Ilves moneyline

2.25

Ilveksen ja Kärppien puolivälieräsarja jatkuu tänään kuudennella ottelulla Oulun Energia Areenalla. Tupsukorvat johtavat sarjaa 3–2 ja joukkueella on ensimmäistä kertaa mahdollisuus laittaa sarja poikki. Kupletinjuoni on siis selvä: Kärpät tarvitsee pakkovoiton, että sarja jatkuu huomenna seiskapelillä Nokia Areenalla. Tappiolla Ilves etenee välieriin ja Kärpät lähtee kesälomalle – Leville.  Kiekko tippuu jäähän klo: 18:30.

Kärpät - Ilves 04.04.2022

Ilves teroitti kynsiään ja otti tärkeän voiton Nokia Areenalla

Ennen vitospeliä sarja siirtyi tasatilanteessa 2–2 Nokia Areenalle. Tilanne oli Ilvekselle todella tukala, kun Tupsukorvat olivat menettäneet Kärpille 2–0-johtoaseman ja joukkueen todellista luonnetta sekä sitkeyttä punnittiin nyt ensimmäistä kertaa tässä sarjassa. Moni uskoi, että sarja alkaa kallistumaan Kärpille ja Ilves jää jälleen kerran nuolemaan näppejään.

Ilveksen ja Kärppien sarja on ollut todellista kiekkoviihdettä ja erittäin laadukasta kiekkoa. Ottelut ovat olleet tiukkoja ja vähämaalisia, ja oli myös odotettavissa, että vitospeli noudattaisi samaa kaavaa – ja näin myös tapahtui.

Avauserä oli molemmilta tarkkaa pelaamista Ilveksen ollessa hallitsevampi osapuoli ja joukkue sai muutaman loistavan maalintekopaikan avauserän alusta, josta parempana päivänä punalamppu olisi syttynyt, mutta nyt Kärppien maalinsuulla loistavaa kevättä pelannut Joel Blomqvist oli jälleen piikki lihassa.

Avauserän varallisimmasta tilanteesta vastasi kuitenkin Kärpät, kun seniori Mika Pyörälä ohjasi viivasta tulleen kudin ensimmäistä kertaa ohi tshekkikassari Marek Langhamerin, mutta videotarkistuksen jälkeen maali hylättiin ja tauolle mentiin tasatilanteessa.

Toisessa erässä Ilves lisäsi kierroksia ja sai trafiikkia Kärppien maalille, mutta Blomqvist kesti. Toisen erän ensimmäisellä neljänneksellä Ilveksen Joonas Oden karkasi puolittaiseen läpiajoon ja Atte Ohtamaa joutui rikkomaan, sillä seurauksella, että Tupsukorvat pääsivät yrittämään johto-osumaa rankkarista. Kapteeni Eemeli Suomella oli loistava tilaisuus huudattaa ensimmäistä kertaa ennätysyleisöä (11744 katsojaa), mutta vaisuksi jääneen yrityksen torjui vaivatta Blomqvist. Kärpät sai myös etsikkoaikansa toisessa erässä Matias Mäntykiven istuttua toistamiseen jäähyllä, mutta Ilves pelasi todella mallikkaasti alivoiman ja erätauolle mentiin jälleen tasatilanteessa 0–0.

Päätöserään Ilves tuli isännän elkein saaden pitkiä hyökkäyksiä Kärppien alueelle. Ilves oli päätöserän alussa todella vahva ja kontrolloi ottelua oman mielensä mukaan. Ajassa 49.47 Nokia Areena räjähti liitoksistaan, kun Ilveksen päätypeli ja painostus tuotti viimein tulosta, ja Joona Ikonen siirsi kotijoukkueen 1–0-johtoon Petri Kontiolan ja Aleksi Elorinteen esityöstä. Kärpät lisäsi maalin jälkeen kierroksia ja sai painopisteen Ilveksen päätyyn, mutta kuten tässä sarjassa on moneen kertaan huomattu, että Ilves puolustaa todella tiivisti omaa aluettaan ja maalista joutuu maksan kovan hinnan. Kärpät haki luonnollisesti tasotuista vielä ilman maalivahtia, mutta Ilves kesti! Ilvekselle tärkeä voitto kotiaskissa maalein 1-0.

Kärpät pakkovoiton edessä – lähettääkö Ilves oululaiset Leville?

Lauri Marjamäki joutuu tukalan paikan eteen, kun Kärppien on otettava pakkovoitto tänään Energia Areenalla, jos mielivät siirtää sarjan seiskapeliin. Jouko Myrrän luotsaama Ilves on luottanut koko sarjan ajan omaan peliinsä ja tuonut sinne myös uusia elementtejä. Ilves tunnetaan pystysuunnan kiekosta ja riistopelistä, mutta tässä sarjassa Tupsukorvat ovat pelanneet Kärppien keskialueen auki myös viivelähdöillä. Paras seitsemästä -sarja on rehellinen sarja, ja sen voittaa pitkässä juoksussa aina parempi joukkue.

LUE MYÖS: Kaikki Veikkausvihjeet ja Pitkävetovihjeet 

Ilves jatkaa muuten samalla kokoonpanolla, mutta Suomi ottaa paikkansa kakkoskentän laidassa Balazs Sebokin ja Nicholas Baptisten rinnalla. Panu Mieho siirtyy Mäntykiven ja Odenin rinnalle kolmoskenttään. Kärpät pitää ykköskenttänsä samassa koostumuksessa, mutta kakkosen laidalle nousee viime pelin huilannut Ville Koivunen. Keskellä pelaa Troy Bourke ja laidassa operoi taikuri Juhamatti Aaltonen. Kärppien kolmoskenttä on: Mika PyöräläJesse KoskenkorvaTuukka Tieksola. Neloskentän laidassa operoi Petter Emanuelsson, keskellä Arttu Hyry ja laidassa Aku Räty.

Tasainen sarja lähenee loppuaan, ja Kärppien luonnetta kysytään tänään Raksilassa. Ilves on ollut tässä sarjassa pelillisesti niskanpäällä, ja ennen kaikkea tasaviisikoin. Kärppien on pakko tänään parantaa hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista, jos mielivät taistella voitosta. Sehän sopii Ilvekselle paremmin kuin hyvin, koska Kärpät joutuu tekemään sen osittain puolustuspelaamisen kustannuksella. Ilveksen omapeli on kehittynyt sarjan edetessä ja Myrrän työkalupakista löytyy variaatioita Kärppien kaatamiseen. Ilveksen omapeli on kokonaisvaltaisesti niin hyvin paketissa, ja jos edellisen ottelun teema ”maalille on mentävä” jatkuu, on Ilveksellä tänään otollinen paikka laittaa sarja poikki. Muistissa on myös varmasti edellinen vierailu Oulussa, josta saa hyvän kokemuksen tähän iltaan.

Merkittävä asia on myös se, että miten kärppäkassari Blomqvist lataa itsensä kuolemanotteluun. Nuori maalivahti on päässyt kaksi kertaa tolppien väliin paineettomassa tilassa, mutta nyt kun hartioilla on joukkueen koko kauden pelastaminen tai siirtäminen seiskapeliin, voi nuori lupaus olla henkisesti vaikeassa tilanteessa. Me luotamme Ilveksen pelisuunnitelmaan, ja uskomme vahvasti siihen, että sarja menee tänään poikki. Kärppäpelaajat voivat olla viimeistään huomenna tuttu näky Levillä, mikä on toiminut monelle joukkueelle kauden nollauspaikkana.

» Ilves moneyline
2.25
100 € ilmaisveto
2.25
100 € ilmaisveto
2.10
30 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ