Tänään aloitetaan loppujenkin joukkueiden osalta Afrikan MM-karsintojen toinen vaihe, jossa 40 maata on jaettu kymmeneen lohkoon ja jokaisesta lohkosta ainoastaan voittaja selviää karsintojen kolmanteen vaiheeseen. Tästä syystä näissä karsinnoissa alkuvaiheessa ei ole yhtäkään ottelua, jossa panokset eivät olisi todella korkealla. Meidän vihjeemme tulee Zimbabwen ja Etelä-Afrikan välisestä kuolemanlohkon ottelusta, jossa kaksi muuta maata ovat Ghana ja Etiopia  Ottelun pelipaikkana toimii National Sport Stadium ja pallo lävähtää keskipisteeseen klo 16.00

Valtion talous suurena huolenaiheena kotijoukkueessa

Kotijoukkue lähtee otteluun erittäin hankalista asetelmista, sillä joukkueen sisällä oli jo ennen kesän COSAFA Cuppia lievää kapinahenkeä ilmassa, sillä yllättäen täydellisessä talouskriisissä seikkaileva valtio ei ollut saanut maksettua luvattuja pelaajapalkkioita edellisistä otteluista ja näin ollen koko joukkueen pelaajisto oli hieman takajaloillaan ennen turnauksen alkua. Täytyy kuitenkin muistaa, että maan jalkapallojoukkue ei koostu miljonääreistä, vaan maajoukkueen korvaukset kattavat kohtuullisen suuren osan heidän tuloistaan. Joukkueen valmentaja Joseph Koto sai kuitenkin joukkueen muun johdon kanssa suostuteltua pelaajat pelaamaan maansa puolesta ja joukkue pääsi osallistumaan turnaukseen. Peliesityksessä ehkä kyseinen ongelma hivenen näkyi ja joukkueen suoritustaso ei päässyt lopulta juuri päätä huimaamaan. Lopputuloksena olikin alkulohkon viimeinen sija ja kättelyiden jälkeen kotimatka.

No turnauksen jälkeen tietysti Koto sai lähteä maan tapojen mukaisesti ja tilalle hälytettiin kaksikko Joey Antipas ja Zdravko Logarusic, näistä miehistä jälkimmäinen valmensi ennen tätä komennustaan Sudanin maajoukkuetta ja Antipas puolestaan Etelä-Afrikan pääsarjassa pelaavaa AmaZulu FC:n joukkuetta. Tämä liike ei kuitenkaan suoranaisesti ole pelaajistoa tyydyttänyt, vaan varsinkin kroatialaisen palkkaaminen sai aikaan pientä eripuraa pelaajistossa, josta suurin osa edelleenkin odottaa kaikkia saataviaan pankkitilille. Esimerkiksi joukkueen kapteeni Qadar Amini kritisoi päätöstä voimakkaasti ja uhkasi jäädä pois maan miehistöstä. Tiettävästi mies kuitenkin aloittaa tämänkin päivän ottelussa vasemman puolustajan paikalta. Joukkueen pelitavasta ei suoranaista tietoa ole, mutta valmennuksen menneisyyttä tutkiessa saa syytä epäillä joukkueen pelaavan jotain 4-1-3-2 tai 4-3-1-2 tyyppistä pelitapaa.

Vierasjoukkue lähtee otteluun mukavasti maanosan mestarina

Vierasjoukkue Etelä-Afrikka lähtee karsintojen G-lohkoon suurimpana suosikkina ainakin omissa papereissani. Vaikka joukkueen miehistö ei tähtipelaajia pullistele on Etelä-Afrikalla asettaa jokaiselle pelipaikalle ihan uskottava jalkapalloilija ja nykyajan Afrikan mantereen tasoon verrattuna tämä riittää jo pitkälle. Joukkue koostuu suurilta osilta paikallisen kärkiseuran Mamelodin joukkueen pelaajista ja muutamista AmaZulu joukkueen miehestä. Myös muutama ulkomailla pelaava sankari mahtuu mukaan, mutta mitään tähtipelaajia joukkueeseen ei oikeastaan ole muutamiin vuosiin kuulunut. Joukkueen valmentaja Morena Ramoreboli on joka tapauksessa saanut luotua joukkueelleen todella hyvän pelitavan, jossa 4-1-3-2 mihityksessä oleva joukkue ainakin puolustaa omaa maaliaan valtavan hyvin. Tästä osoituksena joukkue ei päästänyt maanosansa mestaruusturnauksessa yhtään maalia koko turnauksen aikana.

Etelä-Afrikka on tällä hetkellä mainettaan parempi jalkapallojoukkue ja se johtuu vahvasti edellisen päävalmentaja Molefi Ntsekin aikana tehdystä täydellisestä kyykkäämisestä. Mies oli oikeastaan maan johdon valinta jalkapallomaajoukkueen valmentajaksi ja vähemmän yllättäen hänen johdollaan ei juuri menestymiseen tarvinnut panostaa, vaan kahden vuoden aikana Etelä-Afrikan maajoukkue ei saanut aikaiseksi juuri mitään mainitsemisen arvoista ja Ntseki sai lähteä omalta palliltaan 2021 alkuvuodesta. Tämän jälkeen joukkue ei ole vielä jalkapallo-ottelua hävinnyt ja on syytä olettaa, että se ei ole todennäköistä tänäänkään, vaikka kaikki tietysti on urheilussa mahdollista.

Etelä-Afrikka on viimeisten vuosien aikana ollut erittäin heikko pelaamaan suosikin asemassa. Itse asiassa kun joukkue on lähtenyt otteluun kertoimien 2.00-2.20 suosikkina on joukkue voittanut vain 40% otteluistaan. Tätä lukua kuitenkin vääristää hivenen juurikin Ntsekin aika valmentajana ja tänään kun vastassa on kuitenkin osittaista kriisiä läpikäyvä kotijoukkue, niin uskomme vahvasti, että kakkosen laittaminen paperille nykykertoimilla antaa meille vähintään 3-5% tuotto-odottaman, joka on ihan hyvä vedonlyönnissä.

» Etelä-Afrikka
100% ensitalletusbonus 100€ asti
100 € ilmaisveto
100€ ilmaisveto
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ