Lukko

2.08

Kotimainen ja odotettu Liiga käynnistyy tänään viime kauden finaaliuusinnalla, kun Rauman Kivikylän Areenassa kohtaavat Lukko ja TPS. Ottelun alkamisaika on normaalisti klo: 18:30, mutta mestaruusviirin nostaminen ja alkuseremoniat viivästyttävät ottelun alkua.

Lukko lähtee puolustamaan mestaruutta Virtasen johdolla

Raumalla juhlittiin viime kauden päätteeksi kauan kaivattua mestaruutta, mutta samalla päättyi myös Pekka Virran neljän vuoden saaga raumalaisten peräsimessä. Virran saappaat täyttää Marko Virtanen, joka valmensi Lukon U20-joukkueen myös mestaruuteen.

Lukko menetti mestaruusjoukkueesta paljon runkopelaajia ja sitä kautta hyökkäyspään tulivoimaa, kun maisemaa vaihtoivat eliittipakki Robin Press (Severstal Tsherepovets), sentteri Daniel Audette (Vitjaz), puolustaja Lukas Klok (Netftehimik), maaliruisku Aleksi Saarela (SCL Tigers/Sveitsi) sekä Stadin kirkkaisiin valoihin ja HIFK-paitaan siirtynyt ykkössentteri Eetu Koivistoinen.

Lukko onnistui pahoista menetyksistä huolimatta tekemään loistavia hankintoja, ja raumalaiset ovat suurista menetyksistä huolimatta yksi varteenotettava mestarisuosikki alkavalla liigakaudelle. Lukko paikkasi sentterivajettaan paalumuuttuja Arttu Ilomäellä, joka kiekkoili viimeiset kaksi kautta Ruotsin SHL-sarjassa. SHL:stä saapui myös norjalaissentteri Michael Haga, joka on erittäin mielenkiintoinen nimi liigakartalla. Hyökkäykseen hankittiin myös viime kaudella AHL:ssä pelannut jenkkilaituri Scott Pooley, joka siirtyy Raumalle 1+1 vuotisella sopimuksella. Puolustuspään merkittävin vahvistus on kanadalainen Matthew Abt, joka niin ikään pelasi viime kauden AHL:ssä ja tuo tarvittavaa fyysisyyttä peräpäähän.

Ahokas ottaa ohjat Turussa

Viime kaudella sensaatiomaisesti hopealle yltänyt TPS saa myös uuden päävalmentajan, kun Raimo Helmisen paikan ottaa Jussi Ahokas. Ahokkaan sopimus on kaksivuotinen. Jos Lukko menetti paljon avainpelaajia viime kauden jälkeen, niin ovi kävi myös Turun suunnalla, kun maisemaa vaihtoivat tähtihyökkääjä Josh Kestner (Admiral Vladivostok), Ruslan Iskhakov (Mannheim/DEL-liiga), Joel Janatuinen (HPK), Petteri Wirtanen (HIFK) sekä kesken viime kauden TPS-paitaan siirtynyt maalivahti Karri Rämö, joka löysi uuden kodin Saksasta.

Turussa ei luonnollisesti jääty tuleen makaamaan menetyksien jälkeen, vaan joukkueessa on jälleen todella mielenkiintoisia ulkomaalaisvahvistuksia. Hyökkäyspäätä vahvistettiin tuoreella Tshekin mestarilla Jack Rodewaldilla, jolta löytyy myös CV:ltä kymmenen NHL-ottelua Ottawa Senatorsin riveistä. Keskikaistaa vahvistettiin Mitch Hultsilla. Jenkkihyökkääjä saapuu Turkuun Itävallan pääsarjasta, jossa taikuri teki viime kaudella 50 ottelussa 46 pinnaa.

Hyökkäyspään mielenkiintoisin nimi on ruotsalainen Filip Sandberg. Sandberg on oikealta laukova hyökkääjä ja erittäin nopea. Ruotsalainen takoi viime kaudella HV71:n paidassa 50 ottelussa 30 tehopistettä. TPS hankki vielä ennen kauden alkua kanadalaishyökkääjä Tyler Steenbergenin. 23-vuotias hyökkääjä on pelannut viime kauden AHL:ssä ja on Arizonan viiden kierroksen varaus kesältä 2017. Puolustuspään tärkein palanen on Elmeri Eronen, joka palaa takaisin kotiin Hämeenlinnassa vietettyjen vuosien jälkeen. Nuori tähtisentteri Juuso Pärssinen matkaa Nashville Predatorsin harjoitusleirille, mutta pelaa ennen sitä kaksi ottelua vielä Liigassa. TPS:n maalissa aloittaa Andrei Kareyev.

Lukkoa lapulle

Rauman Lukko on menetyksistä huolimatta erittäin laadukas joukkue. Puolustus on edelleen kilpailukykyinen, ja siitä pitää huolen Vili Saarijärvi sekä Thomas Grégoire. Hyökkäyksessä on edelleen laatua ja ratkaisuvoimaa. Maalissa jatkaa Lassi Lehtinen, joka antaa joukkueelle jokaisena iltana mahdollisuuden voittaa ja viime kauden paras kassari aloittaa myös tänään maalinsuulla. Lukko on pelannut jo neljä CHL-ottelua ja voittanut niistä kaksi, mutta saanut pisteitä jokaisesta ottelusta.

TPS on puolestaan ollut CHL-sarjassa suurissa vaikeuksissa, ja joukkue on hävinnyt kaikki neljä otteluaan. Joukkue puolustaa omaa aluettaan tiivisti, mutta hyökkäyspelissä ei ole vielä tarvittavia elementtejä ja peli on ajoittain todella sekavaa. Ketjukoostumukset ja yhteiset sävelet tuottavat vielä ongelmia ja tämä näkyy ennen kaikkea tulostaululla. TPS painii tällä hetkellä akuutin maalinteko-ongelman kanssa ja siihen on löydettävä ratkaisu – mahdollisimman nopeasti. Lukko on hyvä mittari TPS:lle tässä suhteessa, mutta Lukon laadukas puolustus- ja maalivahtipeli voi olla yksinkertaisesti TPS:lle tässä vaiheessa ylitsepääsemätön este. Lukon hyökkäysarsenaalista löytyy ratkaisuvoimaa laajalta rintamalta, ja kun ylivoimapelissä on nähty hyviä aihioita, jotka tuottavat tulosta, on vaikea uskoa, että TPS tulee Lukkoa tänään pelillisesti haastamaan.

» Lukko
2.08
Talleta 25 €, saat 75 € pelikassan!
2.08
100% ensitalletusbonus 100€ asti
2.08
Talleta 10€ Pelaa 60€
2.05
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ