Tappara

1.91

Tampereen loppuunmyydyssä kiekkopyhätössä Nokia Areenalla jatkuu Liigan finaalisarja, kun Tappara ja TPS jatkavat uurastustaan sarjan viidennessä ottelussa. TPS selvitti ensimmäisen kuolemanottelun ja kavensi voitot 3-1:een. Kiekko putoaa jäähän normaalisti klo: 18:30.

Tappara ei saanut sarjaa poikki – TPS osoitti sitkeyden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin viime tiistaina Turussa ja mestaruus oli ensimmäistä kertaa katkolla Tampereen Tapparalle. Kanada-malja oli saapunut ensimmäistä kertaa paikanpäälle ja luvassa oli TPS:n kannalta ensimmäinen kuolemanottelu, kun Kirvesrinnat olivat siirtyneet jo murskaavaan 3-0-johtoasemaan tämän kevään finaalisarjassa.

Odotimme neljännestä ottelusta Tapparan ylijuoksua, mutta TPS osoitti jälleen kerran sitkeytensä kreivin aikaan ja pelasi yhden kevään parhaista otteluistaan. Neljännestä ottelusta muodostui jälleen kerran tasainen ja puolustusvoittoinen, kahden laadukkaan joukkueen välienselvittely.

Ensimmäinen erä oli tasainen ja molempien joukkueiden maalivahdit venyivät jälleen huipputorjuntoihin pitäen maalinsa puhtaana. TPS pääsi hakemaan avausmaalia ylivoimallakin, mutta turkulaisten kevään murheenkryyniksi muodostunut ylivoimapelaaminen jatkui tutulla kaavalla, eikä TPS saanut murrettua Tapparan maagista alivoimaa.

Toinen erä jatkui ensimmäisen erän teemalla. Molemmat puolustivat kurinalaisesti ja maalivahdit olivat viimeisenä lukkona. Toisen erän edetessä TPS sai ottelusta enemmän otetta ja loi pitkiä hyökkäyksiä Tapparan puolustusalueelle. Turkulaisille tarjottiin saumaa toistamiseen viedä kotijoukkue johtoon ylivoimalla, mutta edelleen maali antoi odottaa yli 10 000 päistä kiekkofania.

Päätöserässä TPS löi aivan kaikki tiskiin, ja joukkue otti pelin hallinnan itselleen. Tappara oli ajoittain hätää kärsimässä ja isoissa ongelmissa TPS:n painepelin kanssa. Tappara sortui myös ajoittain todella tyhmiin kiekollisiin ratkaisuihin ja oli muutenkin ongelmissa kiekollisen pelin kanssa, mikä ei ole tyypillistä Tapparaa.

TPS:n kova työ ja hyvä päätöserän tekeminen lopulta palkittiin, kun puolustaja Elmeri Erosen maaginen maltti ja loistava veto päästi viimein turkulaiset piinasta, kun omapoika siirsi TPS:n 1-0-johtoon. Maali oli jatkumoa TPS:n hyökkäyspään aloitusvoitosta. Tappara koitti vielä sinnikkäästi hakea tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Veli-Matti Savinaisen viimeisellä minuutilla hankittu jäähy päätti Tapparan sinnittelyt. Ottelun lopussa haettiin vielä asetelmia tulevaan, kun loppuvihellyksen jälkeen oli muodostua melkoinen torikokous, jossa päätähtinä olivat Savinainen, Juhani Jasu, Otto Rauhala, Juuso Pärssinen sekä Anton Levtchi. Pojat ovat poikia, ja turkulaisille tärkeä 1-0-voitto Gaterade Centerissä.

Joko nyt Tappara? – Vieläkö TPS venyy?

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli neljännen ottelun jälkeen todella pettynyt joukkueen esitykseen, ja aivan syystä. Tappara pelasi yhden kevään huonoimmista otteluistaan, eikä joukkue ollut pelivalmis. Pelaajat olivat myös samaa mieltä Tapolan kanssa.

Tappara tulee kotiaskiinsa tänään aivan uudella taisteluilmeellä ja parantaa rutkasti edellisestä ottelusta, jos Tapolan valmennusfilosofia yhtään pitää paikkansa. Tapola saa myös loppuunmyydyssä kotiaskissa käyttää viimeistä vaihto-oikeutta ja tarpeen tullen peluuttaa Pärssisen johtamaa ykköskenttää vastaan oman mieltymyksensä mukaan.

Jussi Ahokas ja TPS ovat venyneet aivan äärimmilleen tänä keväänä, mutta kuinka pitkälle se lopulta riittää? Joukkue lähtee viidenteen otteluun ilman tähtipuolustaja Emil Viroa ja hyökkääjä Jonne Tammelaa. TPS on ollut pitkälti Pärssisen kentän varassa, ja tulitukea on pakko löytyä tänään muiltakin, jos TPS mielii venyttää vielä sarjaa.

Niin hienoa kuin se olisikin, maalata turkulaisille kevään tuhkimotarina ja onnellinen loppu, mutta tänään turkulaisten matka tulee tiensä päähän. Tappara ei ole hävinnyt kahta ottelua putkeen tänä keväänä, ja joukkueen työmoraali on tänään huipussaan, kun Kirvesrinnat haluavat faniensa edessä laittaa finaalisarjan poikki. Uskommekin vahvasti siihen, että Tappara parantaa tänään ja pelaa parhaan ottelunsa tänä keväänä sekä on saanut pelilliset asiat siihen kuntoon kamppailupelaamisen kylkiäisinä, että TPS on tänään paperia. Tänään alkaa Tampereella bileet!

» Tappara
1.91
100 € ilmaisveto
1.91
100 € ilmaisveto
1.90
30 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ