TPS ML

1.92

Nyt on käsillä se päivä vuodesta, jota on odotettu aina pikkupojasta saakka, eli Liigan puolivälierien alku. Toisaalta ennen muinoin jolloin kaikki oli paremmin pelattiin tässä vaiheessa vain kaksi ottelusarjaa, koska pleijareihin matkusti vain kuusi joukkuetta. Nykyään pudotuspeihin menee kaikki muut paitsi JYP ja näin ollen pidämmekin tätä vaihetta vasta oikeiden pudotuspelien ensimmäisenä kierroksena. Puolivälierät alkavat tänään kahdella etukäteen tasaiseksi veikatulla sarjalla, josta nyt otetaan käsittelyyn TPS:n ja HIFK:n välinen ottelusarja, jonka avausottelu pelataan Gatorade Centerillä klo 17.00

TPS lähtee puolivälieriin hyvistä lähtökohdista voittoputken saattelemana

Turussa on jälleen olemassa näköjään kaikki tarvittavat elementit pitkään kevääseen. Yllätyksenä ei pitäisi tietty kenellekään enää tulla, että Jussi Ahokas on valmentanut joukkueen pelitavallisesti siihen kuntoon, että turkulaiset saavat myös tässä ottelusarjassa hivenen pelitavallista etua. Pienenä yllätyksenä voidaan kuitenkin pitää varmasti sitä, että nuoret pojat Markus Nurmi ja Mikael Pyyhtiä ovat pelanneet kokonaisen kauden sillä tasolla mitä ykkösvitjassa pelaaminen Liigassa vaatii. Nuori ykkösvitja onkin ollut hivenen jopa turkulaisten pelastus, sillä kanadalaishankinnat Jaedon Descheneau ja Jack Rodewald ovat varmasti olleet pienoisia pettymyksiä tehojensa puolesta tämän kauden mitassa.

TPS:n pelaaminen perustuu tällä hetkellä todella hyvässä tasapainossa pelattavaan joukkuepeliin ja sitä myöden hyvään koko viisikon puolustamiseen. Tämän lisäksi yksi joukkueen parhaista pelaajista on löytynyt tolppien välistä. Jopa 50 ottelua runkosarjassa aivan loistavalla tasolla ahkeroinut Andei Kareyev onkin tällä hetkellä sen tason seppä, että maalivahtipelaamisen osalta Ahokas on varmasti aika rauhallisin mielin ennen tätä ottelusarjaa. Kaikkihan on tietysti aina mahdollista, mutta oman pään pelaamiseen TPS ei todennäköisesti tässä sarjassa kaadu. Isompi kysymysmerkki onkin hyökkäyspää, jossa suurimmat odotukset kasataan aika kokemattomien pelaajien niskaan.

HIFK oli monien mielestä yksi runkosarjan suurimmista pettymyksistä

HIFK lähti kauteen yhtenä suurimmista suosikeista valmentajansa Ville Peltosen johdolla. HIFK:ssa jopa ikonin asemassa olevalta Peltoselta olikin lupa odottaa myös vahvaa suorittamista penkin takana, mutta ainakaan vielä mies ei mihinkään suuriin urotekoihin ole päässyt. HIFK:n vahvuus on selkeästi hyökkäyspelaamisessa ja helsinkiläiset tekivätkin runkosarjassa kolmanneksi eniten maaleja kaikista joukkueista. Tätä avitti tietysti todella laadukas ylivoimapeli. HIFK tekikin melkein joka neljännellä ylivoimallaan maalin, joka on aivan älyttömän laadukas suoritus. Toisaalta kun 5v5 pelaamisessa samaan aikaan oli suuri kasa haasteita, niin joka tapauksessa runkosarjan osalta helsinkiläisten pelaamisesta jäi kokonaisuudessaan hivenen valju maku.

HIFK:n suurimmat kysymysmerkit ovat tällä hetkellä omassa päässä. Puolustajien kiekollinen ja kiekoton pelaaminen on molemmat hivenen hakusessa ja tolppien välissä kävi pienoinen kato kun ykkösmaalivahti Michael Garteig loukkaantui loppukaudeksi ja nyt helsinkiläisten kaikki munat ovat tällä saralla samassa korissa ja sen korin nimi on Niilo Halonen, joka on tällä kaudella torjunut kiekkoa aika heppoisella 88.80% torjuntaprosentilla. Onkin hyvin ymmärrettävää, että joukkueen maalivahtipelaaminen on yksi suurimmista fanien huolenaiheista. HIFK:n toisena maalivahtina on nähty esimerkiksi viime ottelussa vasta 16-vuotias Eemil Vinni joka on loistava lupaus, mutta hivenen nuori ja kokematon vielä näihin kekkereihin.

Suosikkia etsiessä on puntaroitava muutakin kuin sarjasijoitusta

Tässä otteluparissa on muutama ennalta selvä asia. HIFK:n hyökkäyspeli tulee melko varmasti koko sarjan mitalla toimimaan vähintään kohtalaisesti, sillä joukkueen ratkaisun avaimet ovat Jere Innalan ja Eetu Koivistoisen tasoisten miesten käsissä, jotka ovat tottuneet vuosien varrella jo kantamaan vastuuta joukkueesta. Toisaalta TPS tulee suurella todennäköisyydellä voittamaan maalivahtien kamppailun. Puolustuksen osalta on vaikea löytää voittajaa, mutta ottelupari saattaakin ratketa penkin takana, jossa näillä näytöillä Ahokas vetää kyllä pidemmän korren. Normaalisti tärkeissä otteluissa on hyvä liputtaa kokemuksen puolesta, mutta tässä kohtaa me nappaamme tähän otteluun paremman valmentajan, kotikentän ja luotettavamman maalivahtipelin.

» TPS ML
1.92
100 € ilmaisveto
1.92
100 € ilmaisveto
1.83
30 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ