Carolina Hurricanes ML

2.14

Perjantain ja lauantain välisenä yönä on aika aloittaa pudotuspelit myös Bostonissa kun sarja siirtyy TD Gardeniin. Sarja jatkuu Carolinan johtaessa 2-0, kun Hurricanes voitti molemmat kotiottelunsa lukemin 5-1 ja 5-2. Ottelut olivat kuitenkin pelillisesti paljon tasaisempia kun lukemat antavat näyttää, sillä Boston oli varsinkin ensimmäisessä ottelussa vähintään yhtä hyvä kun vastustajansa. Toinen ottelu oli enemmän Carolinan hallintaa, mutta ei siinäkään Bruins mitenkään aivan jalkoihin jäänyt. Ensiyönä klo 02.00 alkavassa ottelussa panokset ovatkin valtavia. Vaikka jenkkilässä onkin sanonta, että pudotuspelisarjat alkavat vasta ensimmäisestä vierasvoitosta, niin silti 0-3 tappioasemasta ei näissä sarjoissa kovin useasti nousta.

Kotijoukkueella kyllä kokemus riittää sarjan kääntämiseen

Bostonin kopissa ei tällä hetkellä varmasti hötkyillä, vaikka joukkue saikin vieraskentällä turpaan molemmissa otteluissaan. Varmaa on se, että Patrice BergeroninBrad Marchandin ja David Pastrňákin tapaiset konkarit eivät tästä juuri hätkähdä. Bostonista löytyykin kokemusta jääkiekosta ja myös pleijareista vaikka muille jakaa. Se onkin suuri etu tässä tilanteessa, kun kentällä saattaisi nuoremmalla kaverilla alkaa maila puristaa hivenen liikaa. Muuten pelillisesti Bostonin täytyy lähinnä 5v5 pelissä päästä takaisin ensimmäisen ottelun tasolle ja lopettaa edellisessä ottelussa nähty aivan tarpeeton jäähyily. Toisin sanoen Bruins oli edellisessä ottelussaan niin kuriton joukkue, että sillä suorituksella ei kyllä tällä tasolla jääkiekko-otteluita voiteta.

Bostonin toinen ongelma on maalivahtipeli, jossa joukkue on ollut tässä sarjassa nyt kahden ottelun mitassa vastustajaansa heikompi. Molemmissa otteluissa aloittavana maalivahtina ollut Linus Ullmark on hävinnyt oman kaksintaistelunsa. Ensin pidemmän korren nappasi Antti Raanta ja Raannan loukkaannuttua toisen ottelun alussa kentälle luistellut tulokaskassari Pyotr Kochetkov. Iso kysymys kuuluukin tänään, että joko olisi Jeremy Swaymanin aika kokeilla omaa formiaan joukkueen maalipuiden välissä? Swayman ja Ullmark pelasivat runkosarjan kuitenkin täysin puoliksi ja aika samanlaisilla tilastoilla, joten jenkkiveskarin laittaminen maaliin olisi hyvinkin perusteltua. Lisäksi tosiaan joukkueen täytyy alkaa pysymään pois jäähyaitiosta.

Carolinan erikoistilannepelaaminen voi ratkaista koko sarjan

Hurricanes on tässä ottelusarjassa ollut vastustajaansa parempi maalivahtipelaamisen lisäksi myös erikoistilanteissa, joissa ero on ollut jopa yllättävän suuri. Boston ei aina omilla ylivoimillaan ole saanut aikaiseksi edes laukausta vastustajan päätyyn, kun Rob Brind’Amourin johtama valmennus on todella laadukkaiden pelaajien avustuksella laittanut pystyyn sellaisen alivoimakliniikan, jota ei ihan viime vuosina ole NHL:ssä nähty. Tämän lisäksi joukkueen ylivoimapeli on näiden kahden ottelun mitassa pystynyt luomaan joka kerta painetta vastustajan päätyyn ja ainakin siirtämään ottelun momentumia omalle joukkueelle. Varsinkin joukkueen ykkösylivoima tuntuu olevan melkoisessa iskussa ylivoimalla pelinrakentajana toimivan Teuvo Teräväisen johdolla.

Carolinan ykkösvitjan lisäksi otteluissa on esillä ollut mukavasti myös joukkueen kolmoskenttä, jossa pelaavat FastStaal ja Niederreiter. Varsinkin Staalin ja Niederreiterin pelaamista on ollut ilo katsoa näissä pudotuspeleissä, kun kaksikko on selvästi hieman uudesti syttynyt, kun panokseksi on laitettu hivenen lisää marmoria. Myös joukkueen ykköspakiksi tituleerattu Anthony DeAngelo on myös ollut todella tehokas, mutta häntäkin paremmin kaksi ensimmäistä ottelua on pelannut miehen pakkipari Jaccob Slavin joka on iskemässä omaa nimeään selvästi sarjan tähtipakkien joukkoon. Tästä osoituksena voidaan pitää vaikka kahden ottelun jälkeen miehen pudotuspelien +/- tilastoa, joka kirjataan tällä hetkellä lukemiin +6.

Boston ei ansaitse suosikin asemaansa edes kotikaukalossaan

Boston on nyt tässä sarjassa ollut hivenen hajuton ja mauton pakkaus. Joukkue saattaa hyvinkin parantaa otteita kotikentällään ja jos Swayman ilmestyy maaliin voi joukkue saada myös maalivahtipelinsä kuntoon. Kuitenkin kun vedonlyönnissä pelataan todennäköisyyksillä, niin koskaan ei rahoja kannata laittaa toiveiden matkaan. Totuus on kuitenkin se, että tällä hetkellä Carolinan formi on vastustajaa parempi ja jopa vieraskentällä tämä ottelu näistä lähtökohdista on aivan kolikonheittoa, jossa kummankaan ei mielestämme kuuluisi olla suosikki. Näin ollen William Hillin ja Mr Greenin tarjoama maailman markkinakärkikerroin on aivan liian suuri.

» Carolina Hurricanes ML
2.14
100 € ilmaisveto
2.14
100 € ilmaisveto
2.05
30 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ