ottelu missä odotettavissa on, että FC Lahti ottaa pallonhallinnan ja joutuu murtamaan vastustajan linjat lyhytsyöttöpelillä.

Mielestäni Lahti kuuluu ainoastaan pelillisiä esityksiä katsottaessa alkukauden osalta sarjan kolmen parhaan joukkueen joukkoon, kun taas kotijoukkue ei ole tätä lähelläkään. Maarianhaminassa kotietu on aina valtava, mutta Lahden kokenut joukkue saattaa osata yllättävän hyvin matkustamisen salat. Mielestäni vieraat ovat yllättäneet tällä kaudella kaikki loistavalla pelillään ja heidän kelkkaan hyppääminen tarjoaa tällä hetkellä vielä kohtalaisen mukavaa tuotto-odottamaa pelaajalle.

 

 

» Voittaja: FC Lahti
2.45
Talleta 25 €, saat 75 € pelikassan!
2.45
Talleta 10€ Pelaa 60€
2.45
100% ensitalletusbonus 100€ asti
2.45
Eurolla 10€ ilmaisveto
2.40
100 € ilmaisveto
2.40
100% ensitalletusbonus 100€ asti

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ