Tappara

1.83

Tänään jatketaan jälleen Liigan puolivälieriä ja me käännämme tässä vihjeessä katseemme Tapparan ja Lukon väliseen kohtaamiseen. Kyseessä on puolivälieräsarjan kolmas osaottelu johon startataan otteluvoittojen ollessa tasan 1-1. Käytännössä siis molemmat joukkueet ovat vieneet omat kotiottelunsa ja myös tänään Tampereella Tappara on vedonlyöntiyhtiöiden suosikki voittamaan tämän päivän ottelun. Pelipaikkana toimii tietysti uusi ja erittäin hieno Nokia Areena ja kiekko tippuu jäähän totutusti klo 18.30

Tappara ansaitsi pelillisesti vierasvoiton, mutta ei osannut tehdä maaleja

Toissapäivänä pelatussa ottelusarjan toisessa ottelussa Raumalla oli nähtävissä ensimmäistä kertaa jonkinlainen tasoero näiden joukkueiden välillä, kun Tappara nappasi pelillisesti kuskin paikan. Ensimmäiset kaksi erää olivat tasaisia, mutta molemmissa pelin painopiste oli ehkä enemmän tamperelaisten hallussa. Kolmannen erän alussa tullut Lukon 2-0 maali antoi raumalaisille tietysti mahdollisuuden keskittyä johtoaseman puolustamiseen, mutta toisaalta Tappara sai kyllä tarvittavat maalipaikat ottelun tasoittamiseksi. Tapparan kannalta katsottuna valitettavaa oli kuitenkin se, että joukkue ei oikein maalinteossa onnistunut ja loistavan ottelun pelannut Artem Zagidulin torjui Lukon maalilla vaadittavat kiekot johtoaseman ylläpitämiseksi.

Kokoonpanojen osalta Tappara ei tänään juurikaan muutoksia tee. Puolustuksen ainoat muutokset ovat Joni Tuulolan merkkaaminen kolmospakkipariin Casimir Jugensin tilalle joka aloittaa seitsemäntenä puolustajana. Hyökkäyspäässä kolmen ensimmäistä vitjaa pysyy muuttumattomina, mutta nelosen laidoilta löytyvät tänään Petteri Puhakka ja Sami Moilanen. Se tarkoittaa tietysti Charles Bertrandin ja Joona Luodon siirtymistä katsomon puolelle kannustushommiin. Käytännössä kuitenkin nämä muutokset ovat siis lähinnä kosmeettisia ja antavat myös selkeän signaalin siitä, että Tapparan pukukopissa ei kukaan ole huolissaan, vaan Jussi Tapolan johtama valmennus tietää tasan missä mennään ja luottaa omaan tekemiseensä. Tapparan maalilla jatkaa edelleen Cristian Heljanko jolla on alla kaksi ihan laadukasta esitystä näistä pudotuspeleistä.

Edelliseen otteluun mukaan tulleet pelaajat olivat Lukon voiton takuumiehinä

Ottelukiellosta edelliseen otteluun palannut Pavol Skalicky oli yksi viime ottelun parhaita pelaajia maalivahti Zagidulinin kanssa. Valmentaja Marko Virtanen voikin taputella itseään hivenen olalle, sillä moni varmasti uskoi Lukon luottavan näissä pudotuspeleissä Lassi Lehtisen osaamiseen tolppien välissä, mutta nyt Zagidulin käytti näyttöpaikkansa ja pelaa myös tänään Tampereella. Skalicky puolestaan toi omalla tekemisellään ison kasan jalkoja kakkosvitjan laidalle. Erittäin pirteä esitys palkittiin myös toisessa erässä maalilla, kun mies pääsi laittamaan kiekon reppuun Anrei Hakulisen esityön jälkeen. Kolmas Lukon suurista pelaajista oli tietysti jälleen joukkueen puolustuksen tähti Vili Saarijärvi, joka merkattiin myös voittomaalin tekijäksi.

Raumalaisten peli olikin jopa kohtalaisen laadukasta ensimmäiset kaksi erää, kun joukkue pelasi hyvinkin tasaväkistä jääkiekkoa Tapparaa vastaan. Kolmannen erän 2-0 maalin jälkeen seurasi kuitenkin pelillinen katastrofi ja Tappara pääsi pyörittämään peliä aivan miten tahtoi Lukon kenttäpäädyssä. Vaikka joukkue voitti ottelun lukemin 2-1, niin antoi se vastustajalleen 2.40 maalin edestä maaliodottamaa ottelun viimeisen 16 minuutin aikana. Itseäni laittaakin mietityttämään miten Lukko voisi ottelusarjan mitassa voittaa Tapparan, kun hyvällä pelillä saadaan kotiottelu pysymään tasaisena. Mitä siis vaaditaan, että Lukko pääsisi pelillisesti niskanpäälle tässä sarjassa?

Tappara tänään ansaitsee paikkansa suosikkina. Zagidulinin näytöt viimeajoilta ovat olleet hivenen ailahtelevat, joten toinen loistopeli peräkkäin ei ole mitenkään itsestään selvyys. Heljanko pelannee jälleen omalla tasollaan ja maalivahtipelissä edelleen pidän Tapparaa tässä sarjassa piirun verran luotettavampana. Lukon keskikaista pysyy mukana pelillisesti kahden ensimmäisen kentän mitassa, mutta kolmosessa ja nelosessa on ollut havaittavissa jo pieniä ongelmia. Nyt kun Tapparan kotikerroin on ensimmäisestä kohtaamisesta kasvanut melkein kahden kymmenyksen verran, mutta lähtökohdat ei ole juurikaan muuttuneet, niin me laitamme selkeää ykköstä taululle.

» Tappara
1.83
30 € ilmaisveto
1.76
100 € ilmaisveto
1.76
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ