Tampa Bay Lightning - Jatkoaika mukaanlukien

1.92

Suomen aikaan keskiyöllä kannattaa olla television tai suoratoistopalvelun ääressä, kun Keskisen divisioonan taistelupari Carolina Hurricanes ja Tampa Bay Lightning kohtaavat NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella. Ottelu tosiaan alkaa klo: 00.05 ja illan estradina toimii hurrikaanien kotiluola PNC Areena. Yleisöä keskiyön huippuotteluun saa ottaa reilu 16 000, mikä takaa sen, että hallissa on tunnelma taattu.

Carolina haastaa hallitsevan mestarin

Carolina selvitti tiensä pudotuspelien toiselle kierrokselle kellistämällä Nashville Predatorsin ensimmäisellä kierroksella lukemin 4–2. Carolina oli sarjaan lähdettäessä ennakkosuosikki ja joukkue ottikin heti sarjasta yliotteen isännän elkein voittaen molemmat kotiottelunsa PNC Areenalla selvin lukemin. Sarjan siirtyessä Kantrikaupunkiin sai Nashville juonen päästä kiinni vieden molemmat kotiottelunsa nimiinsä.

Pitkän kaavan kautta pelatut ottelut kantrikaupungissa jättivät Carolinan ylle paljon kysymysmerkkejä niin tulokasmaalivahti Alex Nedeljkovicin paineensietokyvystä sarjan jatkoa ajatellen kuin puolustusalueen puolustuspelaamisesta, joka oli ajoittain virheherkkä talomies Jaccob Slavinin puuttuessa molemmista otteluista Bridgestone Areenalla.

Sarjan siirtyessä 2–2-lukemissa takaisin PNC Areenalle palasi Slavin hurrikaanien kokoonpanoon, ja se mielytti ennen kaikkea päävalmentaja Rod Brindamouria. Carolina otti sarjan kannalta elintärkeän voiton jälleen kotona maalein 3–2. Kolmannen kerran peräkkäin ottelun ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta, ja tällä kertaa ratkaisijanviittaan sonnustautui Jordan Staal. Sarjan siirtyessä takaisin Nashvilleen, oli hurrikaanien ainoa tehtävä raapia sarjan ensimmäinen voitto Bridgestone Areenalta ja edetä toiselle kierrokselle. Ottelu venyi neljännen kerran jatkoajalle, mutta niin rehellinen sarja kuin paras seitsemästä -sarja on, voittaa sen aina parempi joukkue. Näin kävi tälläkin kertaa Carolinan edetessä toiselle kierrokselle maalein 3–4 ja 4–2 lukemin. Carolina kohtaa toisella kierroksella hallitsevan mestarin Tampa Bayn.

Tampa pienen kohun saattelemana pudotuspeleihin

Tampa Bay Lightning sai ensimmäisellä kierroksella vastaansa Alexander Barkovin kipparoiman Florida Panthersin. Ennen sarjan alkamista, ehti Tampan ympärille nousta pieni kohu, kun joukkue sai takaisin kokoonpanoon venäläistaituri Nikita Kucherovin, joka ei runkosarjassa pelannut yhtään ottelua, vaikka venäläisestä kantautui huhuja, että taikuri oli ollut jo kaksi kuukautta pelikunnossa Tampan kikkaillessa palkkakaton kanssa.

Venäläisen ohella kuukauden päivät runkosarjan lopusta oli myös sivussa Steven Stamkos, joka teki niin ikään paluun kokoonpanoon pudotuspeleihin. NHL:n säännöt mahdollistavat palkkakaton kanssa kikkailun, ja Tampa ylitti Caphitin 17 miljoonalla runkosarjassa, mikä ei taas vaikuta pudotuspeleihin ollenkaan. Vain luoja tietää, oliko kyseiset peliliikkeet tehty taktisesti. Jos oli, voi Tampa saada tästä suuren edun pudotuspeleihin, sillä joukkueen rotaatio eli runkosarjassa todella paljon, mikä mahdollisti huippupelaajien lepuuttamisen.

Florida suupala Tampalle

Ennakkoon Tampa lähti Floridan kaatoon suosikkina, mutta joukkueen yllä oli siltikin moni asia auki: Mikä on puolustaja Victor Hedmanin pelikunto? Riittääkö joukkueen nälkä toiseen kannuun? entä Kucherovin sekä Stamkosin pelikunto? Kaikkiin saatiin vastaus sarjan alkaessa kissojen kotiluolassa BB&T Centerissä. Tampa ryösti molemmat ottelut BB&T Centerissä ja Kucherov kellotti ensimmäiseen peliin reilu 19 minuuttia peliaikaa tehden sarjassa maagiset tehot (3+8), eli jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä miehen todellisesta pelikunnosta. Sarjan kannalta oleellinen ottelu nähtiin Tampan ensimmäisessä kotiottelussa, missä joukkue sai pienen herätyksen. Toisessa erässä viisi maalia kissojen nuottaan iskeneet salamapaidat luulivat ottelun olevan jo ohi, mutta Florida tuli kolmen maalin takaa päätöserässä tasoihin ja vei ottelun lopulta jatkoajalla maalein 5–6.

Sarjan neljäs ottelu oli sitten Tampan näytöstä joukkueen viedessä toisen kotiottelun nimiinsä maalein 6–2. Sarja oli ensimmäistä kertaa katkolla viidennessä ottelussa, joka koitui Tampalle ylitsepääsemättömäksi esteeksi joukkueen jäädessä suoraan sanottuna aivan telineisiin. Ottelussa paistoi hermostuneisuus, joka näkyi ennen kaikkea jäähyinä ja pieninä virheinä sekä viimeistelyn puutteessa. Florida venytti sarjan kuudenteen otteluun voittaen viidennen ottelun maalein 4–1.  Amalie Areenassa kuudenteen otteluun luistelikin määrätietoinen kotijoukkue, joka ei jättänyt mitään jossittelun varaan. Tampa oli kliinisen tehokas hyökkäyspäässä ja puolusti hyvin A-luokan maalintekosektorit pois Floridalta. Viimeisenä lukkona oli Vezina-voittaja Andrei Vasilevski nollapelillään. Tampa voitto kuudennen ottelun maalein 4–0 ja koko sarjan lukemin 4-2.

Vetoidea otteluun

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdeksan kertaa molempien viedessä neljä ottelua nimiinsä. Ensimmäisen kierroksen osalta Tampa on levännyt yhden päivän Carolinaa enemmän, joka ei ole merkittävä etu tässä kohtaa pudotuspelejä, kun molemmat ovat saaneet levätä vähintään kolme päivää. Sen sijaan erikoistilanne- ja maalivahtipelaaminen nousee tässä kohteessa esille. Tampan ylivoima oli suorastaan Florida -sarjassa murhaavan tehokasta, ja maalivahti Vasilevskin työskentely parani sarjan edetessä sille tasolle, että venäläinen on todella vaikea ohitettava ilman kunnon maskipelaamista.

Carolinan alivoimapelaaminen joutuu vasta toisella kierroksella todelliseen testiin, sillä Nashville ei sitä pystynyt kunnolla vielä mittaamaan. Pystyykö Nedeljkovic haastamaan Vasilevskin oikeasti? – epäilen.

Molempien joukkueiden pelilliset elementit löytyvät luistelusta, karvauspelaamisesta sekä nopeasti toteutuvasta suunnanmuutospelaamisesta, eli luvassa on todella vauhdikas ottelu, missä molemmat joukkueet hyökkäävät aggressiivisesti ja kääntävät peliä nopeasti pystyyn – jos ennakkoasetelmat pitävät yhtään paikkaansa. Bookkerit ovat laittaneet ottelun aika lailla tasabookiksi, Carolinan ollessa pieni suosikki kotietunsa turvin. Uskomme, että erikoistilanne- ja maalivahtipelaaminen tulee kallistamaan vaakakupin vierasjoukkueelle.

» Tampa Bay Lightning - Jatkoaika mukaanlukien
1.92
100% ensitalletusbonus 100€ asti
1.92
100 € ilmaisveto
1.92
100 € ilmaisveto
1.92
Eurolla 10€ ilmaisveto
1.92
Talleta 10€ Pelaa 60€
1.92
Talleta 25 €, saat 75 € pelikassan!

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ