Tappara -1,5

2.20

Liigakausi 2022 – 2023 pyörähtää tänään käyntiin viime vuoden finalistien kohtaamisella, kun Tappara saa vieraakseen Nokia Areenalle TPS:n. Ennen ottelun alkua Nokia Areenan kattoon nousee historian ensimmäinen mestaruusviiri, mikä saattaa viivyttää matsin alkamista. Seremoniat Areenalla alkavat klo: 18:25.

Hallitseva Suomen mestari Tappara lähtee myös tulevaan kauteen suurena ennakkosuosikkina

Jussi Tapolan piiskuroima hallitseva Suomen mestari Tampereen Tappara lähtee myös alkavaan liiga-kauteen yhtenä suurena ennakkosuosikkina – monien mielestä jopa suosikkina. Tappara on ollut kesän aikana todella aktiivinen pelaajamarkkinoilla, ja joukkueeseen on saapunut Euroopan mittapuulla todella kovia pelimiehiä.

Tapparan toimistolla voidaan ylpeästi esitellä kesän kannuksia, sillä kirvesrintoihin ovat liittyneet Suomeen takaisin palannut taikuri Jori Lehterä, viime kaudella KHL-sarjassa maalipörssin 29 osumalla voittanut Niko Ojanmäki, eliittipakki Valtteri Kemiläinen sekä puolustaja Maksim Matushkin. Viime kaudella mestaruusjunaan kesken kauden Narreista loikannut Veli-Matti Savinainen sorvasi niin ikään vuoden jatkosopimuksen, ja kun joukkueen runko on pysynyt lähtijöistä huolimatta laadukkaana, on Tappara jälleen kerran yksi suuri mestarisuosikki.

Tappara on omalta osaltaan aloittanut kauden CHL:ssä ja saanut neljä kovaa ottelua alleen ennen Liigan käynnistymistä. Viime kauden CHL-finalisti on aloittanut oman urakkansa Mestarien liigassa loistavasti ja joukkue on voittanut neljästä ottelusta kolme. Ainoa särö loistavasti alkaneeseen kauteen tuli edellisessä CHL-ottelussa sveitsiläisseura Rapperswil-Jona Lakersille, joka onnistui kellistämään kirvesrinnat jatkoajalla. Tappiosta huolimatta Tappara varmisti jatkopaikkansa CHL-sarjassa.

Tapparan maalinsuulla aloittaa odotetusti Christian Heljanko.

TPS uusien tuulien edessä

Jussi Ahokkaan luotsaama TPS lähtee tulevaan kauteen vähintäänkin mielenkiintoisella joukkueella. Viime kauden tulosyksikkö: Mikael PyyhtiäJuuso PärssinenMarkus Nurmi -trio on hajonnut, ja ainoa, joka saattaa pukea TPS-paidan kauden aikana ylleen on Pyyhtiä. Pyyhtiä pelaaminen riippuu NHL-leiristä, mihin nuorukainen suuntasi maanantaina. Jos pelipaikka ei ylhäältä irtoa, palaa taitoniekka loppukaudeksi Turkuun – AHL ei ole vaihtoehto.

Viime kesän ykkösvaraus Juraj Slafkovsky teki NHL-sopimuksen Montreal Canadiensin kanssa ja taituri matkaa Kanadaan.

TPS paikkasi menetyksiään kesän aikana, ja Turkuun saapuivatkin sentteri Arttu Ilomäki, Lukon tehomies Pavol Skalicky, kanadalaislaituri Scott Kosmachuk, jonka CV:stä löytyy kahdeksan NHL-ottelua ja yli 300 AHL-ottelua.

Puolustuspää koki nuorennusleikkauksen, kun Elmeri Eronen ja Johan Ivarsson siirtyivät Ruotsiin. Samalla oven avauksella lähti myös Ville Lajunen, joka pelaa tulevan kauden Saksan DEL-liigassa. Emil Viro lähti metsästämään NHL-unelmaan Pärssisen ja Nurmen tavoin Pohjois-Amerikkaan. Tilalle hankittiin kolme edellistä kautta Toronton organisaatiossa operoinut 27-vuotias Teemu Kivihalme sekä Antti Tuomisto. 21-vuotias Tuomisto saapuu Turkuun Pohjois-Amerikan yliopistosarjasta.

TPS:n suurin menetys löytyy tolppien välistä, kun viime kauden sensaatiokassari Andrei Karejev päätti tarttua KHL-tarjoukseen ja tähtikassari vuolee ruplia tulevalla kaudella UFAn paidassa. Tilalle hommattiin Lukon mestaruuskassari Lassi Lehtinen, joka aloittaa tänään maalinsuulla.

TPS on Tapparan tavoin aloittanut oman kautensa CHL:ssä. Turkulaiset ovat pelanneet neljä ottelua ja voittanut kaksi sekä hävinnyt kaksi ottelua. Liiga-kenraali sveitsiläisjoukkue Zugia vastaan oli turkulaisilta suoraan sanottuna luokaton, ja TPS olikin pesukoneessa häviten ottelun lopulta 6-1.

Tappara suosikkina kauden avaukseen – Pystyykö TPS haastamaan?

Liigakauden ensimmäinen ottelu ja mestaruus seremoniat tuovat oman lisämausteensa otteluun. Joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja viime vuonna Tappara kellisti finaalisarjassa turkulaiset jokaisessa pelissä Nokia Areenalla.

Tappara lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina, me myös hyppäämme tähän kelkkaan. TPS:n nuorennusleikkauksen kokenut puolustus on ollut erittäin suurissa vaikeuksissa CHL:ssä, eikä homma helpotu tänään, kun Tapparan neljän kentän rotaatio saa rumputulen syttymään. Tappara on myös osoittanut, että joukkueella on kasassa Liigan pelottavin ylivoima. TPS:n peli ei missään nimessä ole valmista suhteessa Tapparaan tekemiseen CHL-otteluista huolimatta, ja se tulee tänään näkymään tulostaululla.

» Tappara -1,5
2.20
100 € ilmaisveto
2.20
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ