Ilves - 1

2.60

Tampereen upouudessa Nokia Areenassa pelataan tänään todella isoista asioista, kun Ilveksen ja Kärppien välinen puolivälieräsarja jatkuu kolmannella ottelulla. Ilves johtaa sarjaa kahden ottelun jälkeen 2–0 ja on omalla pelillään laittanut Kärpät todella ahtaalle – Löytyykö Kärpiltä vielä lisävaihdetta? Ottelu käynnistyy klo: 18:30.

Ilves - Kärpät 30.03.2022

Kärpät paransi, mutta ei tarpeeksi

Ensimmäisen osaottelun nöyryytyksen jälkeen oli sanomattakin selvää, että Kärpät tulee parantamaan toiseen otteluun rutkasti – tai ainakin yrittää. Sarjan siirryttyä Ouluun, oli Kärpät löytänyt kadoksissa olleet työhaalarit jälleen päälleen ja joukkue tuli ryminällä toisen ottelun ensimmäiseen erään aloittaen maalinteon, kun ensimmäisessä ottelussa ylimääräisenä hyökkääjänä kokoonpanossa ollut Ville Koivunen sai toiseen ottelun näytön paikan kakkoskentän laidassa, ja kiitti samalla luottamuksesta siirtäen kotijoukkueen 1–0 johtoon erän juuri ylittäessä puolimatkan krouvin.

Ilves ei Kärppien maalista ollut moksiskaan, vaan reilu minuutti Kärppien maalista, Ilves pelasi näyttävällä sommitelmalla Kärppien keskialueen läpi, ja jatkopelin seurauksena ruotsalaispakki Simon Johansson tasoitti ottelun 1–1.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, vaikka kotijoukkue haki vimmatusti johtomaalia, mutta kerta toisensa jälkeen Ilves puolusti Kärppien yritykset pois, ja A-luokan maalintekopaikat jäivät vähiin. Loput Kärppien pyristelyt pysäytti tshekkikassari Marek Langhamer. Toinen erä oli ehdottomasti Kärpiltä joukkueen paras erä, jossa tulos jäi vain puuttumaan.

Maaliton teema jatkui päätöserässä, vaikka Ilves nosti tasoaan ja sai mahdollisuuden tehdä Kärpistä selvää ylivoimallakin, mutta 20-vuotias Joel Blomqvist torjui Tupsukorvien yritykset, ja edessä oli jatkoerä.

Jatkoerässä Ilveksen neljäs ylivoima sitten toden sanoi, kun Ii:n taikuri Juhamatti Aaltosen jäähy kostautui ja Ilveksen rankaisi Henrik Haapalan toimesta Petri Kontiolan tehdessä esityön Haapalan maalin, kun jatkoerä ehti vanheta vain reilu kaksi minuuttia. Ilves haki tärkeän ryöstön Oulun Energia Areenalta maalein 1 – 2ja  ja siirtyi sarjassa 2–0 johtoon.

Ilves jatkaa samalla kokoonpanolla – Kärpät sekoittaa pakkaansa

Ilves saa tänään takaisin kokoonpanoon tehopakki Les Lancasterin, joka ottaa odotetusti paikkansa ykkösparissa Jarkko Parikan rinnalla. Ilves jatkaa muuten samalla voittavalla kokoonpanolla ja maalissa aloittaa Langhamer.

Lauri Marjamäki painaa sen sijaan paniikkinappulan pohjaan ja koittaa herätellä joukkuetta. Ilves on ollut suoraan sanottuna täysin ylivoimainen tasaviisikoin ja Kärpillä on viimeinen mahdollisuus nousta mukaan taisteluun tänään. Jotain siis tarvitsee keksiä, ja Marjamäki lähtee sorvaamaan hyökkäysketjuja täysin uuteen uskoon kolmanteen koitokseen: ykköskentän laitaan nousee Mika Pyörälän tilalle Julius Junttila. Pyörälä sen sijaan ottaa paikkansa kolmoskentän laidassa, jossa keskellä pelaa neloskentän työmyyrä Jesse Koskenkorva ja laidassa kokoonpanoon nostettu nuoriseppä Tuukka Tieksola.

Kakkoskentän laidassa viilettää taikuri Aaltonen, jolle seuraa pitää sentteri Troy Bourke sekä Petter Emanuelsson. Neloskentän laidassa yhdessä Arttu Hyryn ja Aku Rädyn kanssa viilettää Ville Koivunen. Taneli Ronkainen putoaa kokoonpanon ulkopuolelle ja Axel Rindell nousee pelaavaan kokoonpanoon ja ottaa paikkansa kakkosparissa Atte Ohtamaan rinnalla. Maalissa aloittaa odotetusti Blomqvist.

Nokia Areenalla luvassa melkoinen kiekkoilta

Jouko Myrrän luotsaamalla Tupsukorvilla ei ole ollut kahdessa ensimmäisessä pelissä mitään hätää viis-viis-pelissä ja Ilves koutsi on vienyt taktisesti kollegaansa. Ilveksen omapeli on hyvässä formissa, mikä tuottaa isoja ongelmia Kärpille. Liike, kiekkokontrolli, puolustuspelaaminen, hyökkäyspelaaminen ja kokonaisvaltainen pelaaminen on valovuoden edellä Kärppiä.  Ylivoimakin on alkanut tuottamaan tarvittavaa tulosta ja pelikuri on pysynyt hyvänä, mikä vähentää entisestään Kärppien mahdollisuuksia saaden oululaiset turhautumaan.

Kärpistä paistaa turhautuminen ja tämän voi todeta ykköskorin pelimiesten elekielestä. Saku Mäenalainen, Junttila, Aaltonen ja Ohtamaa ovat olleet sivustakatsojia, ilman tulosta.

Kärpät tiedostaa, että tänään, jos tulee turpaan – sarja on paketoitu. Nokia Areenalla on luvassa melkoinen kiekkoilta, kun peliin on jo nyt myyty yli 8500 lippua. Ilveksen peli on yksinkertaisesti niin hyvin paketissa, että on mahdoton uskoa, että paniikissa oleva Kärppälauma pystyy sitä kotiyleisön edessä horjuttamaan. Tänään nähtäneen taas energinen Ilves, joka tekee Kärpistä selvää omalla pelillään ja suuren kotiyleisön tukemana.

Kärpät joutuu pelaamaan tänään suurella riskillä, ja me uskomme sen sopivan Ilveksen nopeaan suunnanmuutos peliin paremmin kuin hyvin. Siksi pelaamme myös tänään Ilvestä tasoituksen kautta. Yhden maalin voitolla rahat palautuvat takaisin.

» Ilves - 1
2.60
100 € ilmaisveto
2.60
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ