Alle 3.0 maalia

1.64

Tänään St. Mary’s Stadiumilla on odotettavissa yksi sillan tasaisimmista kamppailuista, kun pelillisesti hyvän alkukauden pelannut Southampton saa kotikentällään vastaaksi oman pelaamisensa kanssa kamppailevan Leicesterin. Koska viime aikoina otteluiden olosuhteet ovat kovasti puhuttaneet, niin tämän ottelun olosuhteista voidaan todeta sen verran, että alustana toimii Desson valmistama hybridinurmi, jonka mitat ovat kansainvälisesti tutut 105×68 metriä. Sääennusteen mukaan ottelun aikana on myös selkeää ja lämpömittari kököttää noin 5 asteen lukemissa. Tuuli kuitenkin puhaltaa noin kuusi metriä sekunnissa, joten siitäkään ei ole ottelussa haittaa. Klo 21.30 alkava ottelu pelataan siis varsin loistavissa olosuhteissa.

Southampton saattaa olla koko sarjan epäonnisin joukkue

Kun puhutaan joukkueiden onnesta tai epäonnesta käytetään yleisesti arviossa jonkinlaista optadataa tai kehittyneempää ottelutilastoa. Näistä yleisin taitaa olla maaliodottama, jonka perusteella Southamptonin hyökkäys on koko sarjan epäonnisin. Toisaalta tässä kohtaa kyse ei ole pelkästään epäonnesta, koska kyllähän joukkueen viimeistelytaitoa osattiin hivenen epäillä jo ennen kautta. Odotettavaa kuitenkin olisi, että jokainen ammattijoukkue maailmassa tekisi 16.5 maalin maaliodottamalla enemmän kuin 11 maalia. Toisaalta samaan aikaan kun omiin on päästetty juurikin odottaman mukaiset 18 häkkiä, niin ei ole kovin yllättävää, että pelillisesti nykyistä sarjasijoitustaan parempaa jalkapalloa pelaava joukkue onkin valunut sarjassa taistelemaan sijoista putoamisviivan tuntumassa.

Varsinkin Southamptonin kotiottelut ovat tarjonneet katsojilleen tylsän tyyppistä jalkapalloilua. Kotikentällä pelatussa kuudessa sarjaottelussa on nähty keskimäärin alle kahden maalin maaliodottamaa ottelua kohden ja tasan 1.5 maalia per matsi. Eli toisin sanoen St.Mary’sillä ei ole tällä kaudella juhlittu sitä enempää maaleilla, kuin maalipaikoillakaan. Se tuleeko tähän muutos tänään keskellä lievää peliruuhkaa pelaavien joukkueiden taholta jää nähtäväksi. Kotijoukke lähtee otteluun oikeastaan jo tutuilla poissaoloilla, kun Jack Stephensin odotettu paluupäivä on vasta neljäs päivä joulukuuta ja Stuart Armstrong on poissa vielä jokusen tovin. Stephensin osallistuminen otteluun selviää vasta juuri ennen ottelua, mutta sitä pidetään erittäin epätodennäköisenä.

Leicesterillä ongelmia pelin tasapainon kanssa

Vierasjoukkue Leicester on pelannut käytännössä kahdenlaisia otteluita, jotka voidaan jakaa yllättävän selkeästi kotiotteluihin ja vierasotteluihin. Kotikentällään joukkue on pelannut pallollisena jopa liiankin rohkeasti ja joukkueen omaan päähän on taottu tästä syystä jopa 12 maalia seitsemässä kotiottelussa. Vielä huolestuttavampaa on se, että joukkueen puolustus ei ole kotikentällään ollut edes epäonninen, sillä sitä vastaan on maaliodottamaa luotu jopa 11.59 maalin verran, joka on kolmanneksi suurin tulos koko sarjassa. Leicesterin pelaamisessa sitten karkeana vastapainona ovat olleet vierasottelut, joissa joukkueen on pelannut todella matalassa muodossa, puolustus on kyllä toiminut ja maalimääräsesti joukkue on myös tehnyt hyvää tulosta, kun vieraissa taululle on paukutettu 11 maalia. Tässä ongelmana voidaan kuitenkin nähdä se, että joukkue on osunut maaliin aivan joka paikasta, mistä maalin voi tehdä. Nämä 11 maalia on nimittäin tehty tasan kuuden maalin maaliodottamalla ja ainoastaan 35 onnistuneen puolustuslinjan murtavan syötön kautta. Tässä kohtaan voidaankin todeta Leicesterin olevan poikkeuksellisen onnekas vierasjoukkue.

Leicester onkin pelannut vieraissa kaikkea muuta kun hyökkäävää jalkapalloa. Toisaalta kettujen yksi parhaista aseista on jo monta vuotta ollut vastahyökkäyspelaaminen ja nopeat tilanteiden muutokset, joten tämä ei sinällään pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä. Toisaalta joukkueen vieraspelaaminen on poikennut taktiselta pelityyliltään jopa poikkeuksellisen paljon kotiotteluihin verrattuna. Tähän voidaan esimerkkinä ottaa jälleen maaliodottama, jota joukkueen kotiotteluissa on tullut toiseksi eniten koko sarjassa, mutta vierasotteluissa kolmanneksi vähiten. Tänään Leicesterin mihistöstä puuttuvat FofanaPerreira ja Justin. Näiden lisäksi Tielemansin pelikunto on kaikkea muuta paitsi täydellinen ja todennäköisen skenaarion mukaan mies nähdään kentällä ensimmäistä kertaa loukkaantumisensa jälkeen vasta sunnuntain ottelussa.

Pelivalinta kaivetaan maaliodottaman puolelta

Tänään vastakkain ovat siis kotijoukkue, jonka kotiotteluissa on nähty vähiten maaliodottamaa koko Valioliigan otannalla ja vierasjoukkue jonka vieraspelejen maaliodottama on ollut koko sarjan kolmanneksi heikoin. Tämän lisäksi voimme laskea vaikka yhteen Southamptonin kotiotteluissa tulleet 9 maalia ja Leicesterin vierasotteluissa tehdyt 20 maalia, niin saamme yhtälön, jossa 12 otteluun maaleja on tehty jopa 29, joka on siis köykäiset 7 maalia enemmän, mitä näiden pelejen maaliodottama on ollut. Tänään onkin vaikea uskoa maalijuhliin. Toteutuneiden maalejen mukaan ottelusta voitaisi odottaa 2,4 maalin keskiarvolla pelattavaa ottelua, kun taas maaliodottaman mukaan tänään voitaisi odottaa noin 1.83 maalia. Me veikkaamme todellisuuden olevan tässä välimaastossa ja näin ollen valitsemme lapulle seuraavan kohteen

» Alle 3.0 maalia
1.64
100% ensitalletusbonus 100€ asti
1.64
100€ ilmaisveto
1.64
100 € ilmaisveto
1.64
100 € ilmaisveto
1.62
Talleta 100€, pelaa 200€
1.62
100% ensitalletusbonus 300€ asti

Liity
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PARHAAT VEDONLYÖNTIBONUKSET

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  100€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.50

 • Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!

 • Ei rekisteröitymistä

NAPPAA BONUS

ETA ETA, verovapaat voitot

 • KOPPAA ILMAISVETO

  30€ ASTI

 • Minimitalletus

  10€

 • Min. kerroin

  1.20

 • Nettovoitot maksetaan suoraan lapaan!

NAPPAA BONUS

URHEILU-UUTISET LÄHTEISTÄ