Voittaa 1. erän - Ilves

2.18

Liigakausi pyörähtää tänään kunnolla käyntiin, kun luvassa on kuuden ottelun kierros. Nokia Areenalla viime vuoden pronssimitalisti Tampereen Ilves saa liiga-avaukseen vieraakseen rakkaan vihollisen Porin Ässät. Kiekko putoaa jäähän klo: 18:30.

Ilves käynnisti kautensa CHL:ssä

Jouko Myrrän piiskuroima Tampereen Ilves lähtee tulevaan Liigakauteen yhtenä ennakkosuosikeista. Joukkue on vahvistunut kesän aikana rungon pysyessä edelleen koossa. Ilveksen merkittävimmät hankinnat ovat puolustaja Jyrki Jokipakka ja hyökkääjä Henrik Haapala, joka pelasi jo viime kauden lopun Ilveksessä Jokereiden vetäydyttyä KHL-sarjasta. Jokipakka on Liigatasolle todellinen tähtihankinta ja monipuolinen pakki tuo Ilveksen peliin kiekollista varmuutta.

Ilves tyhjensi myös kesällä HPK:n alivoimatrion, kun sentteri Tommi Tikka, hyökkääjä Miro Ruokonen ja puolustaja Otto Latvala saapuivat täksi kaudeksi tupsukorviin. Hyökkäyspäätä vahvistettiin Aku Rädyllä (Kärpät) sekä Eetu Tuulola, joka on todella mielenkiintoinen kortti alkavalle kaudelle. Tuulola saapui Ilvekseen Pohjois-Amerikan AHL-sarjasta, missä voimahyökkääjä pelasi kaksi edellistä kautta Stockton Heatsin riveissä.

Ilves on Liigan yksi neljästä joukkueesta, joka on aloittanut oman kautensa CHL-sarjassa ja saanut tosipelejä alleen Euroopan huippuseuroja vastaan. Historian ensimmäinen CHL-kausi ei ole lähtenyt Ilveksen osalta hyvin käyntiin ja Tupsukorvat tarvitsevatkin muilta apuja, jos joukkue mielii pelata Mestarien liigassa pudotuspelivaiheessa.

Ilveksellä on allaan neljä kovaa CHL-ottelua, ja joukkue on hävinnyt niistä kolme. Ainoa voitto kovatasoisessa sarjassa irtosi Itävallassa, jossa Ilves onnistui voittamaan jatkoajalla Red Bull Salzburgin (2-3ja).

Ilveksen maalinsuulla aloittaa tänään ykköskassari Marek Langhamer.

Porin Ässät luottaa jälleen ulkomaalaisvahvistuksiin

Karri Kiven piiskuroima Ässät lähtee tulevaan Liigakauteen suurin muutoksin. Viime kauden päätteeksi Ässien rosterista lähti 15 pelaajaa ja joukkue runko meni samalla uuteen uskoon. Lähtijöistä merkittävimmät nimet olivat hyökkääjät Sakari Salminen, Jarno Kärki, Jasper Lindsten sekä Lenni Killinen. Puolustuspäähän aukon jättivät hokkarit naulaan heittänyt Santeri Lukka, Jacob Andersson sekä KHL-sarjaan matkannut Shawn Lalonde. Maalivahtiosastolta lähtivät viime kauden ykköskassari Konstantin Volkov sekä Linus Söderström.

Alkavalle kaudelle Ässien ykköskassarin torjuntavastuun ottaa Niklas Rubin, joka saapuu Poriin SHL-sarjasta. Puolustuspäätä vahvistettiin kahdella AHL-jyrällä, kun Ässien paidan tulevaksi kaudeksi pukevat ylleen Markus Phillips sekä Ian McCoshen, jotka tuovat kamppailuvoimaa Ässien takalinjoille. Kokemusta puolustukseen tuo Aleksi Laakso.

Hyökkäyspään nimekkäimmät vahvistukset ovat sentteri Jan-Mikael Järvinen, ECHL-sarjassa hurjat tehot takonut jenkkisentteri Will Graber, Detroit Red Wingsissä yhdeksän NHL-ottelua urallaan pelannut Dominic Turgeon sekä takaisin kotiin palannut Jesse Joensuu, joka on myös joukkueen kapteeni. Ässät siis jälleen kerran luottaa laajasti ulkomaalaispelaajiin.

Kiven suojatit aloittivat oma harjoitusurakkansa voittamalla Pitsiturnauksen elokuussa. Turnauksen jälkeen joukkue tahkosi viisi harjoitusottelua voittaen niistä kaksi.

Ässien maalinsuulla tulikasteensa saa Rubin.

Ilves suosikki Nokia Areenalla – pilaako Ässät illan?

Myrrän piiskuroima Ilves lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Ilves on voittanut viidestä kohtaamisesta neljä ja kolme peräkkäin, kun pelipaikkakuntana on ollut Tampere. Joukkueet kohtasivat viime kaudella kertaalleen Nokia Areenalla ja silloin Ilves oli parempi maalein 5-2.

Ilves on saanut todella kovia pelejä alleen CHL-sarjassa, vaikka joukkue ei ole esiintynyt edukseen. Me uskomme vahvasti siihen, että Ilves on ottanut näistä virheistä opikseen, ja varsinkin ottelut alut Mestarien liigassa ovat olleet Ilveksen osalta huonoja – ylivoimapelaamisesta puhumattakaan.

Ässillä puhaltaa uudet tuulet ja joukkueen runko on muuttunut sitten viime kauden. Tämä varmasti näkyy Ässien pelissä tänään, kun kunnon pelit pyörähtävät käyntiin.

Ilves ei turkkiaan fanaattisen kotiyleisön edessä halvalla myy, ja joukkueen sisältä on kantautunut viestejä, että CHL:ssä opitut virheet, on hierottu tällä viikolla kuntoon.

Uskomme vahvasti siihen, että Ilves tulee tänään Nokia Areenan Liiga-avaukseen kuin tykinsuusta ja joukkue haluaa alusta lähtien esittää parastaan kotiyleisönsä edessä. Jos kotiläksyt on tehty huolella, niin näin myös tulee tapahtumaan.

» Voittaa 1. erän - Ilves
2.18
100 € ilmaisveto
2.18
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ