Colorado Avalanche - maalit yhteensä - Erä 2: Yli 1,5

2.35

Illan toisessa primetime-pudotuspeliottelussa kohtaavat kantrikaupungin ylpeys Nashville Predators ja yksi suurimmista kannujahdin voittajasuosikeista Colorado Avalanche. Ottelu käynnistyy heti Washington Capitals – Florida Panthers -matsin perään klo: 23:30 Suomen aikaa ja se on niin ikään katsottavissa Ylen TV2-kanavalla kuin Yle Areenan kautta suorana ilmaiseksi.

Suomalaispelaajia nähdään kentällä avainrooleissa, kun Mikael Granlund johtaa Nashvillen ykköskenttää ja tulitukea neloskentästä antaa Eeli Tolvanen. Colorado Avalanchen puolella nähdään ykköspyssy Mikko Rantanen ja siirtoikkunan kynnyksellä Denveriin siirtynyt työmyyrä ja isojen pelien erikoismies Artturi Lehkonen. Nashvillen ykköskassari Juuse Saros ei pysty vielä pelaamaan kolmannessa ottelussa. Pelipaikkana toimii kiekkohullu Bridgestone Areena, jossa tunnelma hipoo pilviä.

LUE MYÖS: Washington Capitals – Florida Panthers ottelun vihje

Nashville Predators - Colorado Avalanche 07.05.2022

Colorado Avalanche voitti molemmat kotiottelunsa – Nashville Predators täysin telineissä

Jared Bednarin piiskuroima läntisen konferenssin ykkönen Colorado Avalanche saapuu kantrikaupunkiin 2-0-johtoasemassa. Ensimmäinen osaottelu Denverin Ball Areenalla oli kotijoukkueen täyttä dominointia ja Avsit paketoivat sen ensimmäisessä erässä.

Toiseen osaotteluun Predators-ryhmällä oli kasvojen pesun paikka, ja John Hynes kumppaneineen laittoi maalinsuulle Connor Ingramin, jonka CV täytyy AHL-peleistä ja kolmesta runkosarjan ottelusta. Tämä oli osittain jo odotettavissakin, kun David Rittich ei ollut tällä planeetalla ensimmäisessä ottelussa.

Toisen osaottelun alku alkoi tunnustellessa. Avauserän toisella neljänneksellä Coloradon tähtisentteri Nathan MacKinnon pääsi vastahyökkäykseen ja sivalsi napakalla rannelaukauksella kotijoukkueen 1-0-johtoon räjäyttäen samalla koko Ball Areenan liitoksistaan. Avausmaalin jälkeen Nashville sai parempaa otetta ottelusta ja loi vaarallisia maalipaikkoja Darcy Kuemperin vartioimalla maalille, mutta kanadalaiskassari kesti.

Predatorsin työnteko lopulta palkittiin, joskin pienen onnenkantamoisen avustuksella, kun puolustaja Samuel Girard ei saanut Nashvillen purkukiekkoa kunnolla haltuun ja Yakov Trenin pääsi puolittaiseen läpiajoon tasoittaen ottelun 1-1.:een.

Toinen erä oli totaalisesti kotijoukkueen näpeissä, ja Coloradolle tarjottiin ylivoimaakin kolmeen otteeseen, mutta punalamppu ei syttynyt sensaatiomaisesti torjuneen Ingramin takana, ja toinen erä oli maaliton. Kolmannessa erässä sama ralli jatkui, Colorado hallitsi ja Ingram torjui kaiken mahdollisen ja mahdottoman pitäen Nashvillen pelissä mukana. Molemmat pääsivät kertaalleen kokeilemaan ylivoimalla ratkaisua, mutta kumpikaan ei onnistunut. Colorado ei saanut millään kiekkoa ohitse Ingramin ja edessä oli jatkoerä.

Jatkoerässä Colorado painosti ja loi maalipaikkoja liukuhihnalta, joka tuotti lopulta tulosta, kun eliittipakki Cale Makar sinetöi voiton kotijoukkueelle jatkoerän kahdeksannella minuutilla ja päästi kotijoukkueen fanit piinasta. Coloradolle toinen voitto maalein 2-1ja. (Katso 2. ottelun kooste alhaalta). 

Nashville Predators jatkaa ilman Sarosta – meneekö Colorado Avalanche menojaan?

Nashville Predatorsin suurin kysymysmerkki oli suomalaiskassari Saroksen pelikunto. Hyvissä ajoin tiedettiin, että kassari ei pelaa kahdessa ensimmäisessä ottelussa Denverissä, mutta moni herätteli toiveita, että nilkkavammasta kärsivä suomalaiskassari pelaisi jo kolmannessa ottelussa, mutta ei pelaa. Hynes on vahvistanut asian ja maalinsuulla nähdään Ingram.

Saros on Roman Josin ohella joukkueensa tärkein pelaaja, ja suomalainen pystyy voittamaan yksittäisiä otteluita loistavilla otteillaan joukkueelleen. On sanomattakin selvää, että Ingramin täytyy pelata toistamiseen huippuottelu, jos Nashville mielii voittaa kotonaan Coloradon. Pelillisesti Colorado on valovuoden Nashvillea edellä, ja fyysisestä pelityylistä tunnettu kantrikaupungin ylpeys on joutunut Coloradon liikkeen ja nopeuden kanssa suuriin ongelmiin kuluttaen jäähyboksia.

Bridgestone Areenalta ei tunnelmaa puutu, se on varma, mutta osaako Nashville käyttää kotiyleisön tuoman energian hyväkseen, ja kestääkö Ingram toistamiseen Coloradon kiekkosateen vaativan kotiyleisön paineen alla? – ei kestä.

Vaikka Hynes saa tänään käyttää viimeistä vaihto-oikeutta ja mahdollisuutta pimentää MacKinnonin johtama ykköskenttä, on Coloradon materiaali yksinkertaisesti niin laaja, että sieltä löytyy ratkaisuvoimaa jokaisesta hyökkäystrioista. Nashville varmasti pyristelee alussa menossa mukana, mutta mitä pitemmälle ottelu etenee ja liikkuva Colorado saa kierroksia lisää, niin Nashville putoaa vauhdista.

Colorado sinetöi ottelun toisessa erässä

Colorado on itseoikeutetusti ottelun ennakkosuosikki ja kertoimet on painettu alas. Me uskomme vahvasti siihen, että toisessa erässä Coloradon saadessa pitkiä hyökkäyksiä Nashvillen kenttäpäätyyn alkaa kotijoukkueen energia loppumaan, eikä Nashville pysty rakentamaan omaa hyökkäyspeliään, koska energia menee puolustamiseen vaihtomatkan pitkittyessä. Tämä lisää kotijoukkueen virhe- ja riskialttiutta sekä tarjoaa vierasjoukkueelle mahdollisuuden parantaa ylivoimapelaamista. Tästä syystä uskomme, että vierasjoukkue paketoi ottelun toisessa erässä.

» Colorado Avalanche - maalit yhteensä - Erä 2: Yli 1,5
2.35
100 € ilmaisveto
2.35
100 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ