Ilves

2.16

Lauantaina käynnistyy myös toinen välieräsarja, kun neljän parhaan joukkoon selvinneet Tampereen Ilves ja Turun Palloseura aloittavat oman urakkansa taistelusta pääsystä finaaliin. Sarja käynnistyy Ilveksen kotiedun ansiosta Tampereen Nokia Areenalta, mikä on ensimmäistä kertaa loppuunmyyty tänä keväänä. Kiekko tippuu täpötäydessä Nokia Areenassa jäähän klo: 17:00.

Ilves vihdoin mitalipeleissä

Jouko Myrrän luotsaama Tampereen Ilves pelaa 21 vuoden tauon jälkeen mitalipeleissä. Tätä on odotettu pitkään ja hartaasti, ja Ilveksen uuden omistajaportaan, johdon ja koko organisaation pitkäjänteinen työ sai nyt myös urheilullisen menestyksen. Samalla tippui myös melkoinen taakka Tampereen katukuvasta, Ilveksen pelaajilta ja koko Ilves-yhteisöltä, kun Ilves on viimein palannut sinne, minne perinteikäs liigaseura kuuluu – eli takaisin huipulle ja parrasvaloihin.

Ilves sai puolivälierään vastaansa Oulun Kärpät. Kärppien vaikean runkosarjan, valmentajan vaihdoksen ja joukkueen kokemuksen takia, oululaiset olivat ennakkoon vaikea vastustaja Ilvekselle ja sarjasta povattiin äärimmäisen tasaista, mitä se lopulta olikin. Ilves sai sarjaan loistavan alun voitettuaan kaksi ensimmäistä ottelua, mutta sarjan edetessä Kärppä-koutsi Lauri Marjamäki sai viritettyä joukkueen äärimmilleen, ja Kärpät nousi rinnalle. Ilves pääsi ensimmäistä kertaa yrittämään sarjan katkaisua Oulun Energia Areenalla voitettuaan jälleen vitospelin Nokia Areenalla, mutta Kärpät ei luovuttanut ja siirsi ratkaisun legendaariseen seiskapeliin.

Seiskapeli oli todellinen trilleri. Ilveksen työ lopulta palkittiin, kun Tupsukorvat onnistuivat voittamaan Kärpät jatkoerään edenneessä seiskapelissä Petri Kontiolan päästettyä Tampereen pitkästä piinasta naulattuaan jatkoerässä voiton Ilvekselle.

TPS toista vuotta putkeen neljän parhaan joukossa

Jussi Ahokkaan luotsaama TPS pelaa toista vuotta putkeen mitalipelejä. Ahokas jatkaa viime kauden sensaatiovalmentaja Raimo Helmisen jalanjäljissä ja Turussa pelataan toista vuotta putkeen pääsystä finaaliin. Viime kaudella temppu onnistui ja TPS antoi kelpo vastuksen Rauman Lukolle finaaleissa, mutta riittääkö ensimmäistä kautta TPS:n peräsimessä luotsaamalla Ahokkaalla eväät kaataa hurmoksessa pelaava Ilves? – sen näyttää aika.

TPS eteni välierävaiheeseen niin ikään pitkän kaavan kautta, kun turkulaiset tahkosivat seitsemän pelin puolivälieräsarjan Helsingin HIFK:n kanssa. Sarja kääntyi lopulta turkulaisille, tiiviin viisikkopelaamisen, paremman maalivahtipelin, puolustusalueen puolustuspelaamisen sekä tehokkuuden ansiosta. HIFK-sarja oli melkoinen tunteiden vuoristorata ja jätti TPS:n iskukyvystä pieniä kysymysmerkkejä turkulaisten pelin ailahtelun takia. Koko kauden enemmän tai vähemmän siipirikkoisena pelannut HIFK kaatui TPS:lle osittain ykköspelaajien tehokkuuden takia, sillä helsinkiläisillä oli, varsinkin seiskapelissä mahdollisuutensa naulata sarja myös itselleen.

Maksaako Ilves turkulaisille runkosarjan kalavelat?

Ilves lähtee ensimmäiseen otteluun ilman ruotsalaispakkia Leo Lööfiä. Ruotsalaispakin paikan kolmosparissa ottaa Aleksi Elorinne, ja Juuso Pulli nousee pelaavaan kokoonpanoon ollen seiskapakki. Muuten Ilves lähtee samalla kokoonpanolla kuin edelliseen otteluun ja maalissa aloittaa Marek ”King” Langhamer. Ahokas joutuu sekoittamaan hieman kentällisiään, kun Jonne Tammela huilaa kaksi ensimmäistä ottelua. Tammela sai kahden ottelun pelikiellon polvitaklauksesta, jonka kohteena oli HIFK:n Jere Innala. Mitch Hults nousee Tammelan tilalle ja ottaa paikkansa kolmoskentän keskellä. Maalissa aloittaa venäläiskassari Andrei Kareyev.

Tampere-Turku-asetelma maistuu aina. Ilves ei onnistunut voittamaan TPS:ää kertaakaan runkosarjassa kotiaskissa, ja Tupsukorvilla on nyt oiva paikkaa maksaa kalavelat korkojen kanssa takaisin. On sanomattakin selvää, että Kärppä-sarja vapautti Ilveksen pelaajista lisäenergiaa, ja meillä on vahva usko, että välieräsarjassa nähdään entistä vaarallisempi Ilves. TPS vannoo myös tiiviin viisikkopuolustamisen nimeen ja on paljon Kärppien kaltainen vastustaja.

TPS:n ulkomaalaishankinnat eivät osuneet tällä kaudella nappiin ja joukkueen tulosyksikkö lepää paljolti Juuso Pärssisen johtaman ykköskentän varassa. Ilveksen heikkous on edelleen erikoistilannepelaaminen, joka otti pieniä kehitysaskelia Kärppä-sarjan edetessä, mutta on sanomattakin selvää, että jäähyboksista pitää pysyä poissa.

Ilves saa tänään tuekseen täpötäyden Nokia Areenan, ja siitä joukkue saa vuorenvarmasti lisäenergiaa. Ilveksen peli on myös turkulaisia monipuolisempaa, kun Myrrän työkalupakista löytyy pystysuunnan ja riistopelin lisäksi avaimet keskialueen ”träpin” purkamiseen, jota Ahokas varmasti tänäänkin viljelee koittaen saada pelinopeuden alemmaksi. TPS ei ole niin kurinalainen kuin Kärpät, ja joukkueen peli aaltoilee edelleen ottelun sisällä, kuten HIFK-sarja sen hyvin meille näytti. Ilveksen puolustuspelaaminen on täyttä timanttia, ja uskommekin, että tänään kokonaisvaltaisesti paremmassa formissa oleva Ilves avaa sarjan voitolla.

» Ilves
2.16
100 € ilmaisveto
2.16
100 € ilmaisveto
2.10
30 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ