Jukurit

1.97

Maanantaina käynnistyy kunnolla Liigan pudotuspelikevät, kun kaksi muuta otteluparia aloittavat myös oman Playoff-urakkansa kohti himoittua Kanada-maljaa. Mikkelissä sensaatiomaisesti runkosarjan pelannut Mikkelin Jukurit saa puolivälierässä vastaansa säälipleijareista tiensä jatkoon selvittäneen Kouvolan KooKoon. Sarja käynnistyy Mikkelistä ja pelipaikkana on viikinkipaitojen kotipyhättö Ikioma Areena. Ottelu käynnistyy normaalisti klo: 18:30 ja historiallisen Playoff-kevään käynnistää Sakari Kuosmanen Finlandia-hymnin kera.

Jukurit pelasi loistavan runkosarjan

Moni kiekkoasiantuntija hieraisi silmiään viime kesänä, kun Mikkelin Jukurit julkaisi uuden päävalmentajan nimen. Olli Jokinen oli vähemmän tunnetumpi nimi Suomessa valmentajamarkkinoilla, mutta vain harva tiesi, mitä Jokinen on peliuran jälkeen Floridan auringon alla touhunnut – Mikkelissä tämä tiedettiin.

Jokinen toi mukanaan oman tiiminsä Mikkeliin ja ainoa, joka jäi vanhasta valmennusryhmästä Päällikön ryhmään, oli maalivahtivalmentaja Mika Tarvainen – Näin käynnistyi uusi aikakausi Jukureissa.

Jukurit lyötiin kausiennakoissa suoraan kellariosastolle ja joukkueelle ei annettu mitään mahdollisuuksia menestyä kotoisessa Liigassa, vaan mikkeliläisten odotettiin olevan sarjan tuleva pistepajatso. Alkukausi näyttikin juuri siltä, ja asiantuntijat jatkoivat oman egonsa pönkittämistä valtamedioissa kertoen, että Jokinen ei osaa valmentaa.

Jokinen tiesi kuitenkin jotain, mitä yksikään asiantuntija ei tiennyt, pois lukien Jukureiden johtoporras, ja usko omiin kykyihin ei horjunut vaikeasta alusta huolimatta. Kun sitten Jukurit sai pelinsä toimimaan, oli jälki murhaavan tehokasta. Jukureiden nopea suunnanmuutospelaaminen vahvalla luistelulla, sai monet vastustajat näyttämään piskuisen mikkeliläisporukan rinnalla jopa naurunalaisilta.

Jukureiden viimeinen kolmannes runkosarjassa oli suoraan sanottuna loistava ja joukkue oli yksi niitä seuroja, jolla oli peli hyvässä formissa jo runkosarjan viimeisellä neljänneksellä. viimeisestä 20 ottelusta Jukurit hävisi vain neljä matsia, ja loistavan loppukauden ansiosta joukkue nousi kaikkien yllätykseksi runkosarjassa toiseksi.

Jokinen on ollut äärimmäisen pidetty valmentaja Mikkelissä jo heti ensimmäisestä kaudesta lähtien, ja moni pelaaja niin vanhasta kuin nuoresta kaartista on kehunut tauotta Jokisen tapaa työskennellä pelaajien ja organisaation kanssa. Jukurit on paperilla monelle mitään sanomaton nippu. Joukkueen hyökkäyspää lepää huikean kauden pelanneen Petrus Palmun, läpimurtonsa Mikkelissä tehneen Aatu Rädyn ja ketjun kolmantena lenkkinä operoivan Pekka Jormakan ympärillä. Kokemusta kantavan Jarkko Immosen roolia ei voi myöskään väheksyä, ja ruotsalaistrio Linus Nässén, Joachim Rohdin sekä Oliver Joakim Larsen ovat olleet loistavia hankintoja Mikkeliin.

Jukureiden maalissa operoi, ehkä jopa liigan tulikuumin kassari Oskari Salminen, joka torjui runkosarjassa 55 ottelussa torjuntaprosentin hipoessa reilua 92 %. Salminen on yksi joukkueen kulmakivistä ja viime kaudella Kookoota edustanut 22-vuotias veräjänvartija haluaa varmasti todistaa entiselle seuralleen, mikä on miehiään.

KooKoo säälien kautta puolivälieriin

Olli Salon piiskuroima Kouvolan KooKoo sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi ja joukkue sai sääleissä vastaansa Lahden Pelicansin. KooKoo kävi ensimmäisessä ottelussa ryöstöretkellä Lahdessa kouvolalaisten voittaessa ensimmäisen koitoksen maalein 1–2. Toinen ottelu pelattiin Kouvolassa Lumon Areenalla, jossa kotijoukkue ei ollut sittenkään valmiina ratkaisemaan sarjaa, vaan Pelicans siirtyi jo avauserässä 0-3-johtoon Iikka Kangasniemen osuessa avauserässä kahdesti ja 25 maalia runkosarjassa takonut tshekkitaikuri Jiri Smejkal iski kertaalleen rankkarista.

KooKoo tuli toiseen erään kuitenkin uudella peli-ilmeellä ja oli vähällä nousta kolmen maalin takaa tasoihin, kun Ville Meskanen ja Samuli Ratinen kavensivat toisessa erässä. Viimeinen erä oli maaliton ja ratkaisua haettiin uusien sääntöjen siivittämänä jatkopelistä. Lopullinen ratkaisu nähtiin jatkopelin toisessa erässä, kun entinen Kärppä nykyinen kouvolalainen Radek Koblizek iski KooKoolle ratkaisumaalin ja näin KooKoo eteni puolivälieriin.

Jatkuuko Jukureiden loistavat otteet?

Jukurit ja KooKoo ovat tulleet toisilleen tutuiksi vuosien saatossa jo Mestiksestä. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa toisensa. KooKoo vei kaksi ensimmäistä ja Jukurit kaksi jälkimmäistä. Jukurit lähtee sarjaan ennakkosuosikkina, ja moni on asettanut joukkueelle jopa painetaakan hyvän runkosarjan jälkeen. Me emme näe Jukureiden menestystä taakkana, vaan päinvastoin, joukkueella on pelkästään voitettavaa.

Jukureiden peli on ollut valmiina hyvissä ajoin ja siitä kertoo loistavat otteet runkosarjan lopussa. Yhtenäinen, työteliäs ja luisteluvoimainen joukkue, jossa jokainen pelaaja pelaa pelikaverilleen ja seuralle. Jukureiden peli on yksinkertaisesti niin hyvin paketissa, että emme näe KooKoolla mitään mahdollisuuksia tänään Mikkelissä ottaa ensimmäistä kiinnitystä. Jukureiden pelin ollessa tasollaan, ottaa mikkeliläiset ensimmäisen kiinnityksen kotonaan.

» Jukurit
1.97
100 € ilmaisveto
1.97
100 € ilmaisveto
1.95
30 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ