Toronto Maple Leafs

2.23

Tulevana yönä NHL:ssä pelataan kolmen ottelun kierros. Me kiinnitämme katseemme Amerikan pääkaupunkiin, Washingtoniin, jossa kotijoukkue Washington Capitals saa vieraita Kanadasta, kun Toronto Maple Leafs saapuu Capital One Areenalle. Kiekko tippuu jäähän klo: 02:30 Suomen aikaa.

Washington Capitals ajautunut tuuliajolle

Peter Lavioletten piiskuroima Washington Capitals on ajautunut viime viikkoina tuuliajolle ja hyvän alkukauden jälkeen joukkueen pudotuspelipaikka on enemmän kuin kiveen hakattu. Capitals on tällä hetkellä kivenkovassa itäisessä konferenssissa sijalla kahdeksan ja kovassa Metropolitanin divisioonassa sijalla neljä, 65 pisteellä. Joukkue on tällä hetkellä kiinni idän villikorttipaikassa, mutta 10 pisteen päässä hengittää Columbus Blue Jackets, joka on saanut vihdoinkin juonenpäästä kiinni – ja tavoittelee viimeisiä pudotuspelipaikkoja idässä.

Capitals aloittaa Toronto-ottelusta kolmen ottelun mittaisen kotipelisarjan, ja joukkue kohtaa vaahteralehtien lisäksi vielä Carolina Hurricanesin sekä Seattle Krakenin.

Ennen alkavaa kotipelisarjaa, Capitals käväisi neljän ottelun mittaisella vieraskiertueella, joka oli joukkueelta mollivoittoinen. Vieraskiertue alkoi loistavasti, kun Capitals voitti niin kantrikaupungissa Nashville Predatorsin (1–4) kuin Wells Fargo Centerissä Philadelphia Flyersin (3–5). Madison Square Gardenin kirkkaissa valoissa tukkaan tuli kovassa lennossa olevalta New York Rangersilta (4–1) sekä kiertueen päätösottelusta Capitalsin kohdatessa toistamiseen Flyersin (2–1). Capitals on voittanut kahdeksasta edellisestä ottelusta vain kolme.

Washington Capitalsin kokoonpanosta varmuudella sivussa ovat hyökkääjä Anthony Mantha sekä maalivahti Vitek Vanecek. Puolustaja Justin Schultz sen sijaan palannee takaisin kokoonpanoon. Maalissa aloittanee venäläiskassari Ilya Samsonov (90.37/2.85).

Toronto Maple Leafs päättää minikiertueensa pääkaupunkiin

Itäisen konferenssin viides ja Atlantin divisioonan kolmas Toronto Maple Leafs saapuu pääkaupunkiin suoraan Detroitista, jossa pelattiin kauden maalirikkain ottelu, kun Detroit Red Wings isännöi vaahteralehtiä. Kyseissä ottelussa mätettiin yhteensä 17 maalia, joista Toronto teki 10 kaappia ja oli vähällä menettää viiden maalin johtoasemansa viimeisessä erässä, kun Detroit ilmoittautui myös mukaan maalintekotalkoisiin mättämällä viisi maalia Toronton verkkoon.

Toronto välttyi kuitenkin täydelliseltä katastrofilta onnistuttuaan itsekin kolmesti päätöserässä. Toronton joukkueesta kunnostautui ykköskenttä kokonaisuudessaan: Mitchell Marner (4+2) – Auston Matthews (1+3) – Michael Bunting (1+4), jotka värkkäsivät kymmenestä häkistä kuusi.

Toronto on kiertueellaan ilman puolustajia Jake Muzzin sekä Travis Dermottia. Hyökkääjistä kokoonpanosta poissa on ruotsalainen Pierre Engvall. Maalissa aloittanee tällä kertaa edellisessä ottelussa kolmannessa erässä maalille vaihdettu tshekkikassari Petr Mrazek (89.36/3.07).

Toronto päättää kahden ottelun mittaisen vieraskiertueensa pääkaupunkiin ja pelaa seuraavat kaksi ottelua kotona, Scotiabank Areenalla.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen

Joukkueet kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella toisensa. Toronto saapuu otteluun kahden ottelun mittaisessa voittoputkessa, kun kotijoukkue sen sijaan saapuu kotiyleisön eteen kahden ottelun tappio- ja viiden ottelun kotitappioputkessa. Capsien viimeaikaiset otteet herättävät paljon kysymysmerkkejä joukkueen todellisesta iskukyvystä, ja varsinkin kotona joukkueen peli on suoraan sanottuna ollut luokatonta. Capsien murheena on viisikkopelaamisen lisäksi luokaton erikoistilannepelaaminen.

Toronton päävalmentaja Sheldon Keefe tuskin nautti näkemästään Detroitissa, vaikka joukkue onnistui matsin voittamaan ja tänään lienee puolustuspelaaminen framin alla. Toronton hyökkäyspelaaminen on todella laadukasta ja puolustuspelaaminen on kauden otannalla ollut varsin hyvää – jos sukellusta ei lasketa Detroitissa.

Erikoistilannepelaaminen on myös ollut laadukasta, ja uskommekin, että suvantovaiheessa oleva Capitals ei saa rivejään suoraksi vielä tähän matsiin. Capitals pelaa vielä kaiken lisäksi vieraskiertueen jälkeisen ensimmäisen kotipelin, millä on psykologinen merkitys joukkueen valmiustilaan. Paineen kasvaessa kotiaskissa, on Torontolla loistava paikka jatkaa voittoputkeaan.

» Toronto Maple Leafs
2.23
100 € ilmaisveto
2.20
30 € ilmaisveto

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ