Tappara

1.85

Tänään aloitetaan kumikiekon lätkiminen myös perinteikkäässä Rinkelinmäen Jäähallissa, joka nykyiseltä nimeltään tunnetaan Pohjantähti-areenana. Ottelussa kohtaavat viime vuoden koronahölmöilyn Suomen mestari Tappara ja kohtalaisen pitkältä kesälomalta paluun tekevä HPK. Kyseessä on siis molempien osalta Liigakauden ensimmäinen ottelu ja kiekko läväytetään jäähän klo 18.30.

Kerho tarvitsee jälleen maalivahdiltaan ihmeen menestyäkseen

Kotijoukkue HPK lähtee kauteen ehkä hivenen paremmalla miehistöllä, kuin viime vuonna. Tästä huolimatta joukkueen menestysmahdollisuudet pohjautuvat jälleen siihen, että maalivahti Eetu Laurikainen seisoo välillä tolppien välissä jopa päällään kiekkoja pysäyttäessään. Toisaalta jos näin käy, niin sen ei pitäisi tulla enää yllätyksenä, sillä viime Laurikainen oli viime kauden paras maalivahti sen jälkeen, kun mies veti ritaripaidan päälleen. Laurikaisen arvosta joukkueelleen kertoo se, että Laurikaisen viime kaudella torjumissa 31 otteluissa HPK keräsi keskimäärin 1,68 pistettä ottelua kohden, mikä olisi riittänyt sarjataulukon viidenteen sijaan.

HPK joutuukin muun miehistönsä osalta toivomaan, että jokainen pelaaja ottaisi harppauksen eteen päin omalla urallaan. Kanukit Marcinew ja Joly ovat ECHL tason pelaajia ja Cornet on pelannut jo muutaman kauden Liigassa kakkos- tai kolmoskorin miehenä. Puolustukseen tulleelta Johnstonilta on lupa odottaa hyvää suorittamista ja Collins on omistaa kyvyt olla hyvän tason Liigapelaaja. Toisaalta taas Grman oli Saipassa täydellinen pakkasukko, joka ei tehnyt edes pisteitä, joten hänen pelaaminen Liigan vaatimustasolla kuulostaisi kummalliselta. Kotimaisista pelaajista suurimmat odotukset kohdistuvat varmasti Pihlströmmin ja Nenosen suuntaan, jotka saavat vastuuta varmasti enemmän kuin laki sallii.

Tapparan puolustus on yksi Liigan parhaita, ellei paras

Tapparan osalta viime kausi sisälsi pieniä perseilyitä ja urheilullisistakin tavoitteista hivenen jäätiin, mutta nyt tampereella on alkamassa uusi kausi ja uudet kujeet. Miehistön puolesta Tappara lähteekin taistelemaan ihan sarjan kirkkaimmista mitaleista ja kun vanha sanonta kertoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla, niin tässä asiassa Tappara ei anna senttiäkään etumatkaa vastustajilleen. Tapparan alakerran viimeisenä lukkona toimiva Christian Heljanko on välillä hivenen ailahteleva pakkaus, mutta puolustus hänen edessään on jäätävän hyvä. Salonen, Viitasmäki, Rantakari, Austin ja Tuulola ovat jo näyttäneet osaamisensa Liigatasolla ja on todennäköistä, että heiltä tullaan näkemään hyvää pelaamista myös tällä kaudella.

Tapparan hyökkäyskalusto aiheuttaa pieniä kysymysmerkkejä. Vaikka Anton Levtchi saattaa olla jo tällä kaudella melkein ylikylän mies tähän sarjaan, niin esimerkiksi Tyler Morleylla on takanaan kohtalaisen heikko kausi SHL:ssä. Kyle Platzer sai aikaiseksi ainoastaan kohtalaista tulosta KooKoon riveissä, kun miehellä oli ilmainen paikka tulosta tekevässä vitjassa ja ylivoimassa. Onkin olemassa pieni riski, että kaksikko ei pystykkään kannattelemaan Tapparan hyökkäystä odotetulla tavalla. Jukka Peltola on luotettava pelaaja, mutta ykkös- tai kakkoskenttään miehestä ei pistelinkoa saada ja Charles Bertrand oli viime kaudella aika heikko ilmestys. Tapparan hyökkääminen sisältääkin totisesti muutaman ongelman valmentajan ratkaistavaksi.

Edes Laurikainen ei pelasta kotijoukkuetta tänään

Kerhon voitto vaatisi ennalta ajateltuna Laurikaiselta täydellistä ottelua ja sekään ei välttämättä riitä. Vieraat ovat CHL-otteluidensa ansiosta jo aloittanut kauden tosipelien suhteen, kun taas HPK on harkkapeleissään pelannut korkeintaan kohtalaisella tasolla. Turpaan on tullut kaiken maailman Fopseilta ja Kerhon pelillinen esitys ei edes voitetuissa otteluissa ole pysynyt omalla tasolla 60 minuuttia. Tänään Pohjantähti-areenalle voidaan odottaa kohtalaisen mukavasti katsojia, mutta tästä huolimatta hallia tuskin täyteen saadaan. Odotettavissa onkin, että edes katsojat eivät HPK:ta pelasta, vaan laatuero on liian suuri ja Tappara nappaa täydet pisteet mennessään.

» Tappara
1.85
Eurolla 10€ ilmaisveto
1.85
Talleta 10€ Pelaa 60€
1.85
Talleta 25 €, saat 75 € pelikassan!
1.85
100% ensitalletusbonus 100€ asti
1.83
Talleta 100€, pelaa 200€
1.83
100% ensitalletusbonus 300€ asti

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ