Alle 4,5 maalia varsinainen peliaika

2.07

Ilveksen ja TPS:n välieräsarja jatkuu tänään B2B-otteluiden jälkimmäisellä koitoksella Turun Gaterade Centerissä. Kiekko tippuu Turussa jäähän klo: 18:30. Ilves johtaa ottelusarjaa 1–0 ja neljällä voitolla etenee tämän kevään finaaliin.

TPS - Ilves 10.4.2022

Ilves otteli ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ilves ja TPS aloittivat oman välieräsarjansa eilen täpötäydessä Ilveksen kotiluolassa, Nokia Areenassa. Ilves lähti ensimmäiseen osaotteluun ennakkosuosikkina, ja ensimmäisen erän ylitettyä juuri puolivälin räjäytti Joonas Oden ensimmäisellä pudotuspelimaalilla Nokia Areenan liitoksistaan. Esityön Odenin maaliin teki kapellimestari Petri Kontiola ja Henrik Haapala.

TPS kavensi kuitenkin reilu minuutti Ilveksen osumasta, kun Eetu Liukas riisti Panu Mieholta kiekon maalin edessä ja siirsi jatkopelistä näyttävästi turkulaiset tasoihin. Ilves siirtyi vielä ensimmäisessä erässä johtoon, kun Eemeli Suomi rankaisi ylivoimalla ruotsalaispakki Johan Ivarssonin istuessa pikkukakkosta kampituksesta. Suomen maaliin esityön teki jälleen kerran Haapala.

Toisessa erässä molemmat joukkueet saivat etsikkoaikansa, jonka TPS hyödynsi, kun turkulaisten ykköspyssy Markus Nurmi seurasi Mikael Pyyhtiän laukauksen loppuun asti rusikoiden kiekon jatkopelistä tyhjään uuniin pelikellon näyttäessä 27.03. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty ja erätauolle siirryttiin 2–2- tilanteessa.

Päätöserä oli turkulaisilta todella vahva ja joukkue sai alati vaarallisia tilanteita Ilveksen alueelle, mutta Marek Langhamer oli jälleen kerran mies paikallaan. Pelimiehen kympin käynnistyessä, otti TPS:n tehomies Nurmi jäähyn kampituksesta. Ilveksen kritiikkiä saanut ylivoima olikin ensimmäisessä ottelussa täyttä timanttia, kun kapteeni Suomi siirsi Tupsukorvat jälleen ylivoimalla johtoon Balazs Sebokin ja Simon Johanssonin esityöstä reilu 9 minuuttia ennen päätössummeria. TPS haki vimmatusti tasoitusta ja lopussa luonnollisesti vielä ilman maalivahtia, mutta Ilves kesti ja otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan maalein 3–2.

TPS lähtee toiseen otteluun suosikkina – Ilves uusitulla kokoonpanolla

Jussi Ahokkaan luotsaama TPS ei vaihda kokoonpanoaan eilisestä ja jatkaa samalla miehityksellä. Poissa on vielä toisesta ottelusta pelikieltoaan kärsivä hyökkääjä Jonne Tammela. Jouko Myrrä tekee muutoksia Tupsukorvien kokoonpanoon. Eilen pelin kesken jättänyt taitoniekka Haapala ei tänään pelaa. Kontiolan johtaman ykkösen laidoilla nähdään Miro Nalli ja Oden. Sebok on myös pudonnut kokoonpanosta ja kakkoskenttä on uusitussa muodossa: Suomi – Matias MäntykiviNicholas Baptiste. Kolmoskentän keskelle nousee neloskentästä Joni Ikonen ja Ikosen paikan nelosessa ottaa Tomi Iso-Mustajärvi. Colton Beck nousee poppareilta neloskentän laitaan.

TPS lähtee kertoimien valossa toiseen otteluun suurena ennakkosuosikkina. Molemmat joukkueet sortuivat ensimmäisessä ottelussa virheisiin ja peli oli aika-ajoin todella huolimatonta. Nyt, kun tunnustelut on tehty ja taktinen osaaminen valmentajien takia alkaa nostamaan päätään, niin pelin luonne tulee muuttumaan. Molemmat joukkueet pystyvät parantamaan huomattavasti sitten ensimmäisen ottelun. Ilveksen kokoonpano ja johtavien pelaajien puuttuminen tuo Ilveksen pelaamiseen uusia elementtejä, ja uskomme vahvasti siihen, että joukkue tiivistää puolustuspelaamista tänään Turussa. Ilveksellä oli ensimmäisessä ottelussa jo vaikeuksia päästä paineen alta pois, joten se lienee tänään myös keskiössä – parannusta luvassa.

Ahokkaan luotsaama TPS-lauma parantanee myös puolustusvalmiutta, ja pelaa organisoidumpaa hokia tänään Turussa. Yhtä kaikki! Ilvekseltä puuttuu nyt tulosyksikön ja erikoistilanneosaamista, jotka varmasti vaikuttavat Tupsukorvien peliin tänään. Ilveksen on näin ollen rakennettava pelisuunnitelma puolustuksen kautta, ja odotettava kotijoukkueen virheitä. Luvassa on vähämaalinen ottelu Turussa, jossa puolustuspelaaminen korostuu.

» Alle 4,5 maalia varsinainen peliaika
2.07
100 € ilmaisveto
2.07
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ