Ilves

2.25

Illan toisessa Liiga-vihjeessämme suuntaamme katseemme Vaasaan, missä Sport saa vieraakseen Tampereen Ilveksen. Ottelun näyttämönä toimii Sportin kotiaski Vaasan Sähkö Areena ja kiekkoa putoaa jäähän klo: 18:30.

Sport aloitti oman kautensa vahvasti

Risto Dufvan piiskuroima Sport kohtasi kauden avausottelussa uusin tuulin tulevalle kaudelle lähteneen Jukka Rautakorven luotsaaman JYPin. Ennen kauden alkua oli jo aistittavissa, että JYPin peli-identiteetti ottaa aikansa, kun Rautakorven ja Ville Niemisen alaisuuteen siirtynyt JYP haki vielä omaa peliään harjoitusotteluissa.

Sport aloitti oman liigakautensa vahvasti ja voitti lopulta JYPin kotiaskissaan maalein 3-1. Kotijoukkueen voiton takuumiehinä häärivät uudet vahvistukset, loistava ylivoima sekä uuteen uskoon muokattu tulikuuma ykköskenttä. Sport on hankkinut täksi kaudeksi muutaman ulkomaalaisvahvistuksen, joista nimekkäin on ykköskentän laidassa operoiva ruotsalaishyökkääjä Simon Hjalmarsson, joka iski ottelussa kaksi maalia ylivoimalla ja oli muutenkin vaarallinen hyökkäyspäässä.

Ykköskentän sentterinä operoi niin ikään ruotsalainen Axel Holmström (0+2), joka saapui viime kaudella Sport-paitaan. Ruotsalaistrion täydentää ketjun kolmas lenkki Jens Lööke (0+1). Sport otti täyden pistepotin loistavan puolustuspelaamisen ja maagisen ylivoimansa ansiosta. Toki jyväskyläläisten tarina on vasta alussa, ja se helpotti Sportin peliä huomattavasti.

Sportin maalinsuulla aloittaa Niko ”Pappi” Hovinen.

Ilves aloitti vakuuttavasti kautensa Nokia Areenalla

Jouko Myrrän piiskuroima Tampereen Ilves aloitti oman liigakautensa väkevästi kotiaskissaan Nokia Areenalla, kun Porin Ässät saapui testaamaan viime kauden pronssimitalistin tason. Ilves oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ja voitti ottelun lopulta tennislukemin maalein 3-0. Ässillä ei muutamaa maalintekopaikkaa lukuun ottamatta ollut Ilvestä vastaan mitään jakoa, ja ne pienetkin maalintekomahdollisuudet nappasi nollapelin pelannut Marek Langhamer.

Ilves oli ottanut opikseen kovatasoisista CHL-otteluista, joita joukkue ehti pelaamaan ennen kauden alkua neljä. Varsinkin ylivoimapelaaminen oli tuskaisen näköistä Mestarien liigassa, mutta Ässiä vastaan uuteen uskoon luodut ylivoimaviisikot onnistuivat luomaan kaksi ylivoimakaappia.

Ilveksen puolustuspelaaminen oli myös erittäin tiivistä ja Ässillä oli suuria ongelmia päästä hyökkäysalueelle. Ilveksen onnistujiin voidaan tietenkin nostaa ykköskassari Langhamer, mutta edukseen esiintyi myös ykköskentän laidassa operoinut Eetu Tuulola (1+1), joka vietti kahden tehopisteen iltaa.

Ilvekseltä todella vahva esitys kokonaisvaltaisesti ja ansaittu kolmen pisteen voitto.

Ilveksen ketjuruletti pyörii

Myrrä pistää Sportia vastaan Ilveksen ketjukoostumuksia uuteen uskoon. Ilveksen laaja pelaajamateriaali mahdollistaa ketjuruletin ja tuoretta jalkaa halutaan illasta toiseen askiin. Ilveksen ykköskenttä on muodossa: Eemeli SuomiTommi TikkaJoona Ikonen. Kakkoskentän muodostaa: Henrik HaapalaPetri KontiolaEetu Tuulola. Ilveksen kolmoskenttä on täysin uudessa muodossa, ja sen keskellä operoi Balázs Sebok, joka saa laidoilleen Panu Miehon sekä nuoren virtuoosin Jani Nymanin.

Matias Mäntykivi johtaa neloskenttää ja sen laidoille nousee viime ottelussa poppareilla olleet Miro Ruokonen ja Aku Räty. Otto Latvala nousee myös kokoonpanoon ja luutii kolmosparissa yhdessä Leo Lööfin kanssa. Seiskapakkina operoi Kevin Czuczman.

Ilveksen maalinsuulla aloittaa Jakub Malek, joka torjui Ilveksen historian ensimmäisen CHL-voiton Itävallassa.

Ilves suosikkina otteluun – pystyykö Sport haastamaan tupsukorvat?

Sport on ollut äärimmäisen haastava vastustaja vuosien saatossa Ilvekselle ja viime kaudella Sport onnistui kellistämään tupsukorvat kuudessa ottelussa neljästi. Kotona Sport voitti kolmesta pelistä kaksi. Ilves lähtee otteluun kaikesta huolimatta ennakkosuosikkina.

Ilves on saanut marinoida itseään Mestarien liigan kovissa peleissä, ja joukkueen kehityskaari on ollut positiivinen. Joukkueen sisäinen kilpailutilanne ei myöskään salli tänä kautena ohipelejä, jos haluaa säilyttää paikkansa kokoonpanossa poppariosaston sijaan – nälkää riittää myös vieraspeleissä – ei niin kivoissa kaupungeissa.

Sport saa nyt vastaansa kovissa liemissä keitetyn Ilveksen, joka on teroittanut kyntensä valmiiksi. Myrrän ketjumuutokset viittaavat siihen, että Sport on perattu ennen ottelua atomeiksi, ja Ilves tietää, miten joukkue saa Dufvan järjestämän keskialueen sumpun tänään auki.

Ilveksen pelatessa omaa luisteluvoimaista peliään noudattaen korkeaa karvauspelaamista ja prässiä, on Sport tänään helisemässä. Ilveksen kertoimet ovat nousussa – ja siihen myös me tartumme!

» Ilves
2.25
100 € ilmaisveto
2.25
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ