Ilves - maalit yhteensä - Erä 1: Yli 0,5

1.95

Ilveksen ja Kärppien puolivälieräsarja siirtyy mielenkiintoisissa asetelmissa Oulun Energia Areenalle, kun edessä on sarjan kannalta tärkeä neljäs ottelu. Ottelu käynnistyy Oulussa normaalisti klo: 18:30 ja SUB-kanava näyttää ottelun kaikille ilmaiseksi. Ilves johtaa ottelusarjaa 2–1  ja joukkueet kohtaavat toisensa heti huomenna Nokia Areenalla.

Kärpät - Ilves 01.04.2022

Kärpät haki sarjan kannalta tärkeän ryöstön Nokia Areenalta

Sarjan kolmannessa ottelussa Ilveksen lähdettäessä matsiin 2–0-johtoasemassa, oli sanomattakin selvää, että Kärppien on pakko voittaa sarjan kannalta ottelu, jos mielivät vielä taistella paikasta neljän parhaan joukkoon. Kärpät lähti kolmanteen otteluun uusituin hyökkäysviisikoin ja muutamalla pienellä muutoksella.

Lauri Marjamäen piiskuroima uudestisyntynyt Kärppälauma olikin kolmannen ottelun avauserässä todella vahva ja joukkue sai pitkiä hyökkäyksiä Ilveksen puolustusalueelle sekä oululaisten peli-ilmeestä paistoi Playoff-kiima – joka oli sarjan alussa kadoksissa.

Kärppien työteko lopulta palkittiin, kun neloskentän laituri ja pirteästi sarjassa esiintynyt Aku Räty sivalsi vierasjoukkueen johtoon pelikellon näyttäessä 10.04. Ilveksen vastaus tuli kuitenkin reilu pari minuuttia myöhemmin, kun Matias Mäntykivi naulasi tarkalla rannelaukauksella Tupsukorvat tasoihin. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin tasatilanteessa 1–1.

Toinen erä oli molemmilta joukkueilta tarkkaa pelaamista. Ilves pääsi toisen erän alussa kokeilemaan ylivoimaa, kun Kärpät sortui jo rutiiniksi muodostuneeseen vaihtovirheeseen – eli jälleen kerran liikaa pelaajia kentällä. Ilveksen parantunut ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Toisen erän ja ottelun kannalta merkittävin tilanne nähtiin erän viimeisellä neljänneksellä, kun Narreista Kärppiin siirtynyt tshekkipakki David Sklenicka taklasi Ilveksen kapellimestari Petri Kontiolaa Ilveksen hyökkäyssinisen tuntumassa, sillä seurauksella, että Kontiola otti näyttävän ilmalennon lentäen niska edellä jäähän. Konna ei niitin jälkeen enää palannut ottelussa kentälle.

Päätöserä oli Kärppien paras erä koko sarjassa. Joukkue sai pitkiä hyökkäyksiä Ilveksen kenttäalueelle, tukahdutti Ilveksen omanpelin ja loi omalla hyökkäyspelillä tukun maalipaikkoja puolustaen edelleen kurinalaisesti. Ilveksen vaisuus kolmannessa erässä selittyy osin sillä, että joukkue joutui muokkaamaan rosteriaan Konnan siirryttyä sivuun. Ilves joutui pelaamaan päätöserän kolmella sentterillä, joka haittasi Tupsukorvien pelirytmiä. Kärppien vahvasta erästä huolimatta Nokia Areenalla oli edessä sarjan toinen jatkoaika, kun päätöserässä ei punalamppu enää syttynyt.

Jatkoajalla Kärpät jatkoi työntekoaan aiheuttaen Ilvekselle vaikeuksia, sillä seurauksella, että Tuomas Salmela pääsi heti kuluttamaan jäähypenkkiä. Ensimmäisestä mahdollisuudesta ei Kärpät vielä saanut haluamaansa tulosta. Ilves selvitti jatkoerän ensimmäisen jäähyn, mutta heti perään ruotsalaispakki Leo Lööf huitaisi Saku Mäenalaiselta naaman auki, joka sattumalta meni tuomareilta ohi. Uusien sääntöjen puitteissa tilanne kuitenkin tarkistettiin ja ruotsalaiselle tuomittiin 2+2 – Kärpät jälleen ylivoimalle.

Ilves taisteli ensimmäisen pikkukakkosen, mutta jälkimmäinen katkaisi sitten Tupsukorvien selkärangan, ja taikuri Juhamatti Aaltonen naulasi upealla laukauksella Kärppien ensimmäisen voiton tässä sarjassa ylivoimalla pelikellon pysähtyessä aikaan 67.26. Kärpille elintärkeä voitto sarjan kannalta.

Ilves sekoittaa kokoonpanoa – Kärpät laittaa Galimovin maalinsuulle

Ilves piiskuri Jouko Myrrä laittaa ketjujaan uusiksi, kun Kontiola ei ole tänään pelikunnossa. Konnan paikan Marko Anttilan ja Panu Miehon rinnalla ottaa kanadalainen Colton Beck. Neloskenttä kokee myös muodonmuutoksen, kun Eetu Päkkilä ja Joni Ikonen putoavat kokoonpanon ulkopuolelle, ja Miro Nalli ja Ivan Nikolishin nousevat pelaavaan kokoonpanoon. Maalissa jatkaa loistavia otteita esittänyt tshekkikassari Marek Langhamer. Marjamäki ei lähde muuttamaan hyökkäys- ja puolustuskokoonpanoa edellisestä ottelusta, mutta yllätykseksi tänään Kärppien maalinsuulla torjuntavastuun saa venäläiskassari Stanislav Galimov.

Tärkeä ottelu sarjan tulevaisuuden kannalta

Oulussa panokset kasvavat, ja tänään on sarjan kannalta edessä todella tärkeä ottelu. Jos Kärpät voittaa tänään, sarja käytännössä alkaa huomenna alusta Nokia Areenalla – paras kolmesta -periaatteella. Jos Ilves onnistuu ryöstämään toistamiseen Oulussa, on sillä käsissään kolme ottelupalloa – ja Kärpät on silloin todella ahtaalla.

Ilves on tappiosta varmasti sisuuntunut ja lähtee ottelun ensimmäisestä erästä pelaamaan omaa peliään paineistamalla Kärppiä korkealta koittaen ottaa pelin hallinnan itselleen. Ilveksen etsikkoaika tulee nimenomaan olemaan ottelun ensimmäinen erä, joka määrittää pelin virtauksen ottelun jatkoa silmällä pitäen. Me uskomme Ilveksen vahvaan alkuun ja sen pelivalmiuteen tänään Oulussa. Ilveksen ensimmäisen erän maalista tarjotaan maukasta kerrointa – ja uskommekin vahvasti siihen, että Ilves tulee tänään kuin tykinsuusta ensimmäiseen erään Energia Areenalla.

» Ilves - maalit yhteensä - Erä 1: Yli 0,5
1.95
30 € ilmaisveto
1.91
100 € ilmaisveto
1.91
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ