1X2: Kanada

2.55

Jääkiekon MM-kisojen 2021 finaalissa kohtaavat hallitseva maailmanmestari Suomi ja nousujohteisesti turnauksessa pelannut Kanada. Kiekko tippuu jäähän klo: 20:15 ja ottelu pelataan MM-kisojen päänäyttämöllä, Areena Rigassa. Finaalia pääse seuraamaan noin 2600 silmäparia.

Leijonat jälleen finaalissa

Leijonakuningas Jukka Jalonen on piiskannut jälleen kerran leijonalauman hirmuiseen tikkiin. Joukkue on luottanut läpi turnauksen omaan viisikko- ja puolustuspelaamiseen, jossa viimeisenä lukkona on häärinyt viime kaudella Magnitogorskin veräjänvartija Jussi Olkinuora. Olkinuora on torjunut itsensä Latviassa kaikkien kiekkofanien sydämiin.

Suomi voitti kuolemanottelussa Tshekin (1–0) ja sai vastaansa välierässä toistamiseen Saksan. Saksa tuli otteluun todella hyvällä jalalla ja hallitsi ensimmäisessä erässä kenttätapahtumia tehden Leijonien avauspelaamisesta todella vaikeaa – ottelun oli aivan yhtä päätä.

Suomi sai kupletin juonesta kiinni ottelun ensimmäisen erän viimeisellä neljänneksellä, kun loistavia otteita Saksan maalilla esittänyt Mathias Niederberger hörppäsi Iiro Pakarisen laukauksen maaliin.

Ensimmäisen erän lopussa Röglen sensaatiopuolustaja Moritz Seider teki omalla alueella kohtalokkaan virheen, ja Marko Anttilan käärmeenkieli petasi lähes avopaikan riistopelaamisen jälkeen Hannes Björniselle, joka vei Suomen jo 2–0 johtoon.

Toisessa erässä Leijonat pääsivät otteluun paremmin mukaan, mutta Saksa onnistui kaventamaan ottelun 2–1 Matthias Plachtan ylivoimamaalilla. Viimeisessä erässä Saksa haki tasoitusta kuin yleinen syyttäjä, mutta Olkinuoran huippuotteet takasivat Leijonille jälleen kerran fiinalipaikan.

Kanada vaikeuksien kautta finaaliin

Entinen Vegas Golden Knightsin Gerard Gallant sai karmaisevan alun MM-turnaukselle, kun Kanada otti kolme ensimmäistä ottelua pataan alkusarjassa. Vaahteralehtiä pyörittivät niin isäntämaa Latvia (0–2), arkkivihollinen USA (1–5) kuin Saksakin (3–1). Turnauksen alku näytti siltä, että joukkue on tullut härkäporukalla pitämään lomaa, mutta Gallant sai kurssin käännettyä.

Viimeiset neljä ottelua alkusarjassa vaahteralehdet saivat juonen päästä kiinni voittaen kolme ottelua putkeen, häviten kuitenkin rankkareilla Suomelle (2-3rl). Näin Kanada tarvitsi apua B-lohkon muilta joukkueilta selvittääkseen tiensä kuolemanotteluun.

Lohkon pelatessa Kanadalla suotuisasti. Joukkue selvitti tiensä kuolemanotteluun, jossa vastaan luisteli A-lohkon voittaja Venäjä. Venäjä kaatui kuolemanottelussa jatkoajalla maalein 2–1 ja tie oli jälleen auki vaahteralehdille.

Kanada pääsi koittamaan revanssia välierässä, kun vastaan asettui alkusarjassa vaahteralehdillä jäätä pyyhkinyt USA. USA lähti otteluun pienoisena ennakkosuosikkina, mutta huippuottelun Kanadan maalissa pelannut Darcy Kuemper sekä kaksimaalia USA:n maaliin tykittänyt Andrew Mangiapane olivat toista mieltä, ja näin Kanada eteni finaaliin voitettuaan USA:n maalein 4-2.

Saako Kanadan tuhkimotarina onnellisen lopun?

Suomi ja Kanada kohtaavat toistamiseen tässä turnauksessa. Alkusarjassa Suomi oli niukasti parempi. Alkusarjan ottelua on turha painottaa liikaa, niin paljon Kanada peli on ottanut askeleita eteenpäin. Vedonlyöntisivustojen silmissä ottelu on aika lailla tasabookki, molempien joukkueiden kertoimien asettuessa 2.50 tuntumaan.

Suomen isoimmat ongelmat ovat hyökkäyspäässä. Suomi ei pysty luomaan A-luokan maalintekopaikkoja, vaan peli pyörii aivan liikaa kulmissa. Puolustuspelaaminen pysyy puolustusalueella tiiviinä, mutta paineen alta on ajoittain todella vaikea päästä pois, jos vastustaja prässää korkealta – kuten Saksa peli osoitti.

Kanada on erittäin luisteleva ja paineistava joukkue. Se tietää tänään ongelmia Leijonille. Suomi pelannee keskialueen jälleen 1-3-1 -trapilla, mutta kuten pohjoisamerikkalaiseen tapaan kuuluu, kiekko lyödään keskialueen jälkeen päätyyn ja painetta perään – se tietää Suomen puolustukselle ongelmia. Kanadalta löytyy myös Suomea enemmän ratkaisu- ja tulivoimaa, varsinkin ykköskenttä Adam Henrique – Connor Brown – Mangiapane ovat löytäneet yhteisen sävelen, mikä tietää todella työntäytteistä iltaa Suomen puolustukselle.

Kanada on myös fyysisesti suuri pelote Leijonille, eli taklauspelaaminen tulee korostumaan ottelussa konkreettisesti. Kanada on noussut katastrofin partaalta fiinaaliin, ja joukkue on kasvanut turnauksen aikana todella hyvin ala- ja ylämäkien ansiosta yhteen. Kanada on osoittanut paineensietokykynsä ja tuhkimotarina vaatii enää arvoisensa lopun.

» 1X2: Kanada
2.55
100% ensitalletusbonus 100€ asti
2.55
Talleta 25 €, saat 75 € pelikassan!

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ