Ilves

2.35

Ilveksen ja Kärppien puolivälieräsarja saa ansaitseman lopun, kun sarjan seitsemäs peli pelataan Suomikiekon uudessa kodissa ja Ilveksen maineikkaassa kotiaskissa, Nokia Areenalla. Nokia Areenalle on luvassa melkoinen kiekkospektaakkeli ja tästä iso kiitos kuuluu Ilveksen faneille sekä Tampereen nousseelle kiekkobuumille. Nokia Areenalle odotetaan jälleen ennätysyleisöä Ilveksen tueksi ja mökki saattaa ensimmäistä kertaa olla jopa loppuunmyyty! Trilleri käynnistyy klo: 18:30.

Ilves - Kärpät 06.04.2022

Rakentaako Kärpät kevään tuhkimotarinaa?

Kärppien kausi on tähän asti ollut todella mielenkiintoinen ja helmikuussa päävalmentajan vastuun ottanut Lauri Marjamäki rakentaa joukkueensa kanssa kevään mielenkiintoisinta tarinaa – ehkä jopa tuhkimotarinaa. Kärpät nousi muiden avustuksella ja pienelle onnella runkosarjassa kuudenneksi, lopulta paremmalla maalierolla, ja vältti näin säälipleijarit. Runkosarjan päätöskierros tarjosi draamaa koko rahan edestä ja hyvän runkosarjan pelannut Ilves sijoittui lopulta kolmanneksi. Sijoitus oli pettymys Ilvekselle, ja sen aisti myös Tampereen katukuvasta, varsinkin kun tiedettiin, kuka sieltä tulee puolivälieriin vastaan – Kärpät.

Jouko Myrrä ja Ilves lähti luottavaisin mielin sarjaan ja voitti kaksi ensimmäistä ottelua. Kahden ottelun jälkeen Kärppien peli ja Marjamäen taktiset visiot alkoivat toimimaan, ja Kärpät tuli sarjassa tasoisin. Viides peli pelattiin Nokia Areenalla ennätysyleisön (11744) edessä ja Ilves sai paljon energiaa ymmärrettävästi täydestä hallista ja voitti vitospelin futislukemin Joona Ikosen maalilla 1–0.

Ilveksellä oli ensimmäistä kertaa sarja katkolla Oulussa maanantaina, mutta jään heikoin kunnon takia peli siirrettiin tiistaille ottelu keskeytyessä Kärppien 1–0-johtoasemassa Saku Mäenalaisen siirrettyä Kärpät ylivoimaosumalla johtoon avauserässä. Tiistaina ottelu jatkui samasta tilanteesta. Ilves sai otteluun loistavan ja energisen alun, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Kärpät pääsi otteluun paremmin mukaan.

Kärpät otti toisessa erässä pelin hallinnan itselleen ja sai pitkiä hyökkäyksiä Ilveksen päätyyn ja Tupsukorvat joutuivat rikkomaan. Kolmannessa erässä Ilveksen pelikuri petti sitten totaalisesti ja Kärpät rankaisi toistamiseen ylivoimalla, kun seniori Mika Pyörälä vei Kärpät 2–0-johtoon päätöserän juuri ylitettyä puolimatkan krouvin. Ilves kavensi vielä erän lopussa Panu Miehon toimesta, mutta Kärpät kesti Ilveksen rynnistyksen ja siirsi sarjan ratkaisun seiskapeliin – loppulukemat 2–1.

Kärpät on noussut kahdesti pakkovoiton edessä voittoon. Joukkueen matka runkosarjasta tähän päivään on draamankaari suuressa merkityksessä, mistä puuttuu vain onnellinen loppu.

Kärpät jatkaa samalla kokoonpanolla kuin eilen. Maalissa aloittaa Joel Blomqvist.

Miten Ilves vastaa?

Kärpät oli kuudennessa ottelussa Ilvestä pelillisesti parempi, ja joukkueen hyökkäyspelaaminen yski Kärppien tiiviin puolustuksen edessä todella pahasti. Ilveksen on jatkettava omaa peliään, joka on toiminut tässä sarjassa, jos mielivät edetä neljän parhaan joukkoon. Ennen kaikkea, sinne maalille on mentävä ja otettava mustelmia. Jos Kärpät saa hallinnan itselleen, Ilves on kusessa.

Myrrän työkalupakista löytyy avaimet Kärppien kaatoon, ja Ilves on ollut tasaviisikoin sarjassa parempi, jos katsotaan koko sarjaa kokonaisuutena. Ilves on hävinnyt kaksi ottelua erikoistilanteisiin ja siihen on yksinkertaisesti löydettävä lääke hyvinkin nopeasti. Ilveksen paras lääke Kärppiä vastaan on, sen omapeli, aktiivinen luistelu ja karvauspelaaminen, pystysuunnan kiekko, riistopeli ja tarpeen vaatiessa viivelähdöt. Omalla pelillä Ilves pakottaa Kärpät puolustuskannalle ja sitä kautta rikkomaan, ja joukkue saa pelin virtauksen itselleen.

Myrrä pyöräyttää jälleen ketjuja: Joonas Oden nousee Petri Kontiolan ykköskentän laitaan. Henrik Haapala on jälleen pelikunnossa huilattuaan edellisen ottelun ja ottaa paikkansa Kontiolan kentässä. Joona Ikonen siirtyy Matias Mäntykiven johtamaan kolmoskenttään, jossa toinen laituri on Panu Mieho. Neloskenttään nousee Tomi Iso-Mustajärvi. Kentän muut lenkit ovat Marko Anttila ja Miro Nalli. Maalissa aloittaa tietysti Marek Langhamer.

Game seven – Playoff heaven

Nokia Areenalle lipunmyynti käy vilkkaana, kun Ilveksen ja Kärppien välinen ottelu ratkaistaan legendaarisessa seiskapelissä. Seiskapeli on enemmän mentaalipuolen ottelu, jonka voittaa paremmin valmistautunut ja latautunut sekä pelirohkeampi joukkue. Sarjan muilla otteluilla ei ole enää mitään merkitystä, vaan fokus on yksinkertaisesti tässä ja nyt!

On sanomattakin selvää, että Ilves saa kotiyleisöstä suuren energian, joka oikealla valmistautumisella on Tupsukorville merkittävä tekijä. Ilves on myös ollut koko kauden erittäin vaikea voitettava Nokia Areenalla nimenomaan kotiyleisön tukemana. Myrrä on myös käynyt joukkueen kanssa edellisen ottelun varmasti huolella läpi ja hävinneen joukkueen on aina helpompi parantaa tappiottelun jälkeen kuin voittavan.

Ilves vai Kärpät?

Ilves on ollut tasaviisikoin sarjassa parempi joukkue, ja Tupsukorvilla ei ole pelillisesti mitään hätää, jos joukkue pelaa omaa peliään ja pysyy jäähyboksista pois. Me uskomme tänään vahvasti Ilveksen omaan peliin ja kotiyleisön tuomaan energiaan. Ilves koittanee ottaa pelin hallinnan heti itselleen, kuten on monta kertaa Nokia Areenalla nähty. Liigassa kotietu on myös ollut suuressa roolissa pudotuspeleissä, ja sarjan on aina voittanut kotiedun ja paremmin runkosarjassa sijoittunut joukkue 70 %: sesti.

Koska kyseessä on seiskapeli, ja Ilveksen pelisuunnitelman käydessä toteen, voi Kärppien paketti hajota, ja tästä syystä emme usko, että ratkaisua haetaan jatkoerässä.

» Ilves
2.35
100 € ilmaisveto
2.35
100 € ilmaisveto
2.30
30 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ