Tämän päivän kolmesta Veikkausliigan ottelusta toinen iltapeleistä pelataan kalakukkojen luvatussa maassa, eli Kuopiossa. Vastakkain ottelussa ovat Kuopion Palloseura ja Valkeakosken Haka. Pelipaikkana on Savon Sanomat Areena ja aloitusvihellys kuullaan klo 17.00

Onko Suomen Cupin voittajat mukana myös mestaruustaistelussa?

Jos tähän kysymykseen pitäisi allekirjoittaneen toimesta vastata nyt 29.5 klo 12.01, niin minä sanoisin, että valitettavasti ei. Oikeastaan mestaruustaistelussa ei ilmeisesti ole tällä kaudella mukana kuin yksi joukkue ja se on HJK. Monet ovat kuitenkin varmasti erimieltä ja ainakin minä toivon vahvasti olevani väärässä. Mikäli näin on, että joku joukkue pystyisi tosissaan HJK:n haastamaan, tulisi haastaja melkein varmasti Kuopiosta tai Turusta. Nyt vaan näyttää vahvasti siltä, että valitettavasti kumpikaan näistä joukkueista jonka materiaali saattaisi riittää helsinkiläisten haastamiseen ei pysty tarpeeksi tasaiseen suorittamiseen mestaruudesta taistelemiseksi.

Tästä huolimatta KuPS on suuri mitalisuosikki ja joukkueen materiaali on erittäin tasokas kyseiseen sarjaan. Varsinkin joukkueen alakerran pelaajisto on erittäin laadukasta ja puolustuksen puolesta miehistö saattaakin olla jopa koko sarjan paras. Keskikentällä viime ottelut esiintynyt Boateng on loistava pelaaja alas päin, kun taas toppareina toimivat Hämäläinen ja Diago ovat myös oman pelipaikkansa kärkeä kyseisessä sarjassa. Vielä kun laitapakiksi on nakata Carrillon tasoista tekijää, on puolustuksen osalta joukkue vähintäänkin kunnossa.

KuPS:n keskikenttäkin on taattua laatukamaa, kun Boatengin seurana pallollista vastuuta keskikentän tekemisestä kantaa Anton Popovitch. Tämän lisäksi laitahyökkääjinä pelaavat Nissilä ja Uzochokwu tekevät hyviä liikkeitä kymppipaikalle ja osallistuvat aktiivisesti pelin rakennusvaiheeseen.

Oikeastaan KuPS:n suurin ongelma saattaakin koko kauden mitassa syntyä hyökkäyspään pelaamiseen. Joukkueen maalitykin viittaa on soviteltu Nissilän lisäksi esimerkikis Rangelin tai Haaralan niskaan, mutta on erittäin relevantti kysymys, että riittääkö miesten taso kyseisiin saappaisiin nykypäivän tasoisessa Veikkausliigassa? On mahdollista että se riittää, mutta tällä hetkellä siitä ei vielä voida missään nimessä antaa minkäänlaista takuuta.

Hakan kausi sai valonpilkahduksen Suomen saaristossa.

Valkeakosken Haka lähti kauteen kokolailla jopa kummallisin tavoittein, kun 450 000 euron pelaajabudjetilla operoiva joukkue ilmoitti siis täysin oikeustoimikelpoisessa tilassa tavoitteena olevan kuuden joukkoon pääseminen Veikkausliigassa. Onkin hyvin toivottavaa, että tämän jälkeen joukkueen taustavoimissa olisi herätty todellisuuteen ja tajuttu, että tällä panostuksella tavoite kuuden joukossa kuulostaa lähinnä hyvältä vitsiltä. Käytännössä tavoitteen tekeminen oikeasti realistiseksi vaatisi hankintojen onnistumisesta riippuen 20-50% lisää rahaa joukkueen kasaamiseen.

No yllättäen alkukauden otteet eivät ihan ole viemässä Hakaa kuuden joukkoon. Joukkueen pelinrakentamisesta vastaavat Maxium Tainio ja Jacob Bushue eivät tietenkään vielä ole mitenkään valmiita jalkapalloilijoita tälle tasolle ja hyökkäyksen ysipaikalle hankittu viime kaudella Saksan viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla kneppaillut Andrija Bosnjak ei sittenkään ilmeisesti voita Veikkausliigan maalipörssiä. Nämä tosiasat kun otetaan huomioon, ei allekirjoittanut voinut kauden alla olla latomatta Hakaa ennakolta sarjan kolmen heikoimman joukkueen sakkiin.

Kauden alku on ollut viime kierrokselle saakka yhtämittainen katastrofi, kun Haka nappasi tappiot tililleen ensin HIFK:n ja Interin vieraana. Näiden jälkeen odotukset olivat korkealla kun Valkeakoskelle ensimmäisen kotipelin vierailijaksi matkusti sarjanousija KTP. Ottelun tulos oli kuitenkin varsinainen katastrofi, kun vieraat järjestivät valkeakosken illassa varsinaisen pyllymyräkän ja latoi taululle kunnioitettavat 0-3 lukemat.

Valoa tunnelinpäähän tuli kuitenkin kuin yllättäen heti seuraavassa ottelussa jossa Valkeakosken pojat matkustivat Suomen saaristoon IFK Maarianhaminan vieraaksi. Ennakolta kyseisestä ottelusta oli odotettavissa vaikea ottelu Hakalle, mutta ensimmäisen puoliajan lopussa kotijoukkueelle nostettu punainen kortti antoi Hakalle sen kaipaaman tilaisuuden. Joukkue nakuttikin toisella jaksolla kolme maalia ja tähän peliin Valkeakosken Haka on päässyt valmistautuun erittäin helpottava 0-3 vierasvoitto takataskussaan

Vedonlyönnissä tänään maltti on valttia.

On todella todenäköistä, että Hakan tämän viikonlopun kohokohdaksi muodostuu bussimatka Kuopioon ja takasin. Itse pelistä joukkueen ei varmasti kannata liikaa odottaa, mutta toisaalta taustalla oleva voitto laivareissujen välissä antaa varmasti uutta uskoa joukkueelle. KuPS on näistä joukkueista aivan jokaisella osa-alueella taitavampi ja parempi. Tämän lisäksi Savon Sanomat Areenalle saa tänään nappaa sisään suunnilleen 2000 katsojaa, joten tämäkin tuo varmasti oman lisälatauksensa kotijoukkueen otteisiin. Kaikesta huolimatta vedonlyönnissä silti tänäänkin maltti on valttia ja me nappaamme milestämme ylikertoimisesta kotijoukkueesta maltillisen linjan pelattavaksi

 

» Voittaja: KuPS AH -1.0
1.70
Talleta 25 €, saat 75 € pelikassan!
1.70
Eurolla 10€ ilmaisveto
1.70
100% ensitalletusbonus 100€ asti
1.70
Talleta 10€ Pelaa 60€
1.69
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ