Suomi yli 0,5 maalia ja Bosnia alle 1,5 maalia

1.97

Tänään illalla klo 19.00 on aika aloittaa Huuhkajien tämän kertainen taival Kansojen Liigassa, kun Helsingin Olympiastadionin nurmella vastaan astuu tuttu kilpakumppani edellisiltä vuosilta, eli Bosnia ja Hertsegovina. Ennalta erittäin tasaisessa lohkossa jokaisen pelin merkitys on valtava ja lohkon voitosta taisteleva Suomi tarvitsee pisteitä etenkin kotiotteluistaan, jos se mielii olla lohkonsa kärjessä kuuden ottelun jälkeen. Myös vierasjoukkueessa haaveillaan lohkon voitosta, joten panokset ovat suhteellisen korkeat jo heti liigan avausottelussa.

Suomen joukkue on hivenen uusiutunut EM-kisojen jälkeen

Huuhkajien EM-kisat loppuivat Paulus Arajuuren ja Joona Toivion läksiäisiin, jotka olivat viime karsinnoissa Suomen taistelun ilmentymä. Kaksikko pelasikin loistavat karsinnat ja moni odotti pienoista puolustuksellista katastrofia kaksikon poistuttua, mutta Daniel O’ShaughnessyRobert Ivanov ja Leo Väisänen ovat pitäneet huolta siitä, että harvalla tulee Arajuurta tai Toiviota ikävä. Tällä kaudella nuoret topparit ovatkin suuressa roolissa, kun lähtökohtaisesti Suomi tulee pelaamaan suurimman osan kolmella topparilla 5-3-2 tyyppisessä muodostelmassa, joka hyökätessä muuttuu 3-5-2 tyyppiseen keksintöön.

Huuhkajien tärkeimmät pelaajat löytyvät jälleen keskisektorilla, kun kärkiparin Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalon lisäksi keskiakselilta löytyy myös keskikentällä suurinta roolia kantava Rangersissa palkkansa tienaava Glen Kamara, joka kantaa suurimman vastuun Huuhkajien keskikentän pelaamisesta. Myös Rasmus Schüller tulee olemaan paljon kentällä tämän turnauksen aikana. Ailahtelevasti maajoukkueessa pelannut Djurgårdenin keskikenttämies saisikin pelata kauden parhaat ottelunsa tällä kertaa juurikin Huuhkajien paidassa. Muuten esimerkiksi Inter Miamissa loistavaa kautta kneppaileva Robert Taylor voisi viedä Schûllerin pelipaikan. Myöskin Suwonin Urho Nissilä tulee saamaan paljon peliaikaa ja häneltä odotetaankin selkeää tason nostoa tulevina vuosina.

Huuhkajien suurin ongelma tulee tänäänkin olemaan positiiviset tilanteidenvaihdot, jolloin joukkue on monesti vajonnut niin alas ennen pallon riistoa, että rakenteluvaiheen pelaaminen on todella vaikeaa. Käytännössä pallonriistot tapahtuvat todella kaukana vastustajan maalista ja pallonriiston aikana varsinkin wing backit ovat niin syvässä, että ensimmäisille syötöille on hankala löytää syöttösuuntia. Näin ollen Suomi jääkin aika useasti korkean prässin alle ja näissä tilanteissa tilanteiden tunnistaminen tuottaa välillä ongelmia nuorille puolustajille ja palloa ei saada nostettua prässilinjan taakse, vaikka Pohjanpalon käyttäminen targettina onkin mahdollista ja myöskin valmentaja Markku Kanervan mukaan välillä toivottavaa.

Bosnia ja Hertsegovina on monta vuotta ollut yhden miehen show

Kun Bosnia ja Hertsegovina tulee vastaan, niin joka kerta esillä on yksi kysymys. Miten Edin Džeko saadaan pidettyä kurissa? Etenkin pääpalloissa todella vaarallinen Inter Milanin mies teki tälläkin kaudella Serie A:ssa 13 maalia ja on lähtökohtaisesti kentän paras hyökkääjä myös tämän päivän ottelussa. Lisäksi vierailta löytyy myös keskikentälle oma tähtipelaajansa kun Barcelonasta täksi kaudeksi Besiktasiin Miralem Pjanic ottaa oman paikkansa keskikentän keskustasta. Bosnian ja Hertsegovinan suurin vahvuus onkin joukkueen erikoistilanteet ja niiden jälkeinen hyökkääminen. Suomen tuleekin välttää turhia rikkeitä ja koittaa pysyä pallossa, sillä pallottomassa pelaamisessa vierailla on ollut todella suuria vaikeuksia.

Vierasjoukkueen valmentaja Ivaylo Petev valmentaa varmaan jo Kansojen Liigassa omasta työpaikastaan. MM-karsintoihin joukkueen peräsimeen tullut bulgarialainen ei ole ollut varsinainen sateen tuoja, sillä MM-karsinnat eivät todellakaan menneet niin kuin Bosniassa toivottiin. Lisäksi joukkueen pelityyli on vahvasti hakusessa kun 4-3-3 taktiikka on heitetty romukoppaan karsintojen jälkeen ja harjoituspeleissä sisään ajettu 3-5-2 taktiikka ei ole toiminut alkuunkaan. Nähtäväksi jääkin millä formaatiolla Petev päättää tänään lähteä liikkeelle. Lisäksi maassa kohun aiheutti Vladan Kovacevicin valinta joukkueeseen, sillä nuori maalivahti on julkisesti kertonut edelleen miettivänsä valintaansa Serbian ja Bosnian ja Hertsegovinan maajoukkueiden välillä.

Tänään Huuhkajat pelaavat vain ja ainoastaan voitosta. Käytännössä kotona ei saisi hävitä peliäkään, jos oman lohkonsa haluaa näissä karkeloissa voittaa. Tämä tietää sitä, että tulostaululle on kotiotteluissa päästävä ja vastustaja ei saa missään nimessä tehdä yhtä kihausta enempää. Näiden skenaarioiden toteutumiseen myös me uskomme ja naputtelemmekin bet builderista nämä valinnat lapullemme.

» Suomi yli 0,5 maalia ja Bosnia alle 1,5 maalia
1.97
100 € ilmaisveto
1.97
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ