HIFK - maalit yhteensä - Erä 1 | yli 0,5

1.96

Liigakierroksen ainoassa ottelussa Tampereen Tappara saa vieraita Helsingistä, kun HIFK saapuu Nokia Areenan kirkkaisiin valoihin haastamaan hallitsevaa Suomen mestaria. Ottelu käynnistyy klo: 18:30.

Tappara aloitti kautensa voitolla

Jussi Tapolan piiskuroima Tappara aloitti oman liigakautensa tiistaina, kun hallitseva Suomen mestari ja viime vuoden hopeamitalisti TPS kohtasivat finaaliuusinnassa Nokia Areenalla. Ennen ottelun alkua koettiin historiallisia tunnelmia, kun Tapparan mestaruusviiri nousi ensimmäisenä laatuaan Nokia Areenan kattoon.

Juhlallisuuksien jälkeen ottelu saatiin käyntiin ja kotijoukkue aloittikin vahvasti, mutta ensimmäinen erä oli maaliton. Avausmaali näki päivänvalon toisen erän viimeisellä neljänneksellä. Tappara sai hyvän pyörityksen TPS:n päätyyn, ja Kristian Kuuselan namupassi löysi maalinedestä Patrik Virran, joka ohjasi kiekon jalallaan maaliin siirtäen Tapparan 1-0 johtoon.

Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin TPS sai luotua pitkän hyökkäyksen Tapparan kenttäpäätyyn ja maalinedustahässäkän päätteeksi Arttu Ilomäki toi vieraat tasoihin. Erätauolle siirryttiin 1-1-tilanteessa.

TPS oli toisessa erässä todella vahva, ja ilman ykköskassari Christian Heljangon loistavia torjuntoja toisessa erässä, olisi TPS ottanut kirvesrinnoista niskalenkin.

Tappara sisuuntui päätöserässä ja joukkue sai värkättyä kaksi maalia. Waltteri Merelä laukoi Jori Lehterän esityöstä kotijoukkueen 2-1-johtoon päätöserän puolivälissä, ja Petteri Puhakka viimeisteli 3-1-loppulukemat tyhjään maaliin. Tapparan vahva päätöserä siivitti kirvesrinnat voittoon.

Tapola sekoittaa hieman ketjuja ensimmäisestä ottelusta. Kristian Tanus ja Virta vaihtavat paikkoja. Virran johtaman kolmoskentän laitaan nousee Kuusela. Philip Granath putoaa nelosen laitaan. Maalissa aloittaa Heljanko.

HIFK kaatoi liiga-avauksessaan HPK:n

Ville Peltosen luotsaama HIFK aloitti oma liigakautensa eilen kotiaskissa, kun vastaan asettui Hämeenlinnan pallokerho – eli HPK. HIFK:n preseason oli surkea, ja moni latasi tulevaan kauteen synkät odotukset Stadin kingien ylle. HIFK pelasi 10 harjoitusottelua ja hävisi niistä peräti kuusi.

Kotiavauksessa nähtiin harjoituskaudesta poiketen kuitenkin pelivalmis ja nälkäinen HIFK. Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueita tunnustelua, kuten kauden avausottelu yleensä on. Ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkue. HPK:n tähtipelaaja Michael Joly pääsi jäähyaitoista karkuun ja ujutti kiekon ohi Niilo Halosen siirtäen vieraat 0-1-johtoon ensimmäisen erän puolivälissä. HIFK tasoitti ottelun ensimmäisen erän lopussa Olli Palolan toimesta, ja erätauolle siirryttiin 1-1-tilanteessa.

Toinen erä oli maaliton, vaikka HIFK hallitsi kenttätapahtumia mielin määrin, mutta stadilaiset eivät saaneet limppua sisään, ja HPK-kassari Daniel Lebedeff piti vieraat vielä pelissä mukana.

Päätöserässä HIFK meni sitten menojaan ja kova työ palkittiin. Päätöserän alussa Palola laukoi kotijoukkueen johtoon illan toisellaan. Reilu minuutti Palolan osumasta, Micke-Max Åsten siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. Loppulukemat 4-1 sinetöi Otto Karvinen. Helsinkiläisille helpottava avausvoitto kotiluolassa.

HIFK lähtee pienin viilauksin Tappara-otteluun. Puolustaja Kasper Kotkansalo ei pelaa tänään, ja Kotkasalon tilalle nousee 20-vuotias puolustajalupaus Joona Lehmus, joka tekee illalla Liigadebyyttinsä. Maalissa jatkaa Halonen.

Tappara lähtee suosikkina otteluun

Tappara lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina. HIFK pelasi eilen, ja tässä vaiheessa kautta B2B-ottelut tuovat aina omat haasteensa. On kuitenkin muistettava, että Tapparan päänahka on haluttua tavaraa ja se motivoi vierasjoukkuetta. Tampere-Helsinki-asetelma tuo myös oman lisämausteensa otteluun, ja ottelusta on odotettavissakin intensiivinen ja fyysinen kamppailu.

HIFK on ollut aina Tapparalle paha vastustaja ja viime kaudella Stadin kingit voittivat neljästä keskinäisestä ottelusta kolme. Altavastaajan rooli sopii loistavasti tänään HIFK:lle.

Ottelun alku on helsinkiläisille todella tärkeä. Mitä pidemmälle ottelu etenee, sen enemmän eilinen ottelu alkaa vierasjoukkueen jaloissa näkymään. Meidän kohteemme löytyy ottelun avauserästä. HIFK sai loistavan alun kaudelleen täydessä Nordiksessa ja se energia on nyt tuotava Tappara-ottelun avauserään.

Pieni etu vierasjoukkueella on myös pelivalmiudessa, jos joukkue osaa hyödyntää tilanteen oikein. Me uskomme vahvasti siihen, että näin tapahtuu, ja HIFK tulee antamaa Tapparan puolustukselle kovan paineen. Tappara oli ajoittain TPS:ää vastaan suurissa ongelmissa paineen alta lähdöissä, ja tämän on varmasti käynyt läpi myös Peltonen suojatteineen.

Me uskomme HIFK vahvaan avauserään ja pelivalmiuteen, ja siksi vetokohteemme löytyy avauserästä.

» HIFK - maalit yhteensä - Erä 1 | yli 0,5
1.96
100 € ilmaisveto
1.96
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ