Ilves

2.65

Ilveksen ja TPS:n välinen välieräsarja on edennyt siihen pisteeseen, että finaalipaikka on ensimmäistä kertaa katkolla turkulaisille. TPS johtaa ottelusarjaa 1–3 ja turkulaiset pääsevät tänään kokeilemaan sarjan paketointia loppuunmyydyssä Nokia Areenassa. Ottelu käynnistyy Tampereen kiekkopyhätössä klo: 18:30.

Ilves - TPS 15.04.2022 klo:18:30

Ilveksen maalittomuus Turussa on jo myytti

Joukkueet kohtasit edellisen kerran keskiviikkona, kun edessä oli sarjan kannalta mielenkiintoinen nelospeli Turun Gaterade Centerissä. TPS oli sitä ennen hakenut ison ryöstön Nokia Areenalta ja johti näin sarjaa 1–2. Ilveksen piti lähteä täysin samalla kokoonpanolla nelospeliin kuin edelliseen kotipeliin, mutta ennen ottelua joukkueen vahvuudesta putosi taitoniekka Henrik Haapala, ja Jouko Myrrä joutui laittamaan kokoonpanoaan uuteen uskoon. Haapalan tilalle nousi ykkösen laitaan Panu Mieho, ja Miro Nalli kaivettiin poppareilta neloskentän laitaan Miehon tilalle.

Neljäs ottelu Turussa oli äärimmäisen tasainen ja vauhdikas. Molemmat joukkueet saivat loistavia maalipaikkoja, mutta kuten tässä sarjassa on huomattu, on maalivahdit täyttä timanttia. TPS oli hallitsevampi osapuoli, mutta Ilves oli tehnyt kotiläksynsä huolella ja puolustus pysyi tiiviinä. Toisessa erässä TPS lisäsi kierroksia, joka tuotti tulosta. Ilves istui toisessa erässä kaksi kertaa jäähyllä ja turkulaisille tarjoutui loistava tilaisuus siirtyä ottelussa johtoon, mutta edelleen TPS:n ylivoima yskii todella pahasti – tosin Ilves pelasi hyvää alivoimaa. Toisessa erässä ei maaleja nähty ja päätöserään siirryttiin 0–0-tilanteessa.

Päätöserään Ilves teroitti kyntensä ja joukkue tuli loistavasti sisään luoden hyviä maalipaikkoja, mutta ei saanut kiekkoa ohi tähtikassari Andrei Kareyevin. Ilveksen yli-innokas pelaaminen kostautui omassa päässä huolimattomuutena, kun päätöserän seitsemännellä minuutilla Tupsukorvat sooloilivat omalla alueella kohtalokkaasti, sillä seurauksella, että kiekkoa ei saatu omalta alueelta pois, ja TPS rankaisi surutta. Juuso Pärssinen huudatti ensimmäistä kertaa kotiyleisöä viuhuvalla lämärillä, mikä ohitti loistoillan pelanneen Marek Langhamerin.

Kolme minuuttia Pärssisen osumasta Ilves oli jälleen ongelmissa omassa päässä kiekollisen huolimattomuutensa ja yli-innokkaan pelinsä seurauksena. Ilves tuplasi Markus Nurmen oman maalin takana ja tukipelin antanut puolustaja Juuso Pulli sai riistokiekon, mutta sortui veivaamaan, eikä laittanut kiekkoa rumpuun. Pullin veivi karkasi pakilta lavasta ja TPS:n tähtihyökkääjä Mikael Pyyhtiä sai latoa kiekon käytännössä tyhjään maaliin.

Ilves haki kavennusta hyvissä ajoin ilman maalivahtia, mutta ei saanut kiekkoa maaliin. Nurmi tyylitteli loppulukemat 3–0 tyhjään maaliin. TPS:lle kolmas peräkkäinen voitto. Ilves jäi toistamiseen maaleitta Turussa, joka on jo todella huolestuttavaa. TPS on myös dominoinut otteluita tasaviisikoin tehden 14 maalia Tupsukorvien onnistuessa vain kerran maalinteossa tasakentällisin.

Ilves pelaa veitsi kurkulla – onnistuuko TPS toistamiseen Nokia Areenalla?

Ilveksellä on illan otteluun selvät sävelet: häviöllä tie vie pronssipeliin, voitolla sarja jatkuu huomenna Turussa. Jussi Ahokas mainitsi ennen sarjan alkua, että yksi ryöstö tarvitsee Nokia Areenalta hakea, että taistelemme tämän sarjan voitosta. Tilanne on kuitenkin se, että TPS saa nyt kolme ottelupalloa, ja loistavan tilaisuuden edetä toista kertaa putkeen finaaliin.

Ilves on ollut turkulaisten kanssa isoissa ongelmissa käytännössä omilla vahvuuksillaan. Tupsukorvat ovat helisemässä paineen alla, jonka seurauksena kiekollinen pelaaminen on ollut ajoittain luokatonta ja niistä on maksettu suuria oppirahoja. TPS on iskenyt vastahyökkäyksista, jotka ovat olleet Ilveksen vahvuus.

Ilves ei tänään turkkia ilmaiseksi kotiyleisönsä edessä myy, ja loppuunmyydystä Nokia Areenasta joukkue saa varmasti lisäbuustia niin kamppailupelaamiseen kuin henkiseen valmiuteen, mikä on tässä ottelutahdissa tarpeen. Myrrä saa myös viimeisen vaihto-oikeuden käyttöönsä ja turkulaiset ykkösnyrkki saanee taas tänään erikoiskohtelun Nurmen johdolla.

TPS jatkaa täysin samalla kokoonpanolla, mutta Ilves ei. Myrrä saa takaisin Haapalan, joka ottaa paikkansa ykkösen laidassa. Mieho siirtyy kakkosen laitaan yhdessä Balazs Sebokin ja Nicholas Baptisten kanssa. Eemeli Suomi ottaa paikkansa Matias Mäntykiven kolmoskentässä, jossa toinen laituri on Joona Ikonen. Neloskenttä on muodossa: Eetu PäkkiläJoni IkonenMarko Anttila. Ilves saa takaisin myös ruotsalaispakki Leo Lööfin, joka ottaa paikkansa ykkösparissa Dominik Masin rinnalla. Jarkko Parikka pelaa kakkosparissa yhdessä Tuomas Salmelan kanssa. Les Lancaster on seiskapakki.

Ilveksen puolustajapareista voi päätellä, että tänään kamppailupelaaminen on ottelun teema. TPS joutuu maksamaan maalista kovan hinnan, sillä sinne ei toivottavasti ole mitään asiaa. Ilves lyö tänään aivan kaikki tiskiin kotiyleisönsä edessä. TPS:n kannalta ottelu on enemmän psykologista sodan käyntiä, sillä ensimmäinen katkaisuottelu on henkisesti aina vaikea.

Me uskomme vahvasti, että Ilves tuo fyysisen elementin tänään Nokia Areenan jäälle hyvän liikkeen lisäksi, ja saa näin TPS pois raiteiltaan ainakin hetkeksi. Ilveksen omapelin lähtiessä toimimaan, saa Tupsukorvat myös ylivoima-aikaa, johon uskomme ottelun viimeistään ratkeavan. Kerroin on liian iso suhteessa olosuhteisiin, ja siksi vetokohteemme on otteluun selkeä. Sarja jatkuu huomenna Turussa.

» Ilves
2.65
100 € ilmaisveto
2.65
100 € ilmaisveto
2.55
30 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ